Implantul dentar Straumann® BLX

Implantul dentar Straumann® BLX – performanță dincolo de imaginație

 

Implantul dentar Straumann® BLX este rezultatul a peste 35 de ani de cercetări științifice realizate de compania elvețiană în reabilitare orală, cu scopul de a răspunde nevoilor pacienților din întreaga lume.

Straumann® BLX cel mai nou sistem de implant dentar creat de compania elvețiană, unul dintre liderii globali în implanturi, și reprezintă o combinație câștigătoare între design-ul revoluționar al șurubului, aliajul de înaltă performanță din care acesta este realizat - Roxolid® și suprafața SLActive®, o inovație în implantologie.

Bazându-se pe rezultatele a peste 700 de lucrări științifice, specialiștii Straumann au creat implanturi dentare biocompatibile cu organismul și, în același timp, capabile să se adapteze rapid în os, perioada necesară osteointegrării fiind redusă la jumătate, respectiv de la 6-8 săptămâni la 3-4 săptămâni.

“Straumann® BLX este un implant dentar special, datorită caracteristicilor sale. Aliajul din care este realizat îl face mai rezistent, iar suprafața SLActive stimulează creșterea osoasă, astfel că nu mai este nevoie de acea etapă de grefare, ce prelungește perioada de tratament, dar și disconfortul pacientului.

Acum, pacienții vor să plece din cabinet cu un zâmbet perfect, iar Straumann® BLX este cea mai bună soluție pentru ei”.

Dr. Alexandru Georgescu, medic primar implantologie dentară și parodontologie, doctor în Științe Medicale.

Prin crearea implanturilor BLX, Straumann® atinge noi bariere în implantologie

 

Simplu, versatil și flexibil, implantul dentar Straumann® BLX este un implant cu încărcare imediată, potrivit pentru toate tipurile de țesut osos și capabil să se adapteze oricărei situații clinice.

Încărcarea imediată presupune fixarea lucrării protetice provizorii într-un interval de 24 de ore de la inserarea șurubului în os și fixarea bontului protetic. Un avantaj major oferit de implanturile cu încărcare imediată este acela că pacientul nu trebuie să aștepte osteointegrarea acestuia pentru a se bucura de dinți estetici și funcționali.

Datorită plasării imediate a implantului în os, pacientul se bucură de un confort sporit atunci când optează pentru un tratament cu implantul dentar Straumann® BLX. Încărcarea imediată înseamnă mai puține intervenții chirurgicale și perioade de tratament mai scurte.

Acest lucru se traduce în satisfacția sporită a pacientului, în eficacitate crescută și încredere totală în rezultat, atât pentru pacient, cât și pentru medicul stomatolog.

În plus, comparativ cu tratamentele convenționale cu implant dentar, care pot implica adiție de os pentru persoanele care se confruntă cu severă atrofie osoasă sau cu masă osoasă redusă, implantul Straumann® BLX oferă o rată de succes mai mare.

Potrivit unui studiu care a urmărit timp de 10 ani pacienți ce au optat pentru implanturile Straumann, cu suprafață SLAactive, rata de succes este de 98,2% în cazul implanturilor cu încărcare imediată.

Beneficiile implantului dentar Straumann® BLX

Pentru că fiecare pacient este unic, medicii stomatologi au nevoie de opțiuni personalizate de tratament, iar cercetătorii Straumann au creat acest tip de implant ce poate fi adaptat pentru orice situație clinică.

Astfel, implantul Straumann® BLX reprezintă o soluție ideală pentru pacienții cu diabet, pentru cei care au făcut chimioterapie, dar și pentru fumători și persoane în vârstă

Straumann® BLX – soluția ideală pentru:

Diabetici
i
Chimioterapie
i
Fumători
i
Diabetici
i
Chimioterapie
i
Fumători
i
X

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, se estimează că 422 milioane de adulți din întreaga lume trăiesc cu diabet. Asta înseamnă că 1 din 11 adulți suferă de diabet, în timp ce prevalența este de două ori mai mare la adulții peste 60 de ani.

Din păcate, pacienții diabetici prezintă un risc crescut de inflamație a țesuturilor gingivale, fiind predispuși la boala parodontală, o afecțiune care poate conduce la pierderea dinților, în cazul în care nu este tratată la timp.

Un studiu realizat pe o perioadă de 2 ani, pe pacienți cu și fără diabet cărora li s-a inserat implantul Straumann, realizat din aliajul Roxolid și suprafața SLAactive, a relevat faptul că nu s-au observat diferențe între cele două grupe de pacienți în ceea ce privește pierderea osoasă.

Același studiu a indicat o rată de succes de 100% atât pentru pacienții cu diabet, cât și pentru cei sănătoși. În concluzie, se poate spune că implantul Straumann BLX poate fi folosit cu succes în tratamentul pacienților cu diabet, oferind o predictibilitate ridicată.

X

Pacienții care au suferit ședințe de chimioterapie și radioterapie, pentru tratarea cancerului, reprezintă una dintre cele mai provocatoare categorii de pacienți pentru tratamentul cu implant dentar. Iradierea duce la scăderea vascularizării și vitalității osoase, lucru care compromite grav calitatea osului necesar pentru implant.

Mucoasa fragilă și riscul de osteoradionecroză prezintă provocări suplimentare. Cu toate acestea, din perspectiva calității vieții, acest grup de pacienți beneficiază cel mai mult de reabilitarea protetică cu ajutorul implantului dentar.

Astfel, un studiu clinic a arătat o rată de succes de 100% pentru pacienții iradiați care au primit tratament cu implant Straumann.

X

Tratamentul cu implant dentar în cazul pacienților care fumează poate fi asociat cu un risc ridicat de eșec sau de infecții postoperatorii, deoarece fumatul este un obicei vicios ce afectează grav sănătatea orală.

Însă, potrivit studiilor clinice citate, implanturile Straumann cu diametru îngust, realizate din aliajul Roxolid® și suprafața inovatoare SLActive® au o rată de succes de 100%, după 6 luni, chiar și în cazul fumătorilor.

În plus, studiul a arătat că nu există diferențe între fumători și nefumători în ceea ce privește pierderea osoasă.

Mândri să lucrăm cu noua generație de implanturi dentare Straumann® BLX.

Avantajele ale implantului dentar Straumann® BLX

Implantul dentar Straumann® BLX are numeroase avantaje oferite de progresul tehnologic înregistrat în implantologia mondială, în ultimii ani, dar și în domenii precum știința materialelor, nanotehnologia și biomecanica.

Grație tuturor acestor descoperiri, specialiștii de la Straumann au putut crea implanturi care să ofere opțiuni pentru orice situație clinică.

Astfel, rezultatele studiilor arată că implanturile Straumann® BLX sunt soluția optimă pentru pacienți cu diabet, pentru cei care au fost supuși chimioterapiei (în tratarea cancerelor bucale), dar și pentru fumători și persoane în vârstă.

 

Principalele avantaje ale implantului Straumann® BLX sunt:

 

 1. Stabilitate primară superioară.
  Unul dintre avantajele majore ale implantului Straumann® BLX este stabilitatea primară în toate tipurile de os. Stabilitatea primară reprezintă gradul de fixare al implantului în structura osoasă în momentul intervenției chirurgicale, design-ul unic al șurubului permițând inserția rapidă și eficientă a acestuia.
   
 2. Osteointegrare rapidă.
  Grație suprafeței SLAactive, perioada de vindecare a fost redusă de la 6-8 săptămâni, așa cum se întâmplă în cazul altor implanturi, la 3-4 săptămâni în toate situațiile clinice, respectiv și pentru pacienții cu diabet sau cei care au fost supuși chimioterapiei.
   
 3. Adaptabilitate pentru orice tip de țesut osos.
  Deoarece suprafața SLActive stimulează creșterea osoasă și osteointegrarea, acest tip de implant este potrivit și persoanelor în vârstă, care au o masă osoasă redusă, dar și pentru fumători, care se pot confrunta cu probleme de natură gingivală sau osoasă.
   
 4. Predictibilitate și eficiență ridicate.
  Încărcarea imediată reprezintă unul dintre avantajele de bază ale implantului Straumann® BLX. Datorită acestei caracteristici, perioada de tratament este mult redusă, iar pacientul petrece mai puțin timp în scaunul medicului dentist.
  Din acest motiv, Straumann® BLX este potrivit în protocoalele de reabilitare orală imediată, necesară acelor pacienți care se confruntă cu edentație totală sau parțială.
   
 5. Încredere ridicată în rezultatele finale.
  Numeroase studii clinice și preclinice au confirmat performanța excelentă pe termen lung și fiabilitatea a acestor implanturi, datorită suprafeței SLActive, care este una dintre cele mai bine documentate suprafețe din implantologia dentară. În conformitate cu un studiu independent, riscul relativ de a dezvolta periimplantită a fost de 3 ori mai mare la pacienții tratați un alte tipuri de implanturi, comparativ cu implanturile Straumann® cu suprafețe SLA®.

  În plus, gradul de satisfacție al pacientului în ceea ce privește confortul, aspectul estetic, abilitatea de a mesteca și de a simți gustul alimentelor a fost de cel puțin 80,4% la toate aceste criterii.

Riscuri asociate implantului dentar Straumann® BLX

În ceea ce privește riscurile, acestea sunt comune oricărui tip de tratament cu implant dentar.

Un prim element de risc îl reprezintă alegerea medicului implantolog. Astfel, este important să alegem corect din prima specialistul în implantologie, pentru a diminua riscurile și pentru a evita complicațiile ce pot apărea după efectuarea procedurii.

Printre complicațiile ce pot apărea se numără infecțiile la nivel gingival, cauzate de factori externi ce nu țin neapărat de pregătirea medicului implantolog, sau mobilitatea implantului, care ar putea fi rezultatul unei inserări necorespunzătoare sau a lipsei tehnologiilor de ultimă generație folosite în implantologia modernă.

Structura implantului dentar Straumann® BLX

implant dentar straumann blx, dent estet

Succesul implantului Straumann® BLX este rezultatul inovațiilor obținute de cercetătorii companiei elvețiene în urma a peste 35 de ani de studii, care au urmărit o redefinire a limitelor posibilului atunci când vorbim de implantologie și de beneficiile pe care acest tratament le are pentru pacienții cu probleme grave, cum sunt edentațiile multiple sau severă atrofie osoasă.

 

Două dintre aceste inovații sunt suprafața SLActive și aliajul Roxolid®:

 

Suprafața SLA®, introdusă în 1998, a revoluționat implantologia modernă, fiind considerat un punct de referință în domeniu, deoarece oferă o structură ideală pentru atașarea celulară, ceea ce contribuie la micșorarea perioadei de vindecare. Odată cu dezvoltarea suprafaței inovatoare SLActive®, perioada de osteointegrare și de vindecare a țesutului din jurul implantului a fost redusă de la 6-8 săptămâni la 3-4 săptămâni pentru majoritatea pacienților.

 

O astfel de calitate implică o predictibilitate crescută în ceea ce privește rata de succes a tratamentului cu implant dentar și demonstrează  o performanță clinică de excepție a implanturilor SLActive® chiar în cazul unor protocoale de tratament complicate și la pacienții cu sănătate compromisă.

Roxolid® este un aliaj din titan și zirconiu ce oferă o rezistență mai mare comparativ cu alte tipuri de implant, realizate doar din titan sau doar din zirconiu. În prezent, Roxolid® este utilizat cu succes pentru a ajuta pacienții cu spații înguste sau pe cei care au o masă osoasă cu densitate scăzută.

Datele clinice colectate confirmă faptul că utilizarea implanturilor realizate din Roxolid® ajută la evitarea grefei osoase, creând astfel noi oportunități de tratament pentru persoanele care se confruntă cu o masă osoasă redusă sau chiar cu severă atrofie osoasă.

DE Implant Division

Dr. Alexandru GEORGESCU

Medic Primar – STOMATOLOGIE GENERALĂ
Medic Specialist – PARODONTOLOGIE
Atestat IMPLANTOLOGIE
DOCTOR ÎN ȘTIINȚE MEDICALE

Dr. Alexandru GEORGESCU
Dr. Cristian CSAPO-MARTINESCU

Medic Stomatolog – ESTETICĂ DENTARĂ
Atestat IMPLANTOLOGIE
AMBASADOR STRAUMANN® PURE CERAMIC
CERTIFICARE DIGITAL SMILE DESIGN®

Dr. Cristian CSAPO-MARTINESCU
Dr. Alice GAVRILESCU

Medic Specialist – CHIRURGIE DENTO-ALVEOLARĂ 
Medic Stomatolog – ESTETICĂ DENTARĂ
Atestat IMPLANTOLOGIE

Dr. Alice GAVRILESCU
Dr. Vlad PLATON

Medic Stomatolog – ENDODONȚIE–MICROSCOP
Atestat IMPLANTOLOGIE
CERTIFICARE TRATAMENTE DENTARE CU LASERE

Dr. Vlad PLATON
Dr. Vasile BRĂNICI

Medic Specialist – ENDODONȚIE
Atestat IMPLANTOLOGIE

Dr. Vasile BRĂNICI
Dr. Dan Ștefan NICULESCU

Medic Specialist – STOMATOLOGIE GENERALĂ
Atestat IMPLANTOLOGIE
AMBASADOR NOBEL BIOCARE®

Dr. Dan Ștefan NICULESCU
Dr. Ioana STAN

Medic Specialist – CHIRURGIE DENTO-ALVEOLARĂ
Medic Stomatolog – ESTETICĂ DENTARĂ
Atestat IMPLANTOLOGIE

Dr. Ioana STAN
Dr. Ionela DUMITRU

Medic Stomatolog – ESTETICĂ DENTARĂ
Atestat IMPLANTOLOGIE

Dr. Ionela DUMITRU
Dr. Dragoș CALANGIU

Medic Specialist – STOMATOLOGIE GENERALĂ
Atestat IMPLANTOLOGIE

Dr. Dragoș CALANGIU

În concluzie, implantul dentar Straumann® BLX răspunde tuturor nevoilor pacienților:

 • osteointegrare rapidă
 • intervenții neinvazive, respectiv inserarea unui implant dentar fără a fi nevoie de adiție de os
 • rezultate bune pe termen lung
 • durata redusă a tratamentului
 • costuri acceptabile.

Datorită tuturor acestor avantaje oferite de implanturile Straumann® BLX, echipa de medici implantologi din cadrul DENT ESTET Implant Division reușește să transforme în realitate cazuri ce păreau de neimaginat în urmă cu câțiva ani.

Programează-te online

Completează formularul și unul dintre asistenții noștri te va contacta pentru a programa vizita la clinică.

Sunt deja pacient DENT ESTET.
Sunt pacient nou.
Prin completarea acestui formular îmi dau acordul explicit să fiu contactat pe e-mail și/sau telefon în vederea realizării unei programări și obținerea mai multor informații despre tratamentul solicitat.
Sunt de acord și am luat la cunoștință despre Termenii și condițiile site-ului și Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.