Dr. Cristina Păcurar - “Să îți găsești un mentor este extrem de stimulant pentru dezvoltarea profesională”


În viață mi-am luat mereu repere după care m-am ghidat, inclusiv în ceea ce privește medicina. Am admirat mereu oamenii care sunt ca o enciclopedie deschisă. La un moment dat, am întâlnit un medic care era destul de cunoscut și în România și în afara țării, am ajuns la el cu o problemă medicală. Era în perioadă în care eu mă pregăteam să urmez facultatea de medicină dentară. Mi-a plăcut enorm calmul și dispoziția lui față de pacienți și mi-am zis că “așa vreau să fiu și eu ca medic".

 

"În toate experiențele mele, chiar și anii de facultate petrecuți în Spania, mi-am dat seama că implicandu-mă, din orice postură aș fi, pot să excelez."


SPECIALIZAREA

Înainte de a lua decizia de a urma facultatea de stomatologie, alegerea mea inițială a fost arhitectura. Dar, sunt un om migălos, sunt perfecționistă și nu las un lucru până nu îl termin. De asemenea, am fost atrasă mereu de fotografii, de frumos, de proporții, de aici și înclinația mea, cred, către a mă specializa în estetică dentară. Pacienții îmi spun că îi ajut atunci când îi sfătuiesc în legătura cu armonizarea zâmbetului cu forma feței, nu doar cu aspectele care țin strict de rezolvarea afecțiunii.

Să lucrez cu adulții mi s-a părut realmente o provocare care mi s-a potrivit și pe care am simțit că o pot duce la capăt cu succes.

 

"Mi-aș dori să mai fac o specializare apropiată de estetică dentară, care să mă completeze profesional."

 

Nu mă vad să traiesc în afara României pentru că am văzut că pot face performanță și aici.  Însă, cred că este extrem de important pentru mine să îmi fac specializările în afara țării, să le completez pe cele realizate acasă. Lectorii străini și metodele de abordare a cazurilor pot să ne ofere perspective noi de a aborda un caz, de a ne conecta cu ceea ce se întâmplă la nivel internațional și de a fi mereu la curent cu noutățile și tehnologiile din stomatologia modernă.

 

"Cred că prin participarea la cursuri internaționale ți se deschid perspective noi, ți se deschid noi orizonturi către abordări diferite în profesie."

 

ECHIPA DENT ESTET

Am ales DENT ESTET pentru că mereu mi-am dorit să lucrez într-o clinică cu mulți colegi, cu specializări diferite, o clinică pe care nu o gasești ușor. Lucrând într-o echipă multidisciplinară și mare, invariabil, mi-am luat ca repere în profesie 2-3 colegi care, poate deși nu știu asta, mă ajută să evoluez și îmi stimulează dezvoltarea profesională. Le admir foarte mult munca. Noi suntem o familie, chiar dacă DENT ESTET există din 1999, iar DENT ESTET Sibiu de 1 an și jumătate.

Apreciez foarte mult cultura de sharing, colegialitatea și colaborarea dintre medici. Și cred că acesta este și motivul pentru care pacienții vin cu încredere, pentru că știu că au o echipă pe care se pot baza și care îi vor ajuta să obțină rezultatele pe care și le doresc.

 

"Cred că atunci când ai descoperit cât este de util pentru tine, ca medic, să faci parte dintr-o echipă multidisciplinară, nu te mai poți desprinde și continui să evoluezi profesional acolo."
 

DENT ESTET mi se potrivește, ne pliem pe aceleași obiective și am avut un timing potrivit cu inaugurarea clinicii din Sibiu.

Mereu mi-am dorit să mă pun în pielea omului, să înțeleg în profunzime nevoile lui. Atunci când vin la dentist pacienții nu sunt întotdeauna în cea mai bună formă, din varii motive, iar eu îmi doresc să gasească în mine încrederea și sprijinul de care au nevoie. Fiecare dintre noi simte nevoia să fie ascultat, să fie înțeles și să i se respecte dorințele.

 

OMUL DIN SPATELE MEDICULUI

Mereu am fost o fire creativă și am fost atrasă de tot ceea ce îmi încântă privirea. De aceea, am urmat un curs de design interior, îmi place această nișă, mă relaxează.
Sunt familistă și îmi place să petrec timpul liber în familie făcând diferite activități. Sunt o persoană extrem de energică, am nevoie să interacționez și să fac sport și activitate fizică. Am descoperit cățăratul și îl practic din facultate, mă relaxează și mă deconectează.

 

SCURT BIO PROFESIONAL

Absolventă a Facultății de Stomatologie din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, Dr. Cristina Păcurar s-a implicat activ, încă din timpul studenției, în numeroase proiecte și activități din domeniul stomatologiei. Ea își continuă pregătirea profesională participând periodic la congrese și evenimente de profil. A ales ,,arhitectura” în Stomatologie, respectiv protetica și estetica dentară.

 

Și pentru că ne dorim ca tu și familia ta să vă bucurați de un zâmbet sănătos pe termen lung, v-am pregătit campanii promoționale la implant dentar, aparat dentar Invisalign și pachete de prevenție. Le puteți accesa aici!