Ascensiune puternică a Grupului DENT ESTET în 2021. Cariile și boala parodontală au condus în topul afecțiunilor dentare în 2021

Ascensiune puternică a Grupului DENT ESTET în 2021. Strategia de achiziții și creștere organică se menține ca obiectiv principal și în 2022

Cariile și boala parodontală au condus în topul afecțiunilor dentare în 2021

 

  • DENT ESTET în 2021: portofoliu extins cu încă 3 clinici, uniturile dentare +49%, echipa medicală +38%
  • Piața de stomatologie din România în dinamică accelerată, cu o creștere estimată pentru noul an  de aproximativ 17%
  • Motoare de creștere: Diviziile DE Implant Division și DE Advanced Orthodontic Division. Cu 122% mai multe implanturi dentare inserate și cu 60% mai multe aparate dentare aplicate față de 2020
  • Lipsa dinților, boala parodontală și cariile dentare au fost cele mai frecvente afecțiuni pentru care s-au prezentat  pacienții adulți la DENT ESTET anul trecut
  • În cazul copiilor, în top au fost tratamentele pentru demineralizarea dinților temporari și permanenți
  • Creștere cu 61% a numărului de pacienți noi în 2021 față de 2020

 

DENT ESTET, parte a Grupului MedLife și liderul pieței de medicină dentară din România, a avut în 2021 cea mai amplă extindere teritorială în cei 23 de ani de existență, mărindu-și portofoliul cu 3 clinici, în Ploiești, Cluj-Napoca și Oradea. Extinderea a vizat în special zona Transilvaniei, DENT ESTET semnând un parteneriat cu clinica Stomestet din Cluj și preluând pachetul majoritar al clinicii Oradent by Dr. Costea, din Oradea. O altă investiție în valoare de 1,7 milioane euro a fost alocată inaugurării în Ploiești a unei clinici premium cu servicii stomatologice all-in-one.

În ceea ce privește comportamentul pacientului, în cel de-al doilea an pandemic, afecțiunile dentare cele mai frecvente cu care s-au prezentat pacienții în clinicile DENT ESTET au fost cariile dentare, lipsa dinților si boala parodontală. De asemenea, cel mai des solicitate servicii au fost pentru rezolvarea cazurilor complexe (care înseamnă edentație parțială sau totală, dar și dinți afectați de boala parodontală), urmate de tratamentele cu implant dentar și tratamentele de estetică dentară.

 

Portofoliu extins cu încă 3 clinici în 2021, uniturile dentare +49%, echipa medicală +38%

 

 

DENT ESTET ajunge, în 2021, la un portofoliu de 14 clinici în 7 orașe importante din țară: București, Timișoara, Sibiu, Brașov, Ploiești, Cluj-Napoca și Oradea și acoperă o suprafață de peste 4.200 mp dedicați serviciilor stomatologice, ceea ce reprezintă o creștere cu 40% față de anul trecut. Numărul uniturilor medicale a ajuns la 85, marcând o creștere de 49% față de 2020.

Expansiunea DENT ESTET a dus automat și la extinderea echipei medicale, numărului de medici înregistrând un salt de 38%, iar în ansamblu, anul trecut grupul a înregistrat cu 30% mai mulți salariați.

“Deși am traversat cel de-al doilea an pandemic, se remarcă o preocupare notabilă a românilor legată de sănătatea orală. Numărul pacienților noi care au făcut din îngrijirea orală o prioritate anul trecut a crescut cu 61%. În ceea ce privește accesarea servicilor stomatologice furnizate de DENT ESTET, cele mai solicitate au fost implanturile dentare și montarea de aparate dentare”, a declarat dr. Oana Taban, CEO și Fondator DENT ESTET.

 

Piața de stomatologie, marcată de dezvoltare accelerată de noi clinici și de interesul jucătorilor externi

 

În 2021, piața a crescut mai mult față de 2020, când clinicile dentare au fost închise timp de 2 luni, având un avans de 20% față de anul precedent.

“Pentru 2022 s-ar putea să observăm o efervescență pe piața de stomatologie generată de apariția accelerată de noi clinici în orașele importante din țară, la care se adaugă un interes crescut provenit din rândul marilor jucători externi și ale fondurilor de investiții. În context estimăm o creștere de cca 17%”, a menționat dr. Oana Taban.

 

Tratarea afecțiunilor stomatologice în regim de urgență va fi înlocuită treptat de serviciile de profilaxie și prevenție medicală

 

 

După restricțiile severe de la începutul anului 2020, pacienții au conștientizat că problemele dentare pot avea un impact major asupra sănătății generale, indiferent de situația epidemiologică, și și-au urmat planurile de tratament în cele mai sigure condiții. Din ce în ce mai informați, pacienții știu că tratamentele dentare sunt, în prezent, nedureroase, rapide și cu rezultate pe termen lung, grație tehnologiilor apărute și expertizei medicilor stomatologi.

„În cei doi ani de pandemie, s-a observat într-o primă fază că pacienții au avut o reticență în a merge la dentist, cei mai mulți ajungând în regim de urgență, dar doar la începutul fiecărui val. Tendința generală a fost preocuparea constantă pentru sănătatea orală și credem cu tărie faptul că anul acesta serviciile oferite în regim de urgență vor fi treptat înlocuite de cele pentru profilaxie și prevenție”, spune dr. Oana Taban.

 

Românii au acordat o atenție sporită implanturilor dentare și serviciilor de estetică dentară

 

 

Datorită avansului tehnologic și a supraspecializării echipei din cadrul DENT ESTET Implant Division, românii și-au arătat încrederea în serviciile medicale, astfel că numărul total al implanturilor dentare inserate a crescut cu 122% în 2021 față de 2020. Creșterea masivă a cererii pentru implanturi dentare, dar și pentru alte tipuri de tratamente stomatologice relevă, totodată, faptul că pacientul român este din ce în ce mai preocupat de sănătatea sa dentară, chiar în contextul epidemiologic actual.

În ceea ce privește serviciile de ortodonție, grupul a înregistrat o creștere de 60% a solicitărilor de aparate dentare, considerate a fi o soluție de încredere pentru pacienții adulți în vederea obținerii unui zâmbet sănătos.

 

Tratarea cazurilor complexe, prioritară și în 2022 pentru DENT ESTET

 

Rezolvarea problemelor complexe cu care se confruntă unii dintre pacienți, respectiv edentația parțială sau totală, dar și dinți afectați de boala parodontală, a fost una dintre preocupările principale ale DENT ESTET în 2021. Astfel, parteneriatul semnat cu prof. dr. Paulo Malo, inventatorul sistemului revoluționar All-on-4®️ pentru reabilitare orală complexă, autor a numeroase lucrări științifice, a continuat și în 2021, cu beneficii majore pentru cei care se confruntă cu cazuri de severă atrofie osoasă.

Datorită expertizei medicilor chirurgi și implantologi din cadrul DENT ESTET Implant Division®️, dar și a mentoratului asigurat de prof. dr. Paulo Malo, mulți pacienți au primit o nouă șansă la o viață normală cu ajutorul sistemului de implanturi All-on-4®️, considerat etalon în ceea ce privește reabilitările orale complexe.

”Pentru noi este un privilegiu să îl avem alături pe prof. dr. Paulo Malo și să contribuim în mod real la salvarea multor zâmbete prin tehnici revoluționare și accesibile, ceea ce se poate observa și prin prisma evoluției numărului de vizite și de pacienți noi care ne-au trecut pragul în această perioadă. Vom continua să fim aproape de pacienții care au nevoie de ajutorul nostru, care și-au pierdut speranța că există soluții medicale pe termen lung pentru reabilitări orale de succes, indiferent de complexitatea cazului”, a declarat Dr. Oana Taban, CEO și fondator DENT ESTET.

 

Digitalizarea, principala tendință care se va amplifica în 2022

 

Investițiile în digitalizare vor deveni din ce în ce mai accelerate, datorită beneficiilor majore care se transpun pentru pacient în precizie crescută în diagnosticare, lipsa durerii, confort ridicat, rapiditate în execuția lucrărilor si perioadă extinsa de garanție a acestora. Un alt avantaj important se leagă de eficiența financiară pentru pacient și derivă din faptul că utilizarea tehnologiei digitale nu implică creșterea costurilor.

În 2021, grupul DENT ESTET a continuat să investească în tehnologii digitale de ultimă generație, toate clinicile fiind dotate cu cele mai noi descoperiri în domeniul echipamentelor stomatologice.

Una dintre cele mai noi tehnologii digitale, create pentru a contribui la construirea de zâmbete sănătoase pe termen lung, este scannerul revoluționar MODJAW. Este vorba despre o tehnologie care închide fluxul digital în procesul de stabilire a unui diagnostic corect și exact pentru pacienții care își doresc o reconstrucție orală completă și nu numai. Are la bază stomatologia 4D, folosind modelarea 3D, mișcarea maxilarului și ocluzia dinamică a pacienților în timp real, fără a utiliza raze X, pentru o diagnosticare complexă a afecțiunilor dentare, dar și personalizării tratamentelor. În prezent, DENT ESTET este cel mai mare partener european al companiei franceze MODJAW, care a pus bazele acestei tehnologii revoluționare de scanare digitală, cu beneficii majore atât pentru pacient, cât și pentru medicii stomatologi.

Un accent deosebit s-a pus și asupra stomatologiei laser și dotării tutoror clinicilor din cadrul grupului cu cele mai performante lasere utilizate la nivel mondial, în acest moment, deoarece pacienții își doresc tratamente nedureroase, minim-invazive și cu rezultate garantate pe termen lung. În acest sens, echipa de specialiști din cadrul DENT ESTET are la dispoziție 20 de lasere stomatologice, distribuite în toate unitățile grupului, pentru ca pacienții să beneficieze de avantajele oferite de acestea indiferent de zona în care se află.

 

DENT ESTET continuă strategia de expansiune și consolidare la nivel național. Investiții de cca 5 milioane euro în 2022

 

Planurile grupului DENT ESTET pentru anul 2022 își mențin configurația pe axa de extindere - consolidare - investiții în tehnologie și echipe medicale multidisciplinare.

Investițiile estimate pentru prima parte a anului se ridică la aproximativ 5 milioane euro și vizează deschideri de noi clinici, achiziții, dar și creșterea gradului de digitalizare.

Urmăm și în acest an același pattern de dezvoltare – organică, dar și prin achiziții. Începutul anului va fi marcat de inaugurarea unei noi clinici DENT ESTET la Craiova. De asemenea, sunt inițiate discuții pentru noi parteneriate, în centre importante din țară“, a adăugat dr. Oana Taban.