Tehnologii moderne de albire dentară în 40 de minute la stomatolog

Albirea dentară profesională în cabinet

 
Oamenii care zâmbesc sunt percepuți ca fiind mai deschiși, mai optimiști și mai frumoși, indiferent de vârsta pe care o au. Fără îndoială, zâmbetul ajută la eliberarea stresului psihic și fizic și ne ajută să părem mai sănătoși și mai calmi.
 Dar, ce facem atunci când ne dorim un zâmbet mai luminoși și mai albi?

Procedura de albire a dinților este unul dintre cele mai solicitate tratamente de estetică dentară de către persoanele care își doresc un zâmbet mai luminos și mai strălucitor imediat. În plus, este dovedit de studii științifice faptul că dinții albi cresc încrederea în sine.

 

Dar ce presupune albirea dinților în cabinetul dentar?

Albirea dentară în cabinet este o procedură simplă, cu o durată între 20 și 45 de minute, în funcție de de nuanța de alb dorită de către pacient.
Tehnologiile cu ajutorul cărora se albesc dinții sunt laserul stomatologic Epic Biolase sau lampa ZOOM, iar înainte de a efectua procedura pentru albire dinți medicul folosește diga pentru a proteja țesuturile moi (gingiile) și se asigură că procedura va fi realizată local.

Poate exista, totuși, o mică diferență între albul dorit și cel obținut, iar acest lucru se întâmplă deoarece fiecare set de dinți este unic, are o anumită culoare și reacționează individualizat la substanțele și metodele prin care dinții devin mai albi.  

Tratamentele de albire dentară realizate în clinicile DENT ESTET, fie tratament albire dentară cu laser fie tratament albire dentară cu lampa ZOOM, sunt sigure și eficiente și vin însoțite de recomandări și sfaturi pentru a menține pe termen lung sănătatea dentară și nuanța de alb dobândită.

În plus, procedura se desășoară în cabinet, sub atenta supraveghere a medicul dentist, astfel încât poți fi sigur că gingiile rămân protejate și că dinții vor căpăta nuanța de alb dorită.

 

Albire dentară profesională – de ce să alegi această procedură de estetică dentară?

• Dinții naturali își schimbă culoarea pe măsura înaintării în vârstă
• Zilnic, ne expunem dinții la alimente și băuturi care îi pătează și își pierd din luminozitate: vin roșu, cafea coca-cola, fructe de pădure, ceai negru etc.
• Procedura este complet sigură, fără riscuri și comodă pentru pacient
• Pastele de dinți care promit că deschid nuanța dinților cu până la 2-3 tonuri trebuie constant folosite și nu au concentrația substanțelor active la fel ca a celor utilizate de medic în cabinet, așadar ele nu pot avea aceleași rezultate pe care le are proedura de albire dentară profesională.
• Ai urmat un tratament îndelungat cu tetraciclină sau alte substanțe medicamentoase, iar dinții au căpătat o nuanță cenușie

Albirea dentară acționează îndeosebi asupra acelor zone pătate sau colorate care nu pot fi rehabilitate ca nuanță în urma periajul dentrar zilnic sau al ședințelor profesionale de igienizarea a dinților (detartraj, periaj profesional și airflow).

 

Ce trebuie să știi înainte de tratamentul de albire a dinților:

În primul rând, trebuie să te asiguri că dinții și gingiile sunt sănătoase. De aceea, vizita la medicul dentist înainte de albirea dentară este foarte importantă.
Pentru a te asigura că dinții sunt curați și că tartrul este îndepărtat, programează ședința periodică de profilaxie cu câteva zile înainte de albirea dentară.
Atunci când dinții sunt sănătoși,  iar placa bacteriană și tartrul sunt îndepărtate, cream un teren favorabil pentru succesul tratamentului de albire a dinților.
Spune-I medicului dentist în cabinet care sunt aștepătirle, selectând din paletarul de culori nuața de alb dorită. Există, totuși, situații în care nu se va obține într-o singură ședintă aceasta, mai ales dacă dinții au o nuanță galbuie natural, iar nuanța de alb aleasă este din categoria “bleaching”.
 

 Avantajele tratamentului de albire a dinților:

• Rezultate rapide, într-o singură ședintă de tratament
• Confortabil pentru pacient
• Procedură sigură pentru sănătatea orală
• Sensibilitate redusă sau absentă post-procedură
• Rezultatele se mențin chiar și 2 ani, dacă pacientul respectă indicațiile și recomandările medicului dentist

 

Albirea dentară – tipuri de tratament de albire dinți

În clinicile DENT ESTET există mai multe tehnologii utilizate pentru a reda strălucirea și luminozitatea zâmbetului:
• Albire dentară laser cu laserul Epic Biolase
• Albire dentară cu lampa ZOOM

 

Reține! Nuanța de alb obținută în urma realizării procedurii de albire dentară poate fi diferită față de ceea ce ți-ai imaginat pentru că smalțul și structura dinților naturali reprezintă baza de lucru. Există dinți naturali mai albi, dinți cu un grad de transluciditate mai ridicată care permit pătrundere mai pregnantă a luminii, dinți care au avut dintotdeauna o nuanță mai gășlbuie sau mai cenușie. Așadar, este important să ne calibrăm așteptările pe materialul biologic pe care îl deținem.

De aceea, pentru a lua decizia corectă și a fi informat corespunzător  cu privirile la tratamentul de albire dentară, este important să te prezinți la o consultație la medicul denstist specializat în stomatologie generală. Te așteptăm în clinica stomatologică DENT ESTET!

 

Citește mai multe pe același subiect

12 motive pentru profilaxia periodică

12 motive pentru profilaxia periodică

Recomandările medicului dentist pentru dinți sănătoși

Recomandările medicului dentist pentru dinți sănătoși

Respirația neplăcută - 6 cauze și 8 soluții pentru a elimina halitoza

Respirația neplăcută - 6 cauze și 8 soluții pentru a elimina halitoza