DENT ESTET - CSR

DENT ESTET a început cu o promisiune: să revoluționăm modul în care este practicată stomatologia în România și să oferim pacienților o experiență desăvârșită.

O promisiune transformată în responsabilitate. Față de oameni, de generațiile viitoare, de comunități, de societate. De aceea, implicarea în comunitate, investiția în educație și inovația sunt piloni de bază ai strategiei noastre de CSR.

Implicare socială cu impact asupra sănătății oamenilor

“Angajamentul este ceea ce transformă o promisiune în realitate” – Abraham Lincoln

Pentru DENT ESTET, responsabilitatea socială înseamnă facilitarea accesului la asistență medicală de calitate chiar și pentru cei din categorii vulnerabile, implicarea echipei în proiecte care vizează îmbunătățirea calității vieții comunității și contribuția activă la cauze umanitare.

Parteneriatele cu organizații umanitare precum Salvați Copiii România, Asociația Magic și Ajungem Mari se numără printre proiectele importante de CSR derulate de-a lungul anilor de DENT ESTET.

Asociația „Salvați Copiii” România

Pentru copiii din grupuri vulnerabile și familiile lor, accesul la servicii stomatologice de calitate este de cele mai multe ori imposibil. Iar nevoia de a primi îngrijire orală este extrem de mare, deoarece sănătatea danturii este vitală pentru sănătatea întregului organism. Copiii au nevoie de vizite periodice la medicul stomatolog de la vârste fragede, pentru că un punct de demineralizare se poate transforma în numai câteva luni într-o carie profundă.

DENT ESTET a intrat în comunitatea “Salvați Copiii” în 2006, iar în cei 18 ani de parteneriat peste 3000 de copii din comunități vulnerabile au beneficiat de servicii stomatologice gratuite și kit-uri de îngrijire orală.

Clinicile DENT ESTET oferă consultații stomatologice, tratamente și servicii de profilaxie pentru acești copii, în cadrul programelor educaționale dezvoltate de Salvați Copiii în București și Timiș.

De asemenea, prin participarea an de an la evenimentul caritabil „Festivalul Brazilor de Crăciun”, DENT ESTET contribuie periodic la strângerea de fonduri pentru crearea de programe educaționale care garantează accesul egal la educație pentru copiii din grupuri vulnerabile.

“Pentru copiii din grupuri vulnerabile, accesul la stomatolog a devenit un lux pe care nu și-l pot permite chiar dacă nevoia este foarte mare și, uneori, sunt necesare intervenții de durată pentru rezolvarea problemelor. Mulțumim dr. Oana Taban și echipei extraordinare din cadrul DENT ESTET pentru sprijinul acordat. Atunci când vin în cabinetele DENT ESTET 4 Kids, aceștia beneficiază de cele mai bune servicii și de rezultate foarte bune după intervențiilor dentare efectuate.” - Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Fundația „Inimi Deschise”

Fundația „Inimi Deschise” oferă suport copiilor și adolescenților din centre de plasament, dar și copiilor care trec prin dificultăți majore, chiar dacă locuiesc alături de familiile lor.

De aproape 13 ani, asigurăm tratamentul urgențelor stomatologice pentru copiii din cadrul acestei fundații.

Programul „Ajungem Mari”

„Ajungem MARI” este programul Asociaţiei Lindenfeld ce susţine pe termen lung educaţia copiilor şi tinerilor din centre de plasament şi medii defavorizate. Iar asistența stomatologică de calitate se numără printre nevoile reale ale copiilor din sistemul de protecție.

DENT ESTET sprijină copiii din cadrul asociației încă din 2017, oferindu-le tratamente dentare gratuite, pentru a le asigura o sănătate dentară optimă.

Asociația Magic

În 2021, DENT ESTET s-a alăturat proiectului MagicHELP, inițiat de Asociația Magic, din dorința de a veni în sprijinul copiilor care se luptă cu boli grave, precum cancerul, și al familiilor acestora.  

Prin intermediul aplicației MagicHELP, medicii din cadrul clinicilor DENT ESTET 4 KIDS, pregătiți special pentru a lucra alături de copiii care au nevoie de mai mult timp pentru a se acomoda cu dentistul, oferă constant consultații complexe și tratamente dentare de specialitate, în clinicile din București, Sibiu, Timișoara și Ploiești. Copii au astfel access la consultații de specialitate, tratamente de profilaxie, endodontice, parodontale și ortodontice.

Oameni înainte de a fi medici

A fi doctor la DENT ESTET nu înseamnă doar să tratezi dinți, ci și să aduci alinare și să contribui la un viitor mai bun pentru toți. Pentru mulți medici din echipa DENT ESTET implicarea personală depășește cu mult pragul cabinetului stomatologic. În ultimii ani, am arătat că, atunci când ne unim forțele, putem crea schimbări reale și durabile.

Începând din 2021, ne-am implicat activ și în proiectul "Dăm startul la viață". În 2021, 24 de membri ai echipei s-au alăturat cauzei susținute de Asociația Baby Care Sibiu, Asociația Mâini Unite Sibiu, Organizația E.M.M.A. (Eternul Miracol Materna Alinare) și Asociația Unii pentru Alții, pentru un obiectiv nobil: achiziționarea unui Ventilator neonatal NAVA cu care să fie dotată Maternitatea SCJU Sibiu.

Parteneriate strategice cu instituții culturale

Un zâmbet sănătos nu este doar o expresie de frumusețe, ci și un element esențial pentru încrederea și vitalitatea fiecărui artist. La DENT ESTET, credem că fiecare artist merită să-și exprime liber talentul și să strălucească pe scenă, știind că sănătatea lui este în mâinile unor specialiști cu un grad ridicat de pregătire profesională.

Prin parteneriatele cu Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, Teatrul Național „Toma Caragiu” și Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, dar și cu artiști renumiți de pe scena teatrului bucureștean, nu doar că oferim tratamente stomatologice performante, ci contribuim activ la bunăstarea comunității artistice. Încurajăm comunitatea artistică să acorde atenție sănătății orale și să se bucure de beneficiile unui zâmbet sănătos.

“DENT ESTET a intrat în viața mea într-o zi de primăvară, în urmă cu mulți ani. Din cauza unei dureri puternice de dinți. Seneca spunea: ‘Omul își sapă mormântul cu dinții!’ Așa e! Dinții sănătoși te fac frumos, fericit și vesel! DENT ESTET a ajuns prietenul meu de nădejde. De câte ori intru în sediile lor frumoase și elegante simt cât de multă armonie și sănătate oferă acești doctori tineri și foarte pricepuți. Și acest patronat care împărtășește mult cu cei din jur! Alegeți DENT ESTET și veți vedea câtă știință, câtă generozitate și câtă grijă pentru oameni există în aceste clinici. E Ținutul Minunilor! Și sunt încântată de faptul că aceste 18 clinici reprezintă, de fapt, o adevărată universitate de stomatologi de excepție” - actrița Rodica Mandache.

”De cinci ani, Teatrul Național Radu Stanca Sibiu, FITS, Școala de Teatru de la Sibiu și eu, personal, am dezvoltat un dialog și o relație strategică cu DENT ESTET. Întâlnirea pe care am avut-o cu Oana și Cristi Taban a fost primul pas în crearea unei platforme în care au fost implicați toți prietenii din jurul lor: manageri, doctori etc. De fiecare dată, ne-am gândit cum să construim ceva bun pentru oameni. Și, de-a lungul timpului, aproape toți actorii Teatrului Național Radu Stanca, și nu numai, au beneficiat de serviciile specialiștilor DENT ESTET la Sibiu și București. La fel și copiii lor.

Vreau să mulțumesc echipei DENT ESTET și pentru implicarea în proiectul Premiile Constantin Chiriac. Din 2019, copiii de la Prisăcani, locul meu natal, primesc an de an tablete electronice de la DENT ESTET. Dacă am putea aduna noianul de emoție, zâmbete și bucurie pe care le-am văzut pe chipurile acestor copii – mulți nu au mamă, nu au tată, trăiesc cu bunicii – nimic nu poate fi cuantificat mai frumos decât faptul că acești copii au un viitor și grație acestor premii. Au șansa unui nou început și unui viitor mai bun în viață, dar mai ales puterea de a se dezvolta. Implicarea DENT ESTET în viitorul copiilor de la Prisăcani aduce speranță, bucurie și, mai ales, un viitor mai bun pentru ei” - Constantin Chiriac, Director General al Teatrului Național Radu Stanca Sibiu și Președintele FITS.

Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image

Investiția în educație – cheia transformării unei societăți

„Educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea.” – Nelson Mandela

Pentru DENT ESTET, contribuția la educație a reprezentat de la început un pilon de bază în strategia de CSR. Promovăm educația în domeniul sănătății orale prin investiții majore care au ca obiectiv, pe de o parte, creșterea gradului de conștientizare privind importanța sănătății orale, iar pe de altă parte facilitarea accesului la pregătirea profesională la cel mai înalt nivel pentru studenți, tineri specialiști la început de carieră și medici cu experiență interesați să-și aprofundeze cunoștințele pentru a asigura cele mai bune soluții de tratament pacienților.

„Creștem zâmbete mari și sănătoase”

„Creștem zâmbete mari și sănătoase” este un program complex de educație și prevenție implementat, în premieră, de DENT ESTET prin intermediul medicilor din cadrul clinicilor DENT ESTET 4 KIDS.

Denumit inițial, „În vizită la Zâna Măseluță”, programul a fost lansat in 2008 și dedicat școlilor și grădinițelor din sectorul de stat și privat. Prin facilitarea prezenței copiilor în clinicile noastre, ne-am propus să creștem gradul de responsabilitatea în ceea ce privește sănătatea orală în rândul copiilor și al părinților. Am învățat împreună că trebuie să mergem la medicul stomatolog încă de la apariția primului dinte, că dinții copiilor trebuie îngrijiți diferit de cei ai adulților, că există tratamente personalizate în funcție de categoria de vârstă, că trebuie să începem tratamentele ortodontice de la vârsta adolescenței, pentru ca, atunci când suntem mari, să ne bucurăm de un zâmbet strălucitor și sănătos.

În cei 15 ani de existență ai clinicilor DENT ESTET 4 KIDS, peste 55 de școli și grădinițe au fost partenere în cadrul acestui program și peste 8.000 de copii au beneficiat an de an de sfaturile specialiștilor noștri.

Dental Care Parenting Workshop

Pentru că știm că părinții sunt expuși la informații din diverse surse, adesea contradictorii, tot în 2008 am creat un program special dedicat lor. Părinții au primit detalii concrete și corecte despre cum să aibă grijă de zâmbetul copiilor lor, în funcție de vârsta acestora.

În plus, ne concentrăm investițiile și către programe de educare privind importanța prevenției și profilaxiei dentare efectuate periodic și corespunzător, precum și a vizitelor la cabinetul stomatologic de cel puțin 2 ori pe an.

Investiții pentru viitorul stomatologiei din România

"A fi expert înseamnă a fi mereu elev." - Jack Welch, fost președinte General Electric

Implicarea activă în educația tinerilor interesați să devină medici stomatologi reprezintă un pas esențial pentru construirea unui viitor solid în medicina dentară românească. De aceea, DENT ESTET colaborează strâns cu facultățile de profil.

În 2021, la invitația rectorului UMFST din Târgu Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, și al decanului Facultății de Medicină Dentară, prof. univ. dr. Cristina Bica, DENT ESTET și Facultatea de Medicină Dentară au pus bazele unui proiect unic în portofoliul educațional din România. În urma unei investiții de peste 80.000 de euro, mai mult de 1500 de studenți și medici rezidenți beneficiază anual de noul Laborator DENT ESTET amenajat în cadrul facultății.

Spațiul modern și inovator creat de tânăra arhitectă Ada Tache, cu implicarea directă a artistului american Karim Rashid, a devenit rapid un simbol al inovației și digitalizării în medicina dentară, dar și un model de urmat pentru toți cei care vor să sprijine cu adevărat formarea și educația tinerilor specialiști în orice domeniu.

Reconfigurat pe criterii de design, tehnologie și inovație, Laboratorul DENT ESTET - Catedra de Materiale Dentare este acum un spațiu al performanței de top în medicina dentară pentru zeci de studenți și un reper pentru generațiile viitoare de medici stomatologi.

“Prin deschiderea acestui laborator, DENT ESTET devine parte a Facultății de Medicină Dentară. Acest proiect are două componente: una materială, investiția fiind una semnificativă, dar, la fel de important, este abordarea pe care aș vrea să o regăsim ca pe un model de bună practică. Universitățile au nevoie de parteneri, iar cei din zona privată au nevoie de resursă umană calificată. Sper ca acest laborator să fie un model de bună practică care să poată fi replicat și în altă parte“ - prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST.

„Este o mare bucurie să anunțăm inaugurarea laboratorului DENT ESTET în cadrul Facultății de Medicină Dentară din Târgu Mureș, un spațiu didactic nou, generos, modern și plin de culoare. Povestea și proiectul acestui laborator au început cu un zâmbet, adăugat miilor de zâmbete DENT ESTET, ce garantează succesul grupului de clinici stomatologice, care deține poziția de lider pe piața de medicină dentară din țară. Inovativi în toate ramurile medicinei dentare și parteneri cu tradiție ai facultății noastre, dr. Oana Taban, fondator DENT ESTET, și Cristian Taban, director executiv, au avut și de această dată viziunea, curajul asumat și încrederea de a lansa un proiect unic în portofoliul educațional al facultăților de medicină dentară din România. Totul pentru ca noi, Facultatea de Medicină Dentară, să promovăm performanța, iar studenții noștri să beneficieze de standarde de educație din cele mai înalte” - prof. univ. dr. Cristina Ioana Bica, decan al Facultății de Medicină Dentară din Târgu Mureș.

Programe educaționale și de mentorat pentru medici și antreprenori

La DENT ESTET, suntem promotori ai excelenței profesionale în fiecare aspect al practicii noastre. Ne diferențiază cultura de sharing si mentorat, deoarece credem că investiția în cunoștințe și în experiență este cheia pentru a oferi cel mai bun nivel de îngrijire medicală.

Angajamentul nostru față de Excelență înseamnă să susținem medicii din cadrul echipei DENT ESTET în eforturile lor de a se perfecționa și de a rămâne la curent cu cele mai recente tehnologii și tendințe din domeniu. Prin sprijinul financiar și logistic acordat pentru participarea la conferințe și seminarii internaționale de specialitate, ne asigurăm că medicii noștri au acces la cele mai bune resurse educaționale. Aceste evenimente oferă oportunități neprețuite de a învăța de la experți de renume mondial, de a schimba idei și de a aduce înapoi cunoștințe și abordări inovatoare în beneficiul pacienților noștri.

Pentru noi, implicarea înseamnă să iei inițiativa și să-ți asumi responsabilitate pentru schimbare. Vrem ca expertiza pe care am acumulat-o să fie o sursă de inspirație. De aceea, în 2013, am creat Asociația Dental Office Managers (ADOM). Astăzi, suntem o comunitate de peste 1800 de profesioniști în domeniul serviciilor de stomatologie, membrii activi pe plan național.

În cei 10 ani de activitate, Asociația Dental Office Managers a contribuit la transferul de cunoștințe în rândul profesioniștilor stomatologiei moderne prin organizarea de cursuri precum: Business Master Seminar, Front Desk Officer Seminar, Stomatologie Pediatrică, Hipnoză Conversațională pentru medici dentiști, precum și sesiunile de training ale programului-nucleu, Școala Dental Office Managers.