Dr. Paul Bores: Stomatologia mi s-a părut mereu o ocupație elegantă, nobilă și independentă

De mic am simțit că sunt îndemânatic, mereu mi-a plăcut să meșteresc lucruri, să le repar, să sculptez în lemn cu bunicul, să fac tot felul de activități din care să rezulte un obiect, ceva palpabil.

Și astfel, în liceu am decis să mă orientez către stomatologie. Am simțit că aș fi bun în practicarea acestei meserii și datorită abilităților mele de a comunica. În plus, mereu mi s-a părut o ocupație elegantă, nobilă și independentă, în același timp. Îmi dă ocazia să călătoresc și, în același timp, să mă și supraspecializez.

Astfel încât, în clasa a 11-a am început să merg prin cabinetele dentare ale unor prieteni de familie, doar pentru a testa potrivirea aceasta a mea cu meseria de stomatolog. Am stat câteva zile cu ei în asistență și mă uitam cum se desfășoară efectiv meseria.

 

Recunosc faptul că, la un moment dat, îmi venea, efectiv, să îmi pun mănuși și să intru în acțiune. Așa mi-am dat seama cât îmi era de potrivită meseria de stomatolog.

 

De mic am fost educat să fiu ordonat și disciplinat și ulterior, am căutat un domeniu de expertiză în care să existe aceste atribute și l-am găsit în stomatologie.

Cred ca dacă nu aș fi mers în direcția asta, m-aș fi orientat tot către o meserie cu uniformă, o meserie în care există ordine, disciplină și eleganță. Mă atrăgea ideea de a deveni pilot.

 

 

SPECIALIZAREA

În facultate am studiat stomatologia la nivel general și teoretic, fără a avea la finalul anilor de studiu o specializare bine conturată pe care mi-aș fi dorit să o urmez.

Totuși, am terminat facultatea cu un bagaj de cunoștințe care mi-a permis să îmi dezvolt practica în stomatologie generală și să pot exersa mai multe ramuri ale medicinei dentare, fapt care m-a ajutat să mă simt confortabil cu orice caz îmi ajunge în cabinet și să îl coordonez cu succes până la final.

Pasiunea pentru estetică și protetică dentară a venit pe parcurs, în momentul în care mi-am dat seama din tot ce fac ce îmi reușește cel mai bine și unde mă simt în largul meu.

Și a fost un traseu foarte natural, am urmat direcția aceasta de specializare în estetică și protetică și îl dezvolt continuu, în practica din cabinet și prin participarea la cursuri și evenimente de referință mondială în domeniu.

Înainte de a-mi începe cariera în protetică, am obținut un internship la o prestigioasă clinică din California. Timp de aproape o lună, am avut ocazia să văd cum se lucrează de top în SUA, să văd cum se lucrează exclusiv la microscop, modul de abordare al pacienților.

 

O altă specializare care mă atrage este chirurgia și mi-ar plăcea ca pe viitor să îmi extind practica și în această ramură.

Profesia îmi aduce numeroase satisfacții și faptul că în fiecare zi am un motiv de mulțumire la final de program, înseamnă enorm pentru mine.

Am avut pacienți care nu mai aveau încredere că ar putea să obțină zâmbetul dorit, am avut cazuri complexe care au necesitat din partea mea o abordare diferită față ce ce făcusem până la acel moment, am întâlnit multe situații provocatoare din care cu perseverență, răbdare și concentrare pe calitatea actului medical am creat zâmbete care au depășit așteptările pacienților.

Faptul că sunt conștient că am adus schimbări bune în viețile pacienților și mulțumirea acestora sunt lucrurile care îmi oferă cele mai mari satisfacții.

 

ECHIPA DENT ESTET

Din exterior, DENT ESTET pare o echipă mare, frumoasă, foarte bine organizată, stabilă și nu ai cum să nu îți dorești să nu vrei să faci parte din ea. Am făcut tot posibilul să intru în această echipă și apoi toate lucrurile au evoluat natural, mă simt parte din DENT ESTET.

Iar pe lângă faptul că fac parte dintr-o echipă multidisciplinară, am și o libertate profesională, simt că am primit ajutor și toată susținerea pentru a mă perfecționa și de a mă dezvolta în aria de expertiză. Lucrurile sunt foarte echilibrate din toate punctele de vedere!

De când sunt în echipa DENT ESTET, văd cum am progresat constant și că am învățat foarte mult și sunt extrem de mulțumit de acest lucru.

Este mai ușor să lucrezi în echipă pentru că te poți concentra pe calitatea actului medical pe care îl oferi pacientului și ai o perspectivă completă asupra cazului, pentru că te poți consulta cu ceilalți colegi și astfel, poți lua cele mai bune decizii pentru reușita unui caz.

 

TIMP LIBER

Îmi place foarte mult să fac sport. Merg la tenis, merg la înot și atunci când ajung la mare îmi place să practic sporturile nautice: stand-up paddle sau wind surfing. Tatăl meu mi-a deschis orizontul către sport și mă bucur că mi-a oferit astfel câte o activitate pentru fiecare sezon.

Îmi place foarte mult să vizitez locuri noi, orașe noi, să intru în cultura locului, și să interacționez cu localnicii. Istanbul este orașul în care mereu m-aș întoarce cu drag, este locul meu de suflet. Am locuit acolo 3 luni, la o familie de localnici și am rămas, până astăzi, fermecat de cultura locului.

Ia acasă, în timpul liber, îmi place să gătesc. Am fost și la câteva cursuri, este o pasiune moștenită de la bunica mea pentru că ea m-a învățat să gătesc.

Doar că, eu am ieșit puțin din rețetele tradiționale, îmi place să combin și să diversific ingredientele ca să obțin un preparat altfel, unic.

Uite, spre exemplu, Japonia este o țară în care gastronomia m-a impresionat și poate, pe alocuri, m-a și influențat pentru preparate viitoare.

 

 

 

SCURT BIO

Dr. Paul Bores s-a alăturat echipei DENT ESTET în anul 2017, la puțin timp după finalizarea cursurilor facultății de Medicină dentară din cadrul UMF “Carol Davila”. S-a concentrat pe cursuri de formare în protetică și estetică dentară, iar pe lângă studiile universitare, a urmat și un internship în medicina dentară în California, Statele Unite ale Americii.

Citește mai multe pe același subiect

Dr. Luciana Șandru: “Pe mine m-a ajutat foarte mult dorința de a face lucrurile bine pentru a putea ajuta oamenii”

Dr. Luciana Șandru: “Pe mine m-a ajutat foarte mult dorința de a face lucrurile bine pentru a putea ajuta oamenii”

Mereu am privit zâmbetul ca o pictură în ansamblu - Dr. Ana Maria Drăgoi

Mereu am privit zâmbetul ca o pictură în ansamblu - Dr. Ana Maria Drăgoi

Tehnologii moderne de albire dentară în 40 de minute la stomatolog

Tehnologii moderne de albire dentară în 40 de minute la stomatolog