Stomatolog sau navigator? Ambele!

”Călătoria pe mare continuă în cabinet cu cea spre zâmbete complete” , Dr. Alex Georgescu.

Începând din anul 2000, vreme de 16 ani, am predat la Facultatea de Stomatologie din București, la catedra de Parodontologie. Din păcate, timpul nu îmi mai este suficient și pentru a continua activitatea didactică și pentru a profesa, așa încât am decis să mă dedic complet profesiei.

Perioada petrecută la catedră a fost pentru mine cu adevărat înfloritoare, m-am dezvoltat profesional enorm și am reușit să-mi iau și doctoratul. Mediul academic este unul extrem de benefic din acest punct de vedere, te îndeamnă întotdeauna să te dezvolți tot mai mult. Și dezvoltarea acesta profesională continuă și în prezent, particip la congrese, mă documentez constant și fac tot posibilul să fiu la curent cu cele mai recente inovații și tehnologii din domeniu.

SPECIALIZAREA

La mine alegerea a fost cumva logică și naturală, eu având în jurul meu mulți medici, cu specializări diferite, inclusiv tatăl meu fiind stomatolog generalist. Ca atare, a fost firească înclinarea către această profesie.

Eu cred că stomatologia este vocațională și cred, la fel de mult, că trebuie să ai un exemplu aproape de tine care să practice această meserie și care să te inspire, să te impulsioneze să mergi pe acest traseu.

Și în lumina stomatologiei moderne, am urmat cursul firesc al dezvoltării medicinei dentare și am ales ca specializări implantologia dentară și parodontologia, eu având mai degrabă o orientare către reabilitări orale complete și complexe, chirurgie orală. Rezultatele pe care le obțin împreună cu echipa sunt cu adevărat spectaculoase. Sunt extrem de mulțumit atunci când pacienții își recapătă funcționalitatea și estetica zâmbetului și odată cu acestea și încrederea.

Echipa DENT ESTET

La DENT ESTET am ajuns în 2002 printr-o fericită conjunctură, exact în momentul în care își extindeau forțele. În acea perioadă eram medic resident și făceam parte din Catedra de Parodontologie a UMF Carol Davila. Eram un tânăr entuziast, primul colaborator al clinicii. Am rămas atâta vreme alături de DENT ESTET pentru că, de la bun început, a fost un mediu de lucru plăcut și stimulant, ofertant. Am avut condiții de lucru și de dezvoltare foarte bune, profesional și personal. Și dacă un lucru merge numai spre bine, de ce să îl schimb, nu?

OMUL DIN SPATELE MEDICULUI

Pasiunea mea numărul 1 este navigația. Mi-am luat brevet de navigator și, împreună cu echipa mea, particip cu velierul la diverse competiții din țară. Iubesc acest sport, este extrem de relaxant și te transpune într-o cu totul altă lume. Viața pe mare este complet diferită de cea de pe uscat. Atunci când ești pe mare, ai cu totul alte repere și alte priorități, iar grijile și viața de zi cu zi dispar.

 

RELAȚIA CU PACIENȚII

Rolul meu ca profesionist este să îndrum pacienții pe o cale mai bună în ceea ce privește sănătatea orală și obiceiurile legate de igiena dentară, dar întotdeauna o relație presupune un schimb: pacienții învață de la noi și noi, evident, de la ei. Iar noi, ca medici, învățăm să ascultăm pacienții cu mai multă atenție, să le înțelegem nevoile și dorințele. Asta dacă ne gândim că nu avem de la început un antrenament în acest exercițiu.

Citește mai multe pe același subiect

Pasul firesc: când pasiunea devine profesie

Pasul firesc: când pasiunea devine profesie

Pictează tablouri în timpul liber și zâmbete perfecte în cabinet

Pictează tablouri în timpul liber și zâmbete perfecte în cabinet

Nu am renunțat niciodată din prima la un lucru. Am încercat până mi-a ieșit.

Nu am renunțat niciodată din prima la un lucru. Am încercat până mi-a ieșit.