Aparat dentar SAFIR

Aparatul dentar Safir este un aparat dentar cu brackeți transparenți, din Safir, utilizat în tratamentele ortodontice și care se montează pe partea exterioară a dinților. Având brackeții transparenți, acest tip de aparat dentar este foarte discret, aproape invizibil celor din jur.

 

 

Aparatul ortodontic Safir are brakeți care nu permit luminii să treacă prin ei și adoptă culoarea dinților naturali pe care sunt lipiți. De aceea, aparatul dentar Safir este aproape invizibil și este apreciat de către pacienți ca fiind un aparat dentar fix pentru adulți cu un grad ridicat de estetică, spre deosebire de aparatul dentar metalic.

De asemenea, brackeții din Safir au o suprafață netedă care protejează mucoasa orală și nu are acțiune iritantă, provocând mai puțin disconfort decât oricce alt tip de aparat dentar fix.

Un studiu recent realizat la nivel mondial arată că 97% dintre pacienții care se prezintă la medicul ortodont cu o patologie dentară care necesită reabilitare fucțională și estetică prin tratament cu aparat dentar aleg aparatele dentare fixe estetice, cu brackets transparenți sau linguale, invizibile (montate pe fețele interioare ale dinților).

 

4 motive pentru care să optezi pentru un tratament ortodontic cu aparat dentar Safir:

 

1. Este discret, aproape invizibil atunci când este purtat

Brackeții sunt realizați dintr-un cristal transparent (Safir), compatibil cu smalțul dinților, de aceea, atunci când este purtat, aproape că nu se vede.

 

2. Nu absoarbe coloranți, deci nu se colorează

Brackeții aparatului dentar Safir rămân incolori pe tot parcursul tratamentului, datorită structurii microcristaline și a suprafeței lor uniforme, care nu permite acumularea plăcii bacteriene.

 

3. Confortabil

Pentru că este realizat din materiale cu o textură ușoară, care nu creează disconfort, aparatul dentar Safir este foarte ușor de purtat.

 

4. Avantajos

Aparatul dentar Safir are un preț convenabil iar prin soluțiile financiare pe care le oferim pacienților, aceștia au posibilitatea de a plăti în mai multe rate tratamentul cu aparat dentar, până la finalizarea acestuia.

 

Cum realizăm igiena dentară zilnică atunci când purtăm aparat dentar Safir?

 

Purtarea unui aparat dentar fix vizibil sau invizibil presupune o atenție ridicată în procesul de periaj dentar zilnic, utilizarea unei periuțe dentare cu filamente mai lungi și a unei paste de dinți cu fluor. Iar pentru curățarea corectă a spațiilor dintre dinți și din lateralele brackeților se va folosi o periuță interdentară și ață dentară.

De asemenea, o dată la 3-4 luni, în funcție de recomandările medicului ortodont, pacientul va reveni pentru realizarea igienizării profesionale în cabinet, care constă într-un periaj specific purtătorilor de aparat dentar fix vizibil sau lingual.

 

Controalele periodice pentru purtătorii de aparat dentar la medicul ortodont

 

În timpul tratamentului ortodontic, pacientul este atent monitorizat de către medicul ortodont coordonator, astfel încât tratamentul să evolueze corect și rezultatele să fie cele promise. De aceea, pacientul trebuie să revină pentru controlul periodic în cabinetul medicului la fiecare 5 - 10 săptămâni, în funcție de specificitatea cazului.

Rezultatele tratamentului cu aparat dentar Safir, metalic, invisalign® sau INCOGNITO nu țin cont de vârsta pacientului, o reabilitare orală ortodontică putând fi realizată cu aceleași rezultate spectaculoase atât la copii, cât și la adulți.

Aici te poți programa pentru o consultație cu medicul ortodont, care îți va explica fiecare etapă a tratamentului cu aparat dentar și se va asigura ca la finalul acestuia să obții cel mai frumos și mai funcțional zâmbet.

 

Tehnologii digitale utilizate în tratamentul ortodontic cu aparat dentar Safir:

 

  • Teleradiografia digitală
  • Amprenta digitală realizată cu scanner-ul intraoral
  • Computerul tomograf CBCT

 

Echipa de medici ortodonți din Divizia DE Excelență în Ortodonție: