Mituri despre albirea dentară. Cât adevăr există în "Albirea dinților contribuie la sensibilizarea lor"?


Procedura de albire a dinților este unul dintre cele mai solicitate tratamente de estetică dentară de persoanele care își doresc un zâmbet strălucitor cât mai rapid.

Albirea dentară reprezintă o modalitate eficientă de a ne îmbunătăți culoarea naturală a dinților, care poate fi afectată de:

 • depunerea de tartru din cauza igienei necorespunzătoare
 • înaintarea în vârstă
 • petele provocate de anumite alimente sau băuturi (ceai, cafea, vin roșu)
 • obiceiuri vicioase, precum fumatul
 • tratamente cu anumite medicamente.

De-a lungul timpului, au apărut numeroase mituri despre albirea dinților. Unul dintre aceste mituri este legat de faptul că un astfel de tratament poate contribui la sensibilizarea acestora.

Pentru a vedea cât adevăr există într-un astfel de mit, trebuie să înțelegem mai întâi ce presupune, de fapt, albirea dinților, cine poate urma un astfel de tratament și care sunt beneficiile.

 

Ce înseamnă albirea dentară și cine poate urma un astfel de tratament

 

Este important să știm că, înainte de a ne albi dinții, indiferent de tipul de tratament ales, medicul de specialitate va verifica dacă putem apela la o atfel de procedură. Specialistul în estetică dentară va verifica sănătatea orală, dar și starea generală de sănătate.

Astfel, nu pot beneficia de albirea dinților:

 • femeile însărcinate sau care alăptează
 • persoanele cu alergii
 • pacienții cu afecțiuni parodontale
 • cei care au fațete dentare
 • persoanele cu obturații.

Pentru ca rezultatele să fie cele scontate, se recomandă ca înainte de albirea dinților să se fie efectuată o ședință de profilaxie dentară, care presupune detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow și fluorizare.

Procedura de albire propriu-zisă presupune fixarea unui scut de cauciuc sau a unui gel pe gingii, cu rol de protecție. Ulterior, medicul estetician va aplica substanța de albire și va efectua procedura pentru care a optat pacientul.

 

Tipuri de tratamente de albire dentară

 

În cadrul clinicilor DENT ESTET, albirea dentară profesională se realizează cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră, precum laserul Epic Biolase și lampa Zoom Power.

Tehnologia inovatoare a laserului Epic™ Biolase, foarte populară în SUA, oferă un zâmbet ideal în doar 40 de minute. Această tehnologie oferă rezultate uimitoare chiar și pacienților cu dinți pătați sau îngălbeniți.

În cadrul procedurii de albire cu lampa ZOOM Advanced Power, o lumină specială este aşezată deasupra dinților pentru a activa şi a spori intensitatea albirii. Albul dinților este accentuat, în acest fel, cu câteva nuanțe. 

Clinicile DENT ESTET oferă, în exclusivitate, albirea dentară PURE WHITE Experience, un tratament complet personalizat, mixt, format din mai multe procedee și tehnologii combinate.

Albirea dentară PURE WHITE Experience constă într-un program complex de 3 ședințe de albire dentară în cabinet folosind lampa ZOOM Advanced Power sau laserul Epic™ Biolase, precum și un pachet de întreținere “Take Home” ce include 2 gutiere de albire, gel de albire și desensibilizant dentar.

 

Mituri despre albirea dentară: crește sensibilitatea dentară?

 

Sensibilitatea dentară poate apărea atunci când partea internă mai moale a dintelui numită "dentină" devine expusă. Într-o astfel de situație, factori declanșatori externi (cum ar fi o băutură rece sau fierbinte) pot provoca o durere fie de scurtă durată, fie o stare de disconfort care poate dura mai multe ore.

Există numeroase mituri privind albirea dentară, iar unul dintre acestea este legat de faptul că o astfel de procedură ar conduce la creșterea sensibilității dentare.

Însă, specialiștii în estetică dentară susțin că o albire efectuată corespunzător nu provoacă sensibilizarea dinților.

Totuși, unele persoane ar putea simți o ușoară sensibilitate la rece, imediat după tratament. Alții ar putea acuza sensibilitate la gingii sau pete albe la marginea gingivală, însă toate aceste simptome sunt temporare și vor dispărea în câteva zile.

Medicii recomandă folosirea unei paste de dinți desensibilizante, cu flour, după tratamentul de albire, pentru a reduce disconfortul.

 

Care sunt beneficiile albirii dentare

 

Albirea dinților are numeroase beneficii pentru cei care apelează la un astfel de tratament.

Iată care sunt principalele beneficii ale albirii dinților:

 • Efect vizibil imediat
 • Eficiență în îndepărtarea petelor galbene de pe dinți
 • Rezultate de lungă durată
 • Nu afectează gingiile și mucoasele orale
 • Dinții au un aspect sănătos
 • Fără efecte secundare