Dr. Cristian Csapo-Martinescu - Când faci artă în cabinet, în fiecare zi, din pasiune

“Îmi amintesc mereu prima emoție la primul meu caz de reabilitare full mouth: dacă fac bine ceea ce fac.”

De mic am simțit că drumul meu în viață duce spre artă, mai întâi în muzică și apoi în stomatologie. Am fost atras de muzică încă de la vârsta de 6 ani, pasiune pe care o practic și în prezent, dar am ales o carieră în domeniul care m-a impresionat din copilărie, stomatologia, și m-am specializat în estetică dentară, disciplină în care firescul artistic este prezent în orice nou zâmbet obținut.


Astfel, pe parcursul anilor, Dr. Cristian Csapo-Martinescu a obținut numeroase certificări și acreditări internaționale de la personalități renumite în domeniul esteticii dentare și al implantologiei digitale la nivel mondial. Este printre primii medici din România certificați în tehnologia Digital Smile Design chiar de către Christian Coachman, creatorul acestei tehnologii.  

 

“Muzica mă deconectează, este evadarea mea, iar stomatologia mă organizează, îmi oferă un scop.”

 

ECHIPA DENT ESTET

Eu întotdeauna am fost un om de echipă în tot ceea ce am făcut, cânt în aceeași trupă de 15 ani, aproximativ cu aceiași oameni. Îmi plac oamenii, am găsit compatibilitate cu foarte mulți dintre oamenii care sunt în DENT ESTET, m-am regăsit în mulți dintre colegi, am legat prietenii și unii dintre ei mi-au devenit familie. Cred că oamenii sunt motorul care m-a ținut aici atâția ani.  


SPECIALIZAREA

Sunt o fire creativă și am ales estetica dentară pentru că îmi oferă libertatea de a fi creativ, de a modela zâmbete și de a le da naturalețea care li se potrivește. 
 Feedback-ul pe care îl primesc după fiecare caz mă ajută să îmi confirm că a fost bine tot ceea ce citisem, ceea ce am învățat și am practicat. Prima emoție – dacă fac bine ceea ce fac.

 

 

 

REȚETA SUCCESULUI

Nu poți face stomatologie de performanță cu forța, trebuie să-ți placă. Meseria asta nu poate fi facută dacă nu citești, dacă nu te pui la punct în fiecare zi. Nu cred că a existat o seară în care să adorm înainte de a citi ceva legat de un lucru din domeniul meu de activitate, o noutate, un caz. 


Nu poți face meseria asta prost, au trecut zeci de ani în care a fost făcută mai puțin bine și acum avem toate condițiile să facem stomatologie la cel mai înalt nivel.
Am fost ambițios și, cumva, ambiția nu m-a dezamăgit niciodată. Și răbdarea, e foarte importantă răbdarea în meseria aceasta.

 

“Participi la cursuri ca sa obții confirmări că ceea ce faci este bine!” 

 


OMUL DIN SPATELE MEDICULUI

Tot timpul liber mi-l petrec cu familia și compunând muzică. Famiilia mea, cei doi copii și soția, împruenă cu muzica sunt resursa mea de energie după o săptămână de lucru. Și fac sport, merg săptămânal la tenis și iarna sunt băiatul cu placa de snowboard.

 

"Un moment extraordinar trăit alături de fiul meu a fost atunci când am cântat cu trupa în deschidere la Red Hot Chilli Peppers, iar el a urcat pe scenă, în fața a zeci de mii de oameni, și i-a îndemnat să bată din palme. El a fost grozav de încântat, iar eu extrem de mândru."

 

Citește mai multe pe același subiect

Dr. Irina Morariu: “Cred că să zâmbești și să râzi este un prim contact important cu copiii”

Dr. Irina Morariu: “Cred că să zâmbești și să râzi este un prim contact important cu copiii”

Dr. Erika Vasilescu - În endodonție, totul depinde de mine. Suntem eu, pacientul și afecțiunea pe care trebuie să o tratez

Dr. Erika Vasilescu - În endodonție, totul depinde de mine. Suntem eu, pacientul și afecțiunea pe care trebuie să o tratez

Dr. Cristina Păcurar - “Să îți găsești un mentor este extrem de stimulant pentru dezvoltarea profesională”

Dr. Cristina Păcurar - “Să îți găsești un mentor este extrem de stimulant pentru dezvoltarea profesională”