De la jurnalist la medic ortodont

Două direcții, o singură destinație... binele oamenilor. Tot ce fac eu este dedicat celor din jur. Sunt o fire altruistă și cred că dăruind, de fapt, câștigi foarte mult și te împlinești. Pentru mine, dăruirea este o formă de împlinire și dăruiesc emoții, cunoștințe. Eu mi-am promis că dacă fiecare face bine în pătrățica sa, cu siguranță iese bine puzzle-ul.” Teodorina Secară

Nu m-am imaginat niciodată medic stomatolog. Eram licențiată în filozofie și îmi făceam cu entuziasm meseria de jurnalist în Cluj. Ajunsesem primul jurnalist care avea o pagină proprie într-un ziar, era cumva o recunoaștere a calității lucrurilor pe care le făceam. Dar, totul s-a schimbat la primul contact cu stomatologia. Mi-a trezit interesul, mi s-a părut că mi se potrivește și am decis să urmez cursurile facultății de Medicină Dentară.

Recunosc că în primul an mi-a fost greu, dar m-am ambiționat și mai tare, m-am rupt complet de tot ceea ce ținea de jurnalism și după ce am terminat facultatea în Cluj, am venit în București pentru rezidențiat. La ceva timp după absolvire am făcut cunoștință cu echipa DENT ESTET.

ECHIPA DENT ESTET

M-am alăturat echipei acum aproape 10 ani. Pentru mine acea perioadă a fost una extrem de fructuoasă, urma să devin mamă pentru prima dată, am început munca într-o companie în care găsisem tot ce-mi doream, totul s-a întâmplat atât de frumos, iar eu m-am maturizat, emoțional și profesional, într-un mod în care nici nu visasem.

Aici chiar am găsit o familie, mă simt foarte bine, mă simt ca acasă. Oana Taban, fondatoarea DENT ESTET, și colegii mei îmi sunt foarte dragi, am găsit aici acel ceva care să mă împlinească profesional, dar și personal. Mie, activitatea în clinici îmi dă un mare confort, nu merg stresată acasă și asta îmi aduce destul de multă împlinire.”

SPECIALIZAREA

Am ales să mă specializez în ortodonție deoarece o consider ramura cea mai de impact a stomatologiei, cea care schimbă, efectiv, viața unui pacient. În prezent, am finalizat un program de masterat internațional în ortodonție linguală în Valencia, Spania.

Am investit mult timp și multă energie în dezvoltarea mea profesională. Aș vrea să îi ajut pe pacienții noștri să fie constienți de importanța unui tratament ortodontic, de beneficiile acestuia și aș vrea să beneficieze tot mai mulți dintre ei de experiențele medicale premium pe care le oferă DENT ESTET. Sharing-ul care definește cultura noastră internă cred că ne ajută interdisciplinar să oferim pacienților cele mai bune soluții de tratament.

SUCCESUL PROFESIONAL

Pe plan profesional, cea mai mare reușită a mea este faptul că sunt în echipa aceasta. Am colegi extrem de faini, cu adevărat complecși, spirite libere, entuziaste.  Pentru mine este o împlinire că funcționez așa bine în echipa DENT ESTET, în care toți sunt motivați să se autodepășească prin cursuri, prin diverse activități. Cred că asta este o reușită!

Atributele care te-au ajutat să te dezvolți

Consecvența, entuziasmul și faptul că îmi doresc să fac orice activitate foarte bine, sunt o perfecționistă și îmi doresc să fac totul foarte-foarte bine. Nu-mi ies toate, desigur, dar mă străduiesc. Iar fiecare zi nouă e mai bună ca ziua precedentă.

Fac greșeli zilnic, dar încerc să nu insist în respectiva greșeală. Pentru că cea mai bună învățătură dintr-o greșeală este să nu o repeți. Iar eu mă străduiesc mereu să fac asta!

Nu consider că există o rețetă a succesului, pentru mine au funcționat determinarea, ambiția și pașii mici și siguri.

OMUL DIN SPATELE MEDICULUI

Încerc întotdeauna să îmi fac timp pentru citit. Este pasiunea mea cea mai mare, iar cu exercițiu reușesc să îmi aloc aproape zilnic un răgaz pentru acest lucru. Citesc, în principal, beletristică, dar și cărți cu tematică religioasă. Sunt extrem de recunoscătoare pentru tot ce am, pentru familie, job, prieteni și colegi, iar în viitor, mă văd făcând fix același lucru.

Mereu încerc să pun în echilibru programul de lucru cu familia, sunt în egală măsură importante pentru mine. Fie că petrec micul dejun cu familia, merg la sport, realizez planurile de tratament ale pacienților sau rezolv diferite lucruri. Sunt destul de organizată, iar asta vine dintr-un exercițiu în timp.

RELAȚIA CU PACIENȚII

Suntem educatori și deopotrivă învățăcei

Cred că sunt mai înțelegătoare, mai optimistă, văd avantajele pe care le am, cunoscând atâtea personalități, atâta patologie, îmi dau seama cât sunt de fericită făcând ceea ce îmi place. Și mă face responsabilă, în sensul în care îmi doresc întotdeauna ce-i mai bine pentru pacienți și îi tratez ca și cum ar face parte din familia mea, cu aceeași responsabilitate pe toți, indiferent de patologie, de proveniență, de tipul de personalitate.

Câteva gânduri pentru pacienți

Mi-aș dori ca pacienții să se spele mai mult pe dinți, să vină la doctor, să îi ajutăm să aibă grijă de sănătatea lor dentară și să înțeleagă importanța sănătății orale asupra sănătății generale a organismului.

Citește mai multe pe același subiect

5 mituri demontate despre aparatul dentar

5 mituri demontate despre aparatul dentar

Stomatolog sau navigator? Ambele!

Stomatolog sau navigator? Ambele!

Protocol Ortodontic de Urgenta in contextul Covid-19

Protocol Ortodontic de Urgenta in contextul Covid-19