Coroane dentare

Ce sunt coroanele dentare?

Coroanele dentare sunt restaurări protetice care protejează, oferă funcționalitate și estetică unui dinte ce a trecut printr-un tratament dentar. În plus, coroana dentară va crește rezistența dintelui și îl va proteja de alte afecțiuni dentare.

O coroană dentară este folosită pentru a acoperi sau a „înveli” în întregime un dinte deteriorat. Pe lângă întărirea unui dinte deteriorat, o coroană dentară poate fi folosită pentru a îmbunătăți aspectul, forma sau alinierea dinților. De asemenea, o coroană poate fi plasată deasupra unui implant pentru a oferi o formă și o structură asemănătoare dintelui natural.

Coroanele dentare din porțelan sau ceramică pot fi adaptate la culoarea dinților naturali. Alte materiale includ aliaje acrilice și ceramice, precum și zirconiu. Aceste aliaje sunt, în general, mai puternice decât porțelanul clasic și sunt recomandate cu precădere pentru dinții din spate.

 

 

Când ai nevoie de o coroană dentară?

Lucrările protetice de tipul coroanelor dentare sunt alegerea ideală pentru pentru tine dacă ai dinți fracturați, ciobiți, rupți sau care au suferit anterior o traumă dentară sau un tratament de canal care necesită o restaurare protetică, dacă îți dorești ca dinții tăi să aibă o estetică deosebită, naturală și rezistentă pentru toată viața.

 

Tipuri de coroane dentare și materiale din care pot fi realizate coroanele dentare

Coroanele dentare pot fi realizate din mai multe materiale, folosind diverse tehnici în laboratorul dentar, iar durabilitatea lor depinde de calitatea acestora. Cele mai durabile coroane dentare din stomatologia modernă sunt coroanele dentare din zirconiu sau coroanele dentare EMAX.

Materialele din care se realizează coroanele dentare pot fi:

 • Zirconiu
 • Ceramică
 • Porțelan
 • Metalo - ceramică

 

 

Coroanele dentare ASPEN Digital Smile – alegerea ideală pentru un zâmbet natural pe viață

Coroanele dentare ASPEN Digital Smile sunt realizate în laboratorul propriu ASPEN Digital și reprezință tratamentul premium de estetică dentară care îți oferă un zâmbet natural și puternic pe viață!

Cu ajutorul unei tehnologii digitale de ultimă generație care creează în sistem tridimensional (3D) coroanele dentare și specialiști în tehnică dentară perfecționați internațional, am reușit să creăm cele mai naturale coroane dentare, cu cel mai înalt grad de puritate, care se integrează perfect cu structura dintelui natural și care oferă rezistență pe viață. Pentru că știm că pacienții DENT ESTET nu își doresc doar un produs sau un tratament standard, ci o soluție de tratament completă, deopotrivă estetică și funcțională.

Coroanele dentare ASPEN Digital Smile sunt realizate din zirconiu pur, printr-o tehnică artizanală în laborator asistată de tehnologie CAD-CAM care îi păstrează 2 calități extraordinare: rezistența în timp și indestructibilitatea. Aspectul translucid al zirconiului pur face ca aceste lucrări protetice să fie imposibil de deosebit de dintele natural. Dincolo de aspectele estetice și funcționale, există și un beneficiu major emoțional care face diferența: acela că atât gradul de confort, cât și stima de sine a pacientului cresc.

În plus, datorită faptului că nu conțin metale, coroanele dentare ASPEN Digital Smile sunt biocompatibile cu organismul și permit integrarea rapidă și fără riscuri.

 

Avantajele coroanelor dentare ASPEN Digital Smile

 • Au garanție pe viață prin Certificatul de Asumare a Calității DENT ESTET
 • Prezintă o estetică deosebită, naturală, care imită perfect structura dintelui natural, cu un grad înalt de translucență
 • Necesită un grad mai mic de preparație, păstrând mai mult din structura dintelui natural
 • Sunt rezistente la pete, coroziune și la eventuale traume (mulți dintre producători le numesc chiar indestructibile)
 • Mențin și protejează integritatea dintelui natural pe termen lung
 • Biocompatibile cu organismul
 • Nu dau sensibilitate la rece/cald
 • Se întrețin ușor, solicită aceeași îngrijire ca dinții naturali
 • Sunt transparente și în cazul radiografiilor digitale, ceea ce permite examinarea corectă a structurii dentare sub coroana dentară (eventuale carii)
 • Sunt recomandate chiar și pacienților cu bruxism datorită materialului extrem de solid și rezistent din care sunt realizate

 

 

Alege coroanele dentare premium ASPEN Digital Smile și te bucuri de:

 • Expertiza unei echipe multidisciplinare pregătită internațional, coordonată de un medic dentist certificat în estetică dentară
 • Primești la a doua vizită o simulare a zâmbetului tău final cu ajutorul tehnologiei Digital Smile Design, patentată științific acum mai bine de 10 ani în America
 • Îl cunoști personal pe artizanul în tehnică dentară care va crea de la 0 noul tău zâmbet, așa că îi poți vorbi despre așteptările tale din punct de vede estetic și funcțional

Astfel, participi integral la crearea zâmbetului tău, alegând forma, culoarea, dimensiunea dinților până în cel mai mic detaliu. Și, crede-ne, nu va exista niciun zâmbet pe care îl vei rata în momentele importante pentru tine.

 

Cât costă o coroană dentară? 

Prețul propus pentru o coroană dentară diferă în funcție de materialul din care sunt realizate, cu avantajele lor pe termen lung. În plus, tratamentul cu coroane dentare este personalizat fiecărui pacient, ceea ce înseamnă că și costul unei coroane dentare variază.