DENT ESTET reconfirmă poziția de lider pe piața de stomatologie din Sibiu și în anul 2021

La doar 3 ani de la inaugurare, clinicile DENT ESTET și DENT ESTET 4 KIDS din Sibiu reconfirmă poziția de lider de piață în 2021, la nivelul județului Sibiu, înregistrând o cifră totală de afaceri de aproximativ 9 milioane de lei, în creștere cu 57% față de 2020. La nivel de regiune, există peste 140 de cabinete și clinici dentare care, împreună, au cumulat o cifră de afaceri de până la 50 de milioane lei în anul precedent.

’’Evoluția DENT ESTET și DENT ESTET 4 KIDS Sibiu, primele clinici stomatologice adresate adulților și copiilor, complet integrate, din regiunea centrală a României, ne demonstrează că pacienții încep să conștientizeze importanța personalizării serviciilor medicale stomatologice pe grupe de vârstă. Dacă 2019 a fost anul în care am consolidat echipa de medici din Sibiu, cu sprijinul colegilor din București, în prezent ne bucurăm de o echipă locală remarcabilă, cu o experiență solidă în rezolvarea celor mai complexe cazuri, susținută și de pregătirea continuă. Și în 2022, ne vom menține promisiunea de a introduce cele mai noi și avansate tehnologii în cele două clinici și vom investi în dezvoltarea echipei noastre’’, declară Dr. Oana Taban, CEO și Foundator al grupului DENT ESTET.

O dinamică pozitivă pentru clinicile DENT ESTET Sibiu în 2021

DENT ESTET Sibiu a înregistrat o creștere de 70% în ceea ce privește numărul de pacienți adulți care au avut nevoie de reabilitări orale complexe față de 2020. Totodată, numărul de pacienți unici la nivelul clinicilor DENT ESTET și DENT ESTET 4 KIDS din Sibiu a înregistrat o creștere de 30% în 2021, față de anul anterior.

DENT ESTET Sibiu a fost alegerea numărul 1 a pacienților cu cazuri complexe și în 2021, remarcându-se o creștere a numărului de reabilitări orale, a tratamentelor cu implant dentar și lucrări protetice premium (fațete și coroane dentare), dar și un interes crescut pentru vizitele de profilaxie.

Totodată, părinții au înțeles importanța igienei dentare la copii și scopul prevenției încă de la cele mai fragede vârste, în contextul creșterii numărului de cazuri de demineralizări dentare, o afecțiune tot mai frecvent întâlnită în rândul copiilor și bebelușilor. Astfel, printre cele mai solicitate tratamente la DENT ESTET 4 KIDS Sibiu s-au numărat sigilările dentare, obturațiile și vizitele de profilaxie.

’’Evoluția clinicilor DENT ESTET Sibiu nu poate decât să ne bucure și să ne confirme că strategia de dezvoltare națională pe care o implementăm reprezintă un real succes și trebuie să continue. Misiunea noastră este să oferim în continuare sibienilor și pacienților din centrul României acces la cele mai bune tratamente stomatologice existente pe piață’’, a declarat Dr. Nicolae Marcu, Director Sănătate și Operațiuni MedLife Group.

În prezent, cele două clinici din Sibiu dispun de un număr total de 12 unituri dentare, dintre care 7 sunt destinate adulților și 5 copiilor, un studio foto digital și un centru de radiologie complet (RX, OPG, CBCT). La clinica pentru adulți, pacienții beneficiază de tratamente stomatologice personalizate, la cele mai înalte standarde existente la nivel mondial, sub coordonarea unei echipe performante și multidisciplinare de medici, atestată de o vastă expertiză și cu supra-specializări în toate ramurile stomatologiei în SUA și Europa. 

La DENT ESTET 4 KIDS, copiii au parte de tratamente stomatologice personalizate. Totul este adaptat vârstei, de la tehnică de lucru, tehnologie, decoruri, ambient și spațiu de joacă, până la materiale și echipa medicală și non-medicală. Medicii noștri tratează doar copii și sunt specializați internațional în pedodonție și în comunicarea cu copiii. De asemenea, pentru a oferi copilului un mediu relaxant, în clinică există o echipă de psihologi specializată în terapia copiilor anxioși.

Sănătatea dentară a pacienților, prioritatea noastră

Rezolvarea problemelor complexe de implantologie, estetică dentară și ortodonție va rămâne una dintre principalele preocupări ale DENT ESTET Sibiu și în 2022. În același timp, vom continua să investim în cele mai noi tehnologii digitale pentru a contribui cu succes la construirea de zâmbete sănătoase și frumoase pe termen lung.

De aceea, clinicile DENT ESTET și DENT ESTET 4 KIDS Sibiu beneficiază de aceeași tehnologie digitală high-tech disponibilă în toate celelalte clinici ale grupului din țară.

În 2021, clinica DENT ESTET Sibiu a introdus una dintre cele mai avansate tehnologii digitale, precum scannerul revoluționar MODJAW. Este vorba de un sistem ce are la bază stomatologia 4D, utilizând modelarea 3D, fără raze X și care permite o diagnosticare complexă a afecțiunilor dentare, dar și personalizarea tratamentelor pentru pacienții care necesită reconstrucții orale complete și nu numai.

Printre echipamentele de ultimă generație disponibile în Sibiu se numără: laserul Waterlase®, o tehnologie premiată internațional, laserul stomatologic EPIC BIOLASE, o inovație ce contribuie la tratamente sigure și precise, cu minim de durere; dispozitivul Velscope pentru detectarea cancerului oral în doar 2 minute; scannerul intra-oral 3Shape Trios Real Color, care reduce durata de tratament; tomografia computerizată CBCT de la KaVo OP 3D™, cea mai precisă tehnologie digitală în diagnosticarea afecțiunilor maxilo-faciale; microscopul electronic LEICA M320 F12, folosit în tratamentele endodontice pentru salvarea dintelui, dar și în tratamentul cariilor datorită preziziei și controlului oferite. 

Investiții în educație și digitalizare pentru o dezvoltare sănătoasă

În 2022, vom continua să investim în supraspecializarea și perfecționarea echipei medicale din Sibiu prin dezvoltarea unor traininguri de tip workshop, în cadrul Asociației Dental Office Managers (ADOM), și a unor cursuri de pregătire susținute de medicii lectori din cadrul grupului DENT ESTET. Totodată, ne propunem să investim în educație, prin formarea de viitori specialiști și manageri de clinică.

Facem Sibiul să zâmbească

În 2022, grupul DENT ESTET, alături de Medlife - Polisano, va fi pentru al patrulea an consecutiv partener în sănătate al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume.

Grupul a început colaborarea cu FITS și președintele festivalului, Constantin Chiriac, odată cu inaugurarea primei clinici din Sibiu, în 2018, datorită unor obiective comune: apetitul pentru cultură și nevoia de sănătate pentru comunitatea locală. Din 2019, DENT ESTET a încheiat un parteneriat de servicii cu Teatrul Național “Radu Stanca”, pentru a oferi actorilor bucuria unui zâmbet sănătos și estetic.