Totul despre gutierele dentare: tipuri și utilizări, beneficii și îngrijire


Dacă medicul stomatolog ți-a recomandat purtarea unei gutiere dentare, fie te confrunți cu o problemă precum bruxismul, fie tocmai ai terminat un tratament ortodontic sau ai trecut printr-o procedură de implantologie, fie ai nevoie de aceasta pentru protecția dinților. Pe lângă aceste situații, mai este posibilă și purtarea unei gutiere pentru albirea dinților, al cărei beneficiu principal este de ordin estetic. În cele ce urmează, vei afla totul despre gutierele dentare și tratamentele în care sunt necesare, despre tipologiile acestora și proprietățile pe care le au, dar și despre modul corect de curățare și îngrijire a unei gutiere dentare.

Cuprins:

 • Ce sunt gutierele dentare?
 • Tipuri de gutiere dentare
 • Beneficiile purtării gutierei dentare pe timpul nopții
 • Purtarea, depozitarea, îngrijirea și întreținerea gutierei dentare

Ce sunt gutierele dentare?

Gutierele dentare sunt definite ca instrumente sau aparate dentare, confecționate din materiale precum foliile de plastic calibrate sau acrilatul, pe care medicul stomatolog le recomandă pentru corectarea unor probleme de natură dentară (bruxism), diagnosticarea sau facilitarea unor intervenții stomatologice. Acestea sunt, de cele mai multe ori, transparente, dar pot fi realizate și dintr-un material colorat, când vine vorba despre stomatologia pediatrică; de asemenea, sunt non-toxice și se realizează în laboratoarele de tehnică dentară, după un mulaj al danturii pacientului, pentru o potrivire perfectă. Gutierele dentare sunt ușor de purtat, nu implică niciun disconfort și pot fi aplicate și îndepărtate de către pacient, în condiții igienice.

Tipuri de gutiere dentare

În funcție de scopul pentru care au fost recomandate și concepute, gutierele dentare sunt de mai multe tipuri:

Gutiere dentare pentru bruxism 

Bruxismul este un obicei patologic de scrâșnire a dinților, care se manifestă cu precădere în timpul somnului și provoacă daune la nivelul smalțului (uzură, fisuri), dar și dureri de cap și mandibulare. Gutiera dentară este recomandată pentru a proteja dantura de efectele acestuia.

Gutiera dentară pentru bruxism este realizată dintr-un plastic dur, dar flexibil și se aplică pe o singură arcadă. Se aseamănă cu gutierele folosite în sporturi precum boxul, însă, este importantă personalizarea acesteia pentru fiecare pacient. 

Dacă ai nevoie de o astfel de gutieră, trebuie să știi că realizarea ei impune două vizite la cabinetul stomatologic: una pentru amprentarea arcadelor și înregistrarea ocluziei, respectiv una pentru adaptarea gutierei pe dantură.

Gutiera dentară pentru bruxism previne pierderile de țesut dentar dur, cauzate de frecarea dinților, din pricina bruxismului. Totodată, rolul gutierei este de a proteja restaurările protetice (coroane dentare, fațete dentare), de a preveni apariția disfuncțiilor temporo-mandibulare, dar și de a echilibra poziția maxilarelor, înainte de o intervenție restaurativă. 

Prețul unei gutiere pentru bruxism variază, în funcție de materialele folosite. Pentru mai multe detalii legate de prețuri, accesează secțiunea tarife DENT ESTET. Aceasta trebuie purtată pentru o perioadă de cel puțin trei luni, până la ameliorarea problemei. Gutiera pentru bruxism nu poate fi, însă, purtată pentru perioade mai îndelungate de doi ani sau chiar mai puțin, deoarece semnele de uzură, precum fisurile și perforațiile, îi afectează eficiența. În consecință, gutiera trebuie evaluată periodic de către medicul stomatolog și schimbată, la recomandarea acestuia.

În ceea ce privește utilizarea gutierei pentru bruxism, aceasta se folosește seara, după igienizarea dinților prin periaj, chiar înainte de culcare. Se îndepărtează dimineața, se igienizează și se depozitează în recipientul special conceput.

Gutiera ortodontică, de contenție sau de repoziționare

Gutiera dentară de contenție se adresează pacienților care au urmat un tratament ortodontic. Aceasta se recomandă, de regulă, imediat ulterior purtării aparatului dentar și are rolul de a împiedica revenirea dinților în poziția lor inițială. Gutiera de contenție este mult mai subțire decât cea pentru bruxism, are grosimea de 1-1,5 mm, este confecționată din acrilat sau o rășină rigidă. În general, gutierele sunt transparente, dar, la cererea pacientului, se pot executa din folii colorate sau cu diferite modele. În mod frecvent, se recomandă ca în primele două luni de la îndepărtarea aparatului dentar să fie purtată permanent, ulterior menținându-se doar pe timpul nopții. Medicul ortodont poate recomanda treptat limitarea purtării gutierei la una, două nopți pe săptămână. 

În unele cazuri, contenția este permanentă, pentru a preveni orice fel de recidivă.  Gutierele de contenție au rolul de a proteja articulația mandibulară și arcadele dentare și de a menține dinții în noua lor poziție. Prețul unei gutiere de contenție este variabil. Pentru mai multe detalii legate de prețuri, accesează secțiunea tarife DENT ESTET.

Gutiera de repoziționare este o gutieră specială, cu rol activ, spre deosebire de cele de contenție, care sunt pasive. Se folosește, în general, pentru a repoziționa unul, doi dinți ce au suferit mici deplasări, ca urmare a unei recidive ortodontice. Aceste gutiere se recomandă a fi purtate 15-20 ore/zi, urmând ca ulterior, după ce dinții s-au îndreptat, să se aplice o gutieră de contenție permanentă.

Gutiera dentară pentru implanturi

Un subtip al gutierei de contenție este gutiera pentru implanturi. Aceasta se recomandă pacienților care au trecut printr-o procedură de implantologie, dar și pentru lucrări dentare mai simple, precum plombarea (pentru protejarea nocturnă a acestora), și pentru a relaxa mușchii faciali.

Costul unei gutiere pentru implanturi variază în cabinetele stomatologice. Pentru mai multe detalii legate de prețuri, accesează secțiunea tarife DENT ESTET

Gutiera dentară pentru albire

Tratamentele de albire dentară au ca scop îmbunătățirea aspectului dinților, afectați de o igienă orală necorespunzătoare, de obiceiuri precum fumatul sau consumul de  băuturi care pătează dinții (cafea, ceai, vin roșu). Medicii stomatologi recomandă ca aceste tratamente să fie realizate în mod profesional, în cabinetul stomatologic. Însă, pe piață există și tratamente de albire pe care le poți realiza acasă, iar unele dintre acestea includ purtarea unei gutiere dentare pentru albire.

Gutiera pentru albirea dinților este confecționată dintr-o masă plastică moale, transparentă și foarte flexibilă. Pentru rezultate optime, gutiera pentru albire se realizează în cadrul  cabinetului stomatologic și de tehnică dentară, având la bază amprenta dentară a pacientului, însă există și varianta achiziționării din farmacii.

Gutiera dentară pentru albire se folosește cu un gel special. În funcție de concentrația acestuia, perioada tratamentului poate varia. Deși gelul nu afectează smalțul dinților și nu duce la pierderea substanței dentare, se recomandă ca un astfel de tratament să fie realizat o dată la un an sau un an și jumătate. Totodată, este posibil ca pacienții să resimtă o sensibilitate la finalizare tratamentului, dar aceasta se ameliorează în decurs de câteva zile.

Prețul unei gutiere dentare pentru albire poate porni de la 100 lei, în farmacii. Pentru mai multe detalii legate de prețuri, accesează secțiunea tarife DENT ESTET.

Gutiera dentară de protecție, destinată sportivilor  

Gutierele de protecție concepute pentru sportivi se folosesc în sporturile de contact, precum boxul, fotbalul european și american, baschetul, hocheiul, baseballul, dar și în  gimnastică, ciclism montan sau skateboarding. Aceasta va proteja dinții și va preveni leziunile bucale. În cele mai multe cazuri, se recomandă purtarea unei astfel de gutiere pentru maxilarul superior, însă, în cazul purtării unui aparat ortodontic sau al existenței unei punți dentare pe partea inferioară, se va folosi o gutieră și pentru mandibulă.

Există trei tipuri de gutiere dentare de protecție:

 • Individuale;
 • Universale;
 • Gutiere dentare de protecție performante, realizate din acrilat autopolimerizabil.

Beneficiile purtării gutierei dentare pe timpul nopții

Gutierele dentare au o serie de beneficii, în funcție de scopul în care au fost concepute. Cele care se poartă în timpul nopții (cele pentru bruxism, contenție sau implanturi) au mai multe avantaje:

 • Previn pierderile dentare, care pot sensibiliza dinții
 • Reduc tensiunea mandibulară, relaxează mușchii faciali și previn apariția durerilor acestora, inclusiv în cazul unor afecțiuni precum disfuncția articulației temporomandibulară (aceasta apare atunci când articulația mandibulară nu este aliniată corect)
 • Previne apariția durerilor de cap și de dinți, cauzate de bruxism (oboseală musculară, dureri mandibulare, de ureche sau de gât)
 • Contribuie la dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase de odihnă, deoarece reduce disconfortul și relaxează mușchii
 • Previne sforăitul
 • Previne apariția unor probleme dentare grave și încurajează o igienă dentară sănătoasă, datorită recomandărilor privind purtarea și întreținerea

Purtarea, depozitarea, îngrijirea și întreținerea gutierei dentare

Pentru rezultate optime în ceea ce privește purtarea gutierei, dar și pentru a-i asigura o perioadă de viață îndelungată, este important să o porți și îngrijești corect:

 • Acordă o atenție sporită igienei orale și curăță-ți eficient dinții, folosind atât periuța și pasta de dinți, cât și ața dentară, înainte de a utiliza gutiera;
 • Clătește atât gura, cât și gutiera cu apă de gură sau cu apă rece înainte și după aplicarea acesteia , pentru a preveni modificarea formei din cauza căldurii;
 • Folosește periuța și pasta de dinți pentru a igieniza gutiera dentară după fiecare utilizare;
 • Verifică în mod constant gutiera, pentru a observa eventualele semne de deteriorare;
 • Pentru a te asigura de eficiența gutierei, ia-o cu tine la programările stomatologice; medicul va verifica dacă aceasta se potrivește perfect formei dinților și dacă este în stare bună;
 • Folosește cutiuța specială pentru depozitarea gutierei, pentru a te asigura că materialul acesteia nu va avea de suferit din cauza căldurii și a altor factori, precum umiditatea scăzută a aerului;
 • Nu îți lăsa gutiera la îndemâna animalelor de companie, nici măcar atunci când este depozitată în cutia specială.

Ține cont de faptul că gutierele dentare au o durată de viață limitată, odată ce ai observat semne de uzură sau atunci când atingi limita maximă de purtare (doi, trei ani, în funcție de tipul acesteia), gutiera trebuie înlocuită. Iată ce trebuie să faci sau să eviți pentru a-i asigura longevitatea:
 

 • Nu expune gutiera la căldură, deoarece își poate modifica forma, se poate usca și fisura;
 • Folosește întotdeauna containerul special de depozitare, chiar și atunci când călătorești;
 • Curăță gutiera după fiecare purtare și las-o să se usuce la aer, timp de câteva minute.

Discută cu medicul tău stomatolog cu privire la necesitatea purtării unei gutiere, dar și în cazul în care intenționezi să achiziționezi una pentru albirea dinților, pentru utilizarea acasă. Acesta îți va da cele mai bune sfaturi și recomandări privind alegerea gutierei potrivite, îți va lua în mod corect amprenta pentru realizarea uneia în cabinetul de tehnică dentară, te va învăța să o porți și să o întreții corespunzător și va sesiza când este nevoie de înlocuirea acesteia.

Sursă foto: Pexels, Unsplash

Anestezia digitală The Wand - tratamente dentare fără durere, fără seringă și fără riscuri


Teama de dentist sau de cabinetul stomatologic constituie o problemă majoră atât pentru pacient, adult sau copil, cât și pentru medicul practician. De ce?

Pentru că anxietatea legată de prezența la medicul dentist afectează sănătatea dentară pe termen lung, prin absența vizitelor la cabinet, dar și relaţia de comunicare dintre echipa medicală şi pacient.

Mulți dintre cei care se confruntă cu teama de dentist vor ajunge la cabinet doar în cazul unei urgențe, cum este durerea acută sau abcesul dentar, și nu vor înțelege impactul pe care îl poate avea lipsa controalelor de specialitate asupra sănătății generale.

Frica de dentist are ca principală cauză teama de durere, pe care pacientul ar putea să o resimtă în timpul procedurilor stomatologice, deși medicina modernă înseamnă, în prezent, tratamente fără durere, cu mult mai rapide și mai eficiente. Este, astfel, de la sine înțeles cât de importantă este administrarea anesteziei de către medicul stomatolog, în asigurarea acelui confort de care pacientul are nevoie pentru a se simți în siguranță și pentru a accepta tratamentele dentare.

Ce este anestezia The Wand?

 

The Wand (Sistemul de anestezie ghidat de computer) este cea mai performantă tehnologie în anesteziere dentară. Cu toții știm că anestezia clasică, realizată prin seringă, are efect și asupra limbii, obrazului sau buzei.

Folosind tehnologia The Wand medicul are opțiunea să amorțească doar un singur dinte, fără a afecta alte zone ale cavității bucale, ceea ce contribuie substanțial la asigurarea unui confort sporit pentru pacient.

Sistemul computerizat dozează precis viteza și cantitatea de anestezic injectată, efectul fiind mult mai rapid și eficient. În acest fel, pacientul poate să revină imediat la rutina zilnică, fără a aștepta să treacă efectul anesteziei.

The Wand - Stomatologie fără durere

 

Principalul beneficiu oferit de The Wand este faptul că acest sistem concentrează substanța anestezică în jurul dintelui de interes, fără a amorți și părțile moi înconjurătoare, precum buzele, limba și obrajii.

Un astfel de sistem de anesteziere este indicat în cazul pacienților anxioși, deoarece injectarea substanței se face cu o viteză foarte mică și nu provoacă durere.

Acest lucru înseamnă că anestezia asistată digital The Wand poate fi folosită și pentru copii, știut fiind faptul că aceștia pot resimți mai acut teama de stomatolog. În general, copiii se tem de tot ceea ce le stimulează foarte puternic simţurile, de exemplu lumini puternice, zgomote, mirosuri foarte înţepătoare. La aceste temeri se adaugă și cea de seringă sau ac, astfel că medicului stomatolog îi este uneori greu să convingă un copil să accepte anestezia.

Beneficiile utilizării sistemului The Wand pentru pacienți

 

Mai mult confort și mai puțină anxietate. The Wand este mult mai confortabil decât seringa. Pentru că elimină amorțirea colaterală, reduce în mare măsură anxietatea pacientului legată de tratamentul stomatologic pe care îl efectuează.

Utilizarea mai eficientă a timpului. The Wand îmbunățește eficiența clinică, având rezultate superioare anesteziilor efectuate cu seringile dentare. Pacientul se poate întoarce la activitățile sale zilnice, fără a resimți disconfortul apărut în cazul anesteziei clasice.

Precizie crescută și satisfacție mai mare. Conștienți de faptul că sistemul oferă o precizie crescută, pacienții sunt mai mulțumiți și au încredere în clinica stomatologică datorită acestei tehnologii.

Front desk officer - Craiova

Front desk officer - Craiova

Nu căutăm eroi, ci colegi dedicați

Ne dorim în echipă colegi pasionați, de aceea viitorul nostru coleg trebuie să dețină cunoștințe teoretice și practice care să îi permită să ofere pacientului suportul necesar și o experiență premium în clinicile noastre.

Susținem învățarea continuă, deci viitorul Front Desk Officer trebuie să dețină atât abilitățile și competențele unui profesionist, cât și dorința, prin acțiuni concrete, de perfecționare constantă.

Ne definește cultura de sharing

Ne definește cultura de sharing, ceea ce înseamnă că echipa Dent Estet împărtășește întotdeauna din cunoștințele individuale dobândite în ani de experiență, dar și din nenumăratele specificații ale cazurilor individuale ale fiecărui pacient.

Investim în sediile noastre. În primul rând pentru echipă

La DENT ESTET vei beneficia de apreciere atât din partea companiei, cât și colegilor, și te vei bucura de un sediu de lucru elegant, conceput și amenajat la standarde internaționale. Este modul nostru de a-ți oferi cadrul ideal în care să profesezi.

Noi așa vedem performanța. Și demonstrăm în fiecare zi că aceasta este calea de a o atinge!

Alătură-te echipei noastre de elită!

Formular de aplicare online

Upload button
Upload button
Prin completarea acestui formular și anexarea CV-ului meu accept să fiu contactat de către DENT ESTET pe email și/sau telefon în vederea programării unui interviu.
Sunt de acord și am luat la cunoștință despre Termenii și condițiile site-ului și Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Dental Office Manager - Craiova

Dental Office Manager - Craiova

Alătură-te echipei DENT ESTET din Craiova pentru rolul de Dental Office Manager. Fii partenerul medicilor și promotorul serviciilor clinicii!

Rolul acestei poziții este să asigure o colaborare optimă între departamentul medical, pacienți și celelalte departamente ale clinicii și este responsabil de modul în care arată, funcționează și se dezvoltă clinica stomatologică.

Te vei ocupa de:

 • Monitorizarea și coordonarea în permanență a activităților administrative din clinica dentară;
 • Coordonarea și supervizarea activității angajaților din front-desk, asigurându-se de respectarea tuturor protocoalelor interne;
 • Implementarea și actualizarea protocoalelor de lucru pentru toate categoriile de pacienți și urmărirea respectării acestora;
 • Eficentizarea agendei prin asigurarea coerenței programărilor și coordonarea fluxului zilnic de pacienți;
 • Soluționarea criticilor și nemulțumirilor pacienților;
 • Menținerea relațiilor cu furnizorii, astfel încat să asiguri buna desfășurare a activității în clinică;
 • Participarea în procesul de recrutare și selecție pentru personalul clinicii și dezvoltarea unor sisteme de motivare permanentă a echipei;
 • Evaluarea periodică a activității personalului non-medical din clinica și propunerea de recomandări referitoare la recompensarea acestora;
 • Evidența cheltuielilor și aplicarea măsurilor necesare pentru a asigura încadrarea în bugetele alocate de Top Management;
 • Identificarea problemelor apărute în contabilitate și participarea împreună cu departamentul financiar la soluționarea acestora;
 • Organizarea și conducerea ședințelor cu fiecare departament al clinicii.

 

   Profilul tău:

 • Studii superioare finalizate;
 • Abilități excelente de comunicare, relaționare, organizare și planificare;
 • Persoană responsabilă, cu inițiativă, persuasivă, orientată către detalii;
 • Atitudine profesionistă, competențe foarte bune de customer service (orientare către pacient, ascultare activă, răbdare, stăpânire de sine, etc.);
 • Cunoștințe bune de operare PC, MS Office;
 • Experiență de minimum 2 ani pe o poziție similară;
 • Experiența în domeniul medical reprezintă un avantaj;
 • Cunoștințe bune de limba engleza (scris/vorbit).

 

Oferta noastră:

 • mentor dedicat pe perioada integrării;
 • traininguri specializate;
 • salariu motivant, bonusuri și prime ocazionale;
 • tichete de masa;
 • acces la serviciile stomatologice DENT ESTET, conform politicii interne;
 • abonament medical MedLife și discount-uri pentru familie.
   

DENT ESTET este mediul în care vrei și poți să te dezvolți

DENT ESTET este lider în stomatologia din România și își propune să ofere fiecărui pacient cea mai frumoasă experiență, care să se ridice la standardele occidentale pentru care suntem recunoscuți din 1999.

La DENT ESTET vei beneficia de apreciere atât din partea companiei, cât și colegilor, și te vei bucura de un sediu de lucru elegant, conceput și amenajat la standarde internaționale. Este modul nostru de a-ți oferi cadrul ideal în care să profesezi.

Formular de aplicare online

Upload button
Upload button
Prin completarea acestui formular și anexarea CV-ului meu accept să fiu contactat de către DENT ESTET pe email și/sau telefon în vederea programării unui interviu.
Sunt de acord și am luat la cunoștință despre Termenii și condițiile site-ului și Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Asistent medical - Craiova

Asistent medical - Craiova


Nu căutăm eroi, ci asistenți care devin ușor prietenii copiilor

Viitorul nostru coleg va avea un rol extrem de important. Acesta trebuie să dețină cunoștințe teoretice și practice care să îi permită să identifice nevoile pacientului, să ofere suport medicului și, împreună cu acesta, să asigure atât reușita tratamentului, cât și confortul și siguranța pacientului.

Susținem învățarea continuă, deci viitorul asistent trebuie să dețină atât abilitățile și competențele unui profesionist, cât și dorința, prin acțiuni concrete, de perfecționare constantă. Noi oferim un program complex de integrare și școlarizare internă astfel încât să se poată lucra la standardele înalte pe care le impun echipa, tehnologia și renumele grupului de clinici DE4KIDS.


Susținem evoluția profesională a asistenților

Suntem recunoscuți pentru instrumentele de creștere pe care le oferim fiecărui coleg, precum: o echipă de suport, management și marketing impresionantă, un volum semnificativ de pacienți, un sistem de eficientizare a programărilor ce le permite asistenților sa aibă un orar foarte bine organizat, o serie de strategii care ajută la fidelizarea personalului, dar și experiența unei echipe cu 21 de ani vechime în domeniu etc.

Este important să știi și că:

1. Ne definește cultura de sharing

Fiecare asistent care intră în echipa Dent Estet acumulează imediat experiența de grup a întregii echipe, primind astfel un statut important la început de carieră. Ne definește cultura de sharing, ceea ce înseamnă că echipa multidisciplinară a clinicilor noastre împărtășește întotdeauna din cunoștințele individuale dobândite în ani de experiență, dar și din nenumăratele cursuri internaționale la care participă.

2. Te vei îndrăgosti de echipă

Investim în sediile noastre. În primul rând pentru echipă

La DENT ESTET vei beneficia de apreciere atât din partea companiei, cât și a colegilor, și te vei bucura de un sediu care te va încărca mereu cu voie bună. Este modul nostru de a-ți oferi cadrul ideal în care să profesezi.

Alătură-te echipei noastre de elită!

Formular de aplicare online

Upload button
Upload button
Prin completarea acestui formular și anexarea CV-ului meu accept să fiu contactat de către DENT ESTET pe email și/sau telefon în vederea programării unui interviu.
Sunt de acord și am luat la cunoștință despre Termenii și condițiile site-ului și Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Medic stomatolog - Craiova

Medic stomatolog - Craiova

Alătură-te echipei medicale de DENT ESTET Craiova!

Vrei să faci parte dintr-o organizație unică pe piața de stomatologie din România? DENT ESTET este locul în care vei avea oportunitatea să creezi zâmbete și să transformi vieți.

DENT ESTET este cea mai complexă rețea de servicii dentare din România, cu 11 clinici în București, Timișoara, Sibiu și Brașov și planuri ambițioase de extindere la nivel național. Astfel, în 2021, vom deschide alte două clinici în orașe importante din țară, Ploiești și Craiova.

Dacă ești medic stomatolog cu experiență sau pasionat de protetică și estetică dentară, implantologie, parodontologie și îți dorești să lucrezi într-o clinică ultramodernă care stimulează performanța individuală, DENT ESTET este cu siguranță locul în care vei putea practica stomatologia la cel mai înalt nivel.

Aici, lucrul în echipă, cooperarea și formarea profesională continuă a medicilor sunt esențiale pentru a asigura pacienților tratamente cu rezultate pe termen lung.

Care este profilul medicului stomatolog DENT ESTET?

 • Studii superioare de medicină dentară finalizate;
 • Cunoștințe teoretice și practice care să permită:
  1. identificarea asteptarilor si problemelor dentare ale pacientilor;
  2. formularea recomandărilor și a planurilor de tratament;
  3. finalizarea cu succes a tratamentelor medicale;
 • Abilități de comunicare și relaționare cu cei din jur care să te ajute să construiește o relație strânsă cu pacienții, dovedind disponibilitate, corectitudine și devotament;
 • Dorință de perfecționare continuă validată prin acțiuni concrete și consecvente de instruire și dezvoltare profesională și personală; 
 • Inițiativă concretizată prin motivare și determinare în găsirea și aplicarea de soluții optime care să contribuie la retenția pacienților pe termen lung; 
 • Raționament și valori personale sănătoase: integritate, corectitudine și devotament; 
 • Atitudine și comportamente pozitive cu ajutorul cărora să relationezi într-un mod constructiv cu pacienții, angajații și colaboratorii clinicilor.

Grupul DENT ESTET este lider in stomatologie și cea mai complexă rețea de servicii dentare din România; include 11 clinici în București, Timișoara, Sibiu și Brașov (șase pentru adulți și cinci pentru copii și adolescenți), 3 centre integrate de radiologie digitală, primul departament ATI dintr-o clinică dentară din România, cu o echipă de 14 specialiști în anestezie, 4 studiouri foto Future Smile Design, 4 cabinete de psihologie și un program educațional de management medical.

Misiunea DENT ESTET a fost întotdeauna binele pacienților pe termen lung prin inovații continue și aducând stomatologia viitorului tot mai aproape de români. 

Formular de aplicare online

Upload button
Upload button
Prin completarea acestui formular și anexarea CV-ului meu accept să fiu contactat de către DENT ESTET pe email și/sau telefon în vederea programării unui interviu.
Sunt de acord și am luat la cunoștință despre Termenii și condițiile site-ului și Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Medic stomatolog - București

Medic stomatolog - București

Alătură-te echipei medicale de DENT ESTET București!

Vrei să faci parte dintr-o organizație unică pe piața de stomatologie din România? DENT ESTET este locul în care vei avea oportunitatea să creezi zâmbete și să transformi vieți, într-un mediu ce pune accent pe dezvoltarea performanțelor individuale într-o echipă multidisciplinară.

DENT ESTET este cea mai complexă rețea de servicii dentare din România, cu 11 clinici în București, Timișoara, Sibiu și Brașov și planuri ambițioase de extindere la nivel național. Astfel, în 2021, vom deschide alte două clinici în orașe importante din țară, Ploiești și Craiova.

Dacă ești medic stomatolog cu experiență sau pasionat de protetică și estetică dentară, implantologie, parodontologie și îți dorești să lucrezi într-o clinică ultramodernă care stimulează performanța individuală, DENT ESTET este cu siguranță locul în care vei putea practica stomatologia la cel mai înalt nivel.

Aici, lucrul în echipă, cooperarea și formarea profesională continuă a medicilor sunt esențiale pentru a asigura pacienților tratamente cu rezultate pe termen lung.

Vei avea ocazia să devii un membru valoros al unei echipe de peste 120 de medici stomatologici, cu certificări internaționale, pentru care cultura de sharing și de mentorat reprezintă una dintre valorile ce au contribuit la dezvoltarea clinicilor noastre.

Care este profilul medicului stomatolog DENT ESTET?

 • Studii superioare de medicină dentară finalizate;
 • Cunoștințe teoretice și practice care să permită:
  1. identificarea asteptarilor si problemelor dentare ale pacientilor;
  2. formularea recomandărilor și a planurilor de tratament;
  3. finalizarea cu succes a tratamentelor medicale;
 • Abilități de comunicare și relaționare cu cei din jur care să te ajute să construiește o relație strânsă cu pacienții, dovedind disponibilitate, corectitudine și devotament;
 • Dorință de perfecționare continuă validată prin acțiuni concrete și consecvente de instruire și dezvoltare profesională și personală; 
 • Inițiativă concretizată prin motivare și determinare în găsirea și aplicarea de soluții optime care să contribuie la retenția pacienților pe termen lung; 
 • Raționament și valori personale sănătoase: integritate, corectitudine și devotament; 
 • Atitudine și comportamente pozitive cu ajutorul cărora să relationezi într-un mod constructiv cu pacienții, angajații și colaboratorii clinicilor.

Grupul DENT ESTET este lider in stomatologie și cea mai complexă rețea de servicii dentare din România; include 11 clinici în București, Timișoara, Sibiu și Brașov (șase pentru adulți și cinci pentru copii și adolescenți), 3 centre integrate de radiologie digitală, primul departament ATI dintr-o clinică dentară din România, cu o echipă de 14 specialiști în anestezie, 4 studiouri foto Future Smile Design, 4 cabinete de psihologie și un program educațional de management medical.

Misiunea DENT ESTET a fost întotdeauna binele pacienților pe termen lung prin inovații continue și aducând stomatologia viitorului tot mai aproape de români. 

Formular de aplicare online

Upload button
Upload button
Prin completarea acestui formular și anexarea CV-ului meu accept să fiu contactat de către DENT ESTET pe email și/sau telefon în vederea programării unui interviu.
Sunt de acord și am luat la cunoștință despre Termenii și condițiile site-ului și Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Stomatologia laser, tratamente fără durere și anxietate. Avantajele laserului dentar pentru pacienți

Teama de durere și anxietatea legată de vizita la medicul stomatolog pot avea consecințe majore asupra sănătății dentare. De aceea, este important să afli că, în prezent, te poți bucura de tratamente nedureroase, minim-invazive, rapide și cu eficiență sporită cu ajutorul stomatologiei laser.

Tratamentele cu laser reprezintă rezultatul revoluției digitale care a schimbat major modul nostru de viață și care a contribuit la modernizarea medicinei dentare. DENT ESTET a investit permanent în dotarea clinilor cu tehnologie de ultimă generație, pentru că, pentru noi, siguranța și confortul pacientului sunt prioritate, iar stomatologia laser oferă beneficii pe termen lung în ceea ce privește sănătatea dentară.

Pentru pacient, stomatologia laser oferă posibilitatea de a realiza cât mai mult, cu cât mai puțin anestezic și cu un prejudiciu cât mai redus adus țesuturilor orale.

Tratamente fără durere cu laserul stomatologic

Laserele Biolase – WaterLase și Epic, folosite cu succes în clinicile DENT ESTET, sunt renumite datorită versatilității acestora. Acestea pot trata numeroase afecțiuni stomatologice, fie că vorbim de țesuturi dure (dinte și os), fie că vorbim de țesuturi moi (mucoasă, gingie).

Însă, avantajul major pe care îl oferă laserul stomatologic este o experiență mult mai plăcută pentru pacient în cabinetul medicului dentist, datorită eliminării senzației de durere.

Pentru a înțelege mai bine beneficiile utilizării laserului dentar în stomatologia modernă, trebuie să evidențiem diferențele dintre o procedură realizată cu laserul și una efectuată în mod tradițional, cu freza.

Astfel, atunci când este utilizată freza dentară, aceasta cauzează căldură și provoacă durere, deoarece apar microfracturi în smalțul dintelui și dentina, din cauza vibrațiilor. În consecință, este necesară injectarea de anestezic, ceea ce creează o stare de disconfort sporit. În plus, microfracturile care apar în dentină permit bacteriilor să se infiltreze, cauzând astfel carii.

Tehnologia WaterLase este inovatoare, deoarece combină apa, aerul și energia laser, înlocuind trei instrumente din stomatologia tradițională - freza clasică, turbina și bisturiul.

Deoarece smarțul dintelui conține în mod normal până la 5% apă, iar dentina și oasele până la 25%, cercetătorii Biolase au descoperit că utilizând, în combinația perfectă, apă, aer și energia laser, rezultatul este o microablație eficientă a structurii dintelui.

Prin utilizarea apei în timpul procedurilor stomatologice, WaterLase permite modelarea țesuturilor (os sau gingie) fără contact, căldură, vibrații sau presiune, astfel că experiența pacientului este mult îmbunătățită.

Beneficiile utilizării tehnologiei WaterLase pentru pacienți

Laserul Waterlase este ideal pentru tratamente stomatologice pe orice tip de țesut, medicul dentist putând realiza orice tip de intervenție la nivelul cavității bucale.

Astfel, WaterLase poate fi folosit în aproape toate ramurile medicinei dentare pentru tratarea a numeroase afecțiuni stomatologice, precum:

 • Boala parodontală (parodontoză). Pentru că este mai puțin invaziv decât metodele clasice, laserul ajută la reducerea inflamației și sângerării în pungile parodontale. În plus, laserul îndepărtează ușor țesutul afectat și reduce cantitatea de bacterii, ceea ce ajută vindecarea rapidă.
 • Curățarea leziunilor carioase. În cazul tratamentelor de canal, Waterlase permite curățarea profundă și dezinfectarea canalului radicular, bacteriile fiind îndepărtate, cee ce facilitează tratarea țesutului afectat.
 • Tratamentul periimplantitei. Prin funcția Repair Implant, WaterLase permite accesul la implant subgingival, în vederea îndepărtării acelor țesuturi care sunt afectate, dar și a biofilmului de pe implant. Datorită utilizării apei, WaterLase nu afectează suprafața șurubului, fiind extrem de eficient în decontaminarea și salvarea implantului dentar.
 • Adjuvant în tratamentele de canal. Laserul dentar este folosit cu succes în endodonție, în tratamentele și retratamentele de canal, deoarece oferă rezultate mult mai predictibile comparativ cu tratamentul clasic și contribuie major la menținerea dintelui pe arcadă o perioadă cât mai lungă de timp.

“Datorită noilor tehnologii apărute în stomatologie, experiența pacientului în scaunul stomatologic este complet diferită față de anii trecuți. În prezent, tratamentele pot fi nedureroase, minim-invazive, fără sângerare, laserul WaterLase înlocuiind cu succes freza clasică, turbina și bisturiul, ceea ce sporește gradul de confort. Este important să menționăm că tratamentele cu laser sunt extrem de eficiente în boala parodontală, una dintre cele mai comune afecțiuni dentare. Din păcate, 50% din populația globului suferă de boală parodontală, iar 20% dintre aceștia se confruntă cu o formă gravă, care poate să ducă la pierderea dinților“, spune Anamaria Ghiurcă, medic specialist parodontologie în cadrul DENT ESTET.

Beneficiile tehnologiei WaterLase pentru pacienți sunt numeroase:

- tratamentele sunt minim invazive, senzația de durere fiind semnificativ redusă

- sângerarea este redusă în timpul intervențiilor cu laserul dentar față de cele efectuate cu bisturiul

- precizie ridicată, astfel că medicul stomatolog poate trata ușor anumite zone din cavitatea bucală sau întreaga cavitate bucală

- performanță sporită, ceea ce contribuie la reducerea timpului petrecut pe scaunul stomatologic, dar și rezultatele mult mai rapide ale tratamentelor

- Riscul apariției infecțiilor este mai mic datorită faptului că laserul acționează ca un antiseptic, sterilizând țesutul operat

Beneficiile laserului Epic Biolase pentru pacienți

Dar pe lângă tehnologia Waterlase, mai există și laserul Epic Biolase®, care are aplicabilitate ridicată în proceduri ce vizează tratamentul țesuturilor moi.

Potrivit Biolase, laserul Epic Pro are cea mai mare putere a unui laser în stomatologie. Acesta taie de 4 ori mai rapid decât un laser diodă clasic cu un control automat al puterii pentru un rezultat precis și uniform.

Acest laser stomatologic reduce semnificativ sângerarea și perioada de recuperare post-procedură și asigură rate înalte de succes ale tratamentului.

Beneficiile oferite de utilizarea laserului Epic Biolase sunt numeroase:

 • Procedurile sunt mai rapide și eficiente
 • Vindecarea și recuperarea sunt mai rapide
 • Frica și anxietatea legată de vizita la medicul stomatolog sunt reduse
 • Disconfortul și durerea post-operatorie vor fi minime sau chiar inexistente

În plus, Epic Biolase® poate fi folosit și ca biostimulator, accelerând procesul de vindecare a rănilor și de ameliorare a durerii, de stimulare a producției de colagen. Este un anti-inflamator digital ideal pentru pacienții care se tem de dentist tocmai din cauza durerii. Prin acest laser stomatologic, tratamentele tradiționale devin de domeniul trecutului.

Medic stomatolog - Brașov

Medic stomatolog - Brașov

Alătură-te echipei medicale de la KRONDENT - DENT ESTET Brașov!


Vrei să faci parte dintr-o organizație unică pe piața de stomatologie din România? DENT ESTET este locul în care vei avea oportunitatea să creezi zâmbete și să transformi vieți, într-un mediu ce pune accent pe dezvoltarea performanțelor individuale într-o echipă multidisciplinară.

DENT ESTET este cea mai complexă rețea de servicii dentare din România, cu 11 clinici în București, Timișoara, Sibiu și Brașov și planuri ambițioase de extindere la nivel național. Astfel, în 2021, vom deschide alte două clinici în orașe importante din țară, Ploiești și Craiova.

Dacă ești medic stomatolog cu experiență sau pasionat de protetică și estetică dentară, implantologie, parodontologie și îți dorești să lucrezi într-o clinică ultramodernă care stimulează performanța individuală, KronDent-DENT ESTET este cu siguranță locul în care vei putea practica stomatologia la cel mai înalt nivel.

Aici, lucrul în echipă, cooperarea și formarea profesională continuă a medicilor sunt esențiale pentru a asigura pacienților tratamente cu rezultate pe termen lung.

Vei avea ocazia să devii un membru valoros al unei echipe de peste 120 de medici stomatologici, cu certificări internaționale, pentru care cultura de sharing și de mentorat reprezintă una dintre valorile ce au contribuit la dezvoltarea clinicilor noastre.

Care este profilul medicului stomatolog DENT ESTET?

 • Studii superioare de medicină dentară finalizate;
 • Cunoștințe teoretice și practice care să permită:
  1. identificarea asteptarilor si problemelor dentare ale pacientilor;
  2. formularea recomandărilor și a planurilor de tratament;
  3. finalizarea cu succes a tratamentelor medicale;
 • Abilități de comunicare și relaționare cu cei din jur care să te ajute să construiește o relație strânsă cu pacienții, dovedind disponibilitate, corectitudine și devotament;
 • Dorință de perfecționare continuă validată prin acțiuni concrete și consecvente de instruire și dezvoltare profesională și personală; 
 • Inițiativă concretizată prin motivare și determinare în găsirea și aplicarea de soluții optime care să contribuie la retenția pacienților pe termen lung; 
 • Raționament și valori personale sănătoase: integritate, corectitudine și devotament; 
 • Atitudine și comportamente pozitive cu ajutorul cărora să relationezi într-un mod constructiv cu pacienții, angajații și colaboratorii clinicilor.

Grupul DENT ESTET este lider in stomatologie și cea mai complexă rețea de servicii dentare din România; include 11 clinici în București, Timișoara, Sibiu și Brașov (șase pentru adulți și cinci pentru copii și adolescenți), 3 centre integrate de radiologie digitală, primul departament ATI dintr-o clinică dentară din România, cu o echipă de 14 specialiști în anestezie, 4 studiouri foto Future Smile Design, 4 cabinete de psihologie și un program educațional de management medical.

Misiunea DENT ESTET a fost întotdeauna binele pacienților pe termen lung prin inovații continue și aducând stomatologia viitorului tot mai aproape de români. 
 

Formular de aplicare online

Upload button
Upload button
Prin completarea acestui formular și anexarea CV-ului meu accept să fiu contactat de către DENT ESTET pe email și/sau telefon în vederea programării unui interviu.
Sunt de acord și am luat la cunoștință despre Termenii și condițiile site-ului și Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

DENT ESTET announces the acquisition of the full package of shares of Timisoara Clinic

• The transaction represents a new stage in the strategic aquisitions program for consolidating DE leading position at national level

• Increase of 55% in operating income for Timisoara Clinic in Q1 2021, compared to the same period last year

• The DE 4 Kids Timisoara represents 30% of the group's children's dentistry division

• DENT ESTET - pole of attraction for new national acquisitions

 

Bucharest, June 8, 2021: DENT ESTET Group, market leader in the field of dentistry services in Romania, announces the acquisition of the full package of shares of Timisoara Clinic, the growth engine of the DE 4 KIDS division in the first quarter of 2021.

DE 4 KIDS Timisoara was inaugurated in 2013, as a result of a strong partnership, well respected locally. It was the first DENT ESTET clinic opened in a city other than Bucharest and the second one dedicated exclusively to children, being, at the same time, a concept introduced for the first time in Romania by the group's management. The clinic has accepted the challenge of developing in a competitive market, applying the same standards of excellence and the same culture of sharing and mentoring that characterizes DENT ESTET vision.

“For DENT ESTET, Timisoara Clinic was the first step taken towards the national extension of our concept, to bring dental treatments at international standards closer to Romanians and to contribute to changing the perception of the importance of oral health. In our endeavor, we received the support of some prestigious doctors from Timișoara and personalities of the local university education, so the results did not take long to appear. The operating incomes registered in 2020, but also in the first three months of this year, confirms the position acquired by the Timisoara Clinic on the dental market in the west part of the country, as well as the interest of our patients to benefit from the advantages offered by everything that the DENT ESTET brand means", says Dr. Oana Taban, Founder & General Manager of the group.

 

 

DE 4 KIDS Timisoara Clinic, the engine of growth of the children's dentistry division within the group

 

Thanks to an efficient management and the involvement of a team of over 30 specialists and employees, the Timisoara Clinic quickly gained the leading position on the dental services market dedicated exclusively to children, in the western part of the country.

In eight years of existence, over 10.000 patients have benefited from the expertise of a multidisciplinary team, of high-performance treatments to the highest standards, the DE 4 KIDS Timisoara representing, in 2021, 30% of the group's children's division revenues.

In the first quarter of this year, the KIDS Division recorded an increase in turnover of 44% compared to the same period last year, the clinic in Timisoara being the engine of this growth, with operating revenues 55% higher than in Q1 2020.

"We built a strong team in Timisoara, a team that brought many innovations in pediatric dentistry in our country and which became a landmark for the healthy development of children in the west of the country. We work with doctors who stood beside us from the beginning, and the project has grown year by year, so this takeover of the full package of shares is a natural step in its evolution. I consider that it is a business model to follow and for this reason I will continue to offer support to the group in the expansion process and in consolidating the position of clinics in Timișoara”, says Erika Ionescu Cioată, Managing Partner DENT ESTET 4 KIDS Timișoara.

 

DENT ESTET - attraction pole for new strategic acquisitions

 

The takeover of the 100% stake in Timisoara Clinic is part of an ambitious strategic aquisitions program, in order to consolidate the leading position of the DENT ESTET group on the Romanian dentistry market.

“Although we have all faced a difficult year, due to the pandemic, the financial results recorded by DENT ESTET in 2020, but also in the first months of this year, show that, for Romanian patients, the quality of services prevails when they are interested in their dental health. The expansion strategy at national level, established since the partnership signed in 2016, was an ambitious one, and the year 2021 is announced to be an unprecedented one in the organic development of the group of dental clinics. By taking over the full package of shares of Timisoara Clinic, DENT ESTET continues its development plans in this area, the next step being the extension of services to the adult segment", says Mihai Marcu, President and CEO of MedLife Group.

Attracted by the advantages offered by belonging to a strong partnership, such as the implementation of specific medical and management protocols, access to state-of-the-art technology, but also to mentoring programs under the tutelage of internationally certified doctors, the interest of dental clinics in the country to become part of DENT ESTET brand has grown exponentially lately.

DENT ESTET opens two new clinics in 2021

In the first three months of 2021, the DENT ESTET Group of clinics registered a turnover of 22 million lei, increasing by 37% compared to the first quarter of 2020. Compared to the forecasts for 2021, these operating revenues are above the budgeted level.

These figures certify, once again, that the brand's mission to facilitate Romanian patients' access to the best medical care and to provide them with a positive experience, through the certainty of a correct diagnosis and the expertise of a successful medical team, was the key to success.

With the support of MedLife Medical System, the largest private healthcare operator in Romania, DENT ESTET continues its expansion plans at national level, by opening new clinics in Ploiești and Craiova, in the second half of 2021.

The DENT ESTET group portfolio will thus include 13 multidisciplinary clinics in Bucharest, Timisoara, Sibiu, Brasov, Ploiesti and Craiova, for all age groups, 3 divisions of excellence, unique in Romania (Implant Division, Esthetic Division and Advanced Orthodontic Division), the first digital dental laboratory – Aspen and 3 specialized digital photo studios – Future Smile Design.

 

About DENT ESTET

DENT ESTET Group is market leader in the field of dentistry services in Romania since its establishment in 1999 and is recognized for its contribution to the development of the private dental surgical field in our country.

The list of major innovations that DENT ESTET brought to the market includes DENT ESTET 4 KIDS (2008) and DENT ESTET 4 TEENS (2012), the first dental clinics in Romania and in Eastern Europe dedicated exclusively to children and teenagers and, last but not least, DENT ESTET founded the Dental Office Managers Association (ADOM), which trains the first generation of managers for dental clinics.

Starting 2016, DENT ESTET is a member of the MedLife Group, the largest private health care service provider in Romania.

 

About MedLife

MedLife is the largest private medical provider in Romania. The company operates the largest network of clinics, one of the major networks of medical laboratories, multi and monodisciplinary hospitals and it has the largest client base for Health Prevention Packages at national level. Also, sales-wise, it is one of the major private healthcare companies in Central and Eastern Europe.

The stock issued by MedLife SA is traded on the spot regulated market, managed by the Bucharest Stock Exchange, under the Premium Category, ticker symbol “M”.

MedLife Group has a successful history regarding both organic and also by acquisition growth. Since 2009 the company has opened or bought over 145 medical units. Its strong and experienced management team has been able to create and manage these growth opportunities, acquiring valuable experiences and knowledge, allowing it to find the best way for carrying on the expansion process successfully

Pages

Subscribe to Dentestet RSS