Dr. Luciana Șandru: “Pe mine m-a ajutat foarte mult dorința de a face lucrurile bine pentru a putea ajuta oamenii”

Provin dintr-o familie de medici si am fost foarte mult timp indecisă. Mă orientasem, din copilărie, către medicina generală și în ultima clipă am decis să aleg stomatologia. Mi s-a părut mai potrivită pentru felul meu de a fi deoarece sunt apropiată de pacienții mei, îmi place să le urmăresc evoluția să îi cunosc și să le înțeleg nevoile foarte bine. Pentru că, din punctul meu de vedere, medicina dentară nu înseamnă doar practică, înseamnă și o permanentă comunicare cu pacienții care îți trec pragul cabinetului. Și ca să poți face asta, ca medic dentist, ai nevoie să cunoști și noțiuni de psihologie pentru a ști cum să abordezi pacienții și cum să gestionezi situațiile în care ei sunt nesiguri, poate le este teamă sau poate sunt indeciși și au nevoie de ajutor.

Deși am crescut pe lângă medici, am apreciat faptul că părinții mei nu mi-au impus direcția profesională, a fost alegerea mea, de mică, pentru că am trăit în acest mediu și l-am înțeles.
    

SPECIALIZAREA

Am ales estetica dentară pentru că, experimentând diverse arii ale stomatologiei, mi s-a potrivit cel mai bine această ramură a frumosului. Este o specializare mai artistică, migăloasă și se potrivește cu firea mea calmă. Îmi place să îmi aloc timp suficient fiecărui lucru pe care îl fac, astfel încât să iasă bine.

Atunci când ești la început de carieră, contează foarte mult să experimentezi și să încerci să practici fiecare dintre ramurile stomatologiei. Altfel, nu ai cum să vezi în anasamblu lucrurile și să înțelegi complexitatea unui caz, iar atunci când le încerci pe toate îți poți da seama ce îți place să dezvolți profesional.

 

Cea mai mare recompensă a muncii mele este, fără îndoială, mulțumirea pacientului. Este un sentiment extraordinar să aud la finalul tratamentului că ceea ce am făcut eu a schimbat viața unui om.

 

Fiecare caz, fiecare zâmbet reabilitat lasă o amprentă asupra mea, ca medic, dar și ca persoană. Mai ale dacă vorbim despre cazurile complexe, cărora le dedici mai mult timp și pe care ajungi să le cunoști mult mai profund. Este imposibil să nu te marcheze, să nu te influențeze!

 

ECHIPA DENT ESTET

De când m-am alăturat echipei, m-a încântat foarte mult importanța acordată stimulării creșterii performanțelor individuale și pot spune că nu îmi lipsește nimic pentru a fi un medic dentist pregătit și pentru a continua să mă dezvolt profesional. Mereu ești în acțiune și poți să contezi pe suportul colegilor, de care te atașezi și care îți devin o a doua casă.

Mereu găsesc ceva de îmbunătățit la mine la nivel profesional, dar sunt o persoană conștientă de asta și caut permanent resorturile pentru a evolua ca profesionist.

 

REȚETA SUCCESULUI

Pe mine m-a ajutat foarte mult dorința de a face lucrurile din ce în ce mai bine pentru a putea ajuta oamenii. Pentru că sunt persoane care chiar au nevoie de expertiza noastră și cărora le poți schimba viața. Și asta clar este o motivație!

 

TIMPUL LIBER

Timpul liber mi-l petrec alături de familie și îndeosebi alături de fiica mea. Mergem în parc și profităm de orice moment pentru a ne distra ca fetele. Practic, echilibrul care poate îmi lipsește uneori la cabinet, îl găsesc în ea.
Îmi place extrem de mult să călătoresc, să citesc beletristică și cărți de psihologie (deși acum nu prea mai am timp să fac asta la fel de mult ca înainte). Ca activitate sportivă, sunt pasionată de snowboarding.  

 

SCURT BIO

Dr. Luciana Șandru a absolvit Facultatea de Medicină Dentară UMF „Gr. T. Popa” din Iași. În anul 2012 s-a alăturat echipei de medici stomatologi DENT ESTET din București, specializându-și practica în Estetică dentară și reabilitări orale complexe ale zâmbetului. Este un medic complet care deține atât cunoștințele și experiența soluționării celor mai dificile cazuri clinice de Estetică Dentară, cât și capacitatea de a înțelege ușor dorințele pacienților și de a le transpune în realitate.

 

 

Citește mai multe pe același subiect

Dr. Cristian Csapo-Martinescu - Când faci artă în cabinet, în fiecare zi, din pasiune

Dr. Cristian Csapo-Martinescu - Când faci artă în cabinet, în fiecare zi, din pasiune

Pictează tablouri în timpul liber și zâmbete perfecte în cabinet

Pictează tablouri în timpul liber și zâmbete perfecte în cabinet

Mereu am privit zâmbetul ca o pictură în ansamblu - Dr. Ana Maria Drăgoi

Mereu am privit zâmbetul ca o pictură în ansamblu - Dr. Ana Maria Drăgoi