5 motive să alegi Invisalign. Care sunt avantajele față de alte aparate dentare

Aparatul dentar Invisalign reprezintă alegerea a milioane de oameni din întreaga lume, deoarece avantajele oferite sunt de necontestat față de tratamentele tradiționale de îndreptare a dinților.

Confortabil, transparent şi detaşabil, sistemul de alignere Invisalign oferă încredere, stimă de sine și ajută la transformarea zâmbetului fără a perturba stilul de viață.

Rezultatul unei tehnologii inovatoare, sistemul Invisalign reprezintă o serie de aliniatori (gutiere) transparenți, pe care pacientul îi poate detașa singur, sub monitorizarea medicului ortodont. Tratamentul cu Invisalign nu presupune folosirea de brackeți sau fire metalice pentru alinierea dinților.

 

Ce este Invisalign?

 

Invisalign este un tratament ortodontic de aliniere a dinților, personalizat în funcție de nevoile pacientului.

Diagnosticul ortodontic este 100% digitalizat, bazându-se pe amprenta dentară a pacientului și pe fotografii și radiografii intraorale digitale. Toate aceste informații sunt trimise în SUA, la singurul laborator specializat în tehnica Invisalign.

Specialiștii americani creează apoi cu ajutorul unui software 3D performant un set personalizat de gutiere transparente și moi care vor fi aplicate direct pe dinți.

Pacientul primește mai multe seturi de gutiere transparente, aproape invizibile, care vor fi schimbate în funcție de evoluția tratamentului, la un interval de timp determinat de medic pe baza patologiei dentare ce trebuie tratată. Fiecare gutieră preia poziția dinților care a fost pregătită de gutiera anterioară, forțând astfel dinții să se așeze în poziția dorită la finalul perioadei de tratament.

 

5 motive să alegi Invisalign

 

1. Este aproape invizibil

Acesta este unul dintre cele mai mari avantaje oferite de aparatele dentare Invisalign. Recomandarea unui aparat dentar tradițional ar putea fi întâmpinată cu reticență de multe persoane, din cauza impactului asupra imaginii personale, dar și a dificultății asigurării unei igiene orale corespunzătoare.

Alignerele Invisalign sunt realizate dintr-un material termoplastic durabil transparent și sunt aproape invizibile, astfel că te poți bucura de un stil de viață fără restricții și fără stări de disconfort.

Din acest motiv, Invisalign este alegerea a milioane de oameni care vor să-și corecteze problemele dentare și să aibă un zâmbet minunat.

 

2. Aparat dentar ușor de îndepărtat

 

Aparatele dentare tradiționale, cu brackeți, trebuie purtate în permanență pe toată perioada tratamentului, care poate fi de un an și jumătate sau chiar 2 ani.

Din fericire, cu Invisalign, nu este nevoie ca gutierele să fie purtate 24 de ore timp de 7 zile. Gutierele pot fi îndepărtate pentru a mânca sau pentru a te spăla pe dinți.

Recomandarea medicului ortodont este ca Invisalign să fie purtat între 20 și 22 de ore în fiecare zi. Cei care apelează la alignerele Invisalign au astfel posibilitatea de a mânca tot ceea ce-și doresc, fără restricții, deorece nu există riscul ca brackeții sau firele metalice să se rupă.

În plus, pentru că nu există brackeți și fire metalice, pacientul va petrece mai puțin timp în cabinetul medicului ortodont pentru ajustări, iar periajul zilnic și îngrijirea orală devine mult mai facilă.

 

3. Protejează dinții și gingiile

 

Alignerele Invisalign sunt realizate dintr-un material care oferă confort sporit pacientului. Posibilitatea de a îndepărta gutierele pentru o igienă orală temeinică ajută la evitarea apariției cariilor, infecțiilor gingivale sau demineralizării dinților. 

Folosirea aparatelor dentate Invisalign nu pun în pericol, în niciun fel, dinții sau cavitatea bucală! 

 

4. Durata tratamentului este mult redusă

 

Durata tratamentului este stabilită în funcție de nevoile fiecărui pacient în parte, dar, de cele mai multe ori, tratamentul cu Invisalign este mult redusă atunci când vobim de acest tip de alignere.

Astfel, în general, tratamentul cu Invisalign poate dura între 9 și 18 luni, dar rezultatele sunt vizibile după numai șase luni.

 

5. Îmbunătățește încrederea în sine

 

Purtarea unui aparat dentar tradițional, cu brackeți, de către copii și adolescenți ar putea reprezenta o provocare în ceea ce privește încrederea în sine. Cei care apelează la Invisalign nu au astfel de temeri.

Medicii ortodonți au observat că pacienții cu Invisalign experimentează o creștere a încrederii în sine cu fiecare vizită la cabinetul stomatologic. Motivul este unul simplu: fiecare pacient poate vedea în timp real cum zâmbetul lor se îmbunătățește de o zi la alta.

 

Ce afecțiuni dentare pot fi tratate cu Invisalign

 

Medicul ortodont este cel care va stabili dacă sistemul Invisalign este potrivit pentru un pacient, în funcție de situația clinică a acestuia.

Invisalign tratează o serie de probleme legate de alinirea dinţilor, de la deplasări minore până la cazuri mai complexe.

Iată care sunt afecțiunile ortodontice pentru care aparatul dentar Invisalign reprezintă o soluție optimă:

  • Treme și diasteme (spații interdentare mari)
  • Înghesuiri dentare
  • Ocluzie deschisă
  • Ocluzie inversă
  • Ocluzie adâncă acoperită (overbite).

 

Beneficiile Invisalign față de alte aparate dentare

 

Sistemul de alignere Invisalign prezintă o serie de beneficii față de alte aparate dentare detașabile sau fixe. Bazat pe o tehnologie inovatoare, studii clinice și un nivel de expertiză ridicat, Invisalign se distinge clar de celelalte tipuri de tratament.

Iată care sunt beneficiile Invisalign față de alte aparate dentare:

  • Inovație - Invisalign are la bază o tehnologie 3D inovatoare care elimină eroarea umană
  • Siguranță - aparatul dentar este realizat 100% digital
  • Confort - sistemul Invisalign nu conține metal, gutierele trecând aproape neobservate
  • Rapiditate – primele rezultate sunt vizibile după numai 6 luni.

Citește mai multe pe același subiect

5 mituri demontate despre aparatul dentar

5 mituri demontate despre aparatul dentar

Urmezi un tratament ortodontic? Totul despre igienizarea aparatului dentar

Urmezi un tratament ortodontic? Totul despre igienizarea aparatului dentar

Aparat dentar fix - tot ce trebuie să știi

Aparat dentar fix - tot ce trebuie să știi