Masterplanul DENT ESTET de implantologie

Predictibilitatea este un element important pentru orice persoană care are de luat o decizie cu privire la sănătatea sa.  

Când vine vorba de tratamentul cu implant dentar, aveți nevoie să vă simțiți în siguranță și să știți că aveți o echipă medicală de partea dumneavoastră.

Din respect față de pacienții noștri, am dezvoltat Masterplanul DENT ESTET, un protocol unic care demistifică tratamentul cu implant dentar în etape clare pe care le puteți urmări.

Masterplanul DENT ESTET de Implantologie Digitală este menit să faciliteze tratamentele cu implant dentar și să asigure pacientului același standard de excelență în toate clinicile DENT ESTET.

Vă punem la dispoziție două planuri de acțiune cu etapizări diferite, în funcție de situația clinică și de recomandarea medicului dumneavoastră: 

Protocolul de implant imediat

Consultația de specialitate

Medicul implantolog va examina cazul dumneavoastră, istoricul medical, va discuta care sunt așteptările dumneavoastră și vă va explica opțiunile de tratament disponibile. Pentru succesul procedurii de tratament imediat, este vital ca medicul să evalueze clinic dacă sunt îndeplinite condițiile pentru a atinge stabilitatea implantului imediat după inserare.  

Evaluarea clinică și planificarea restaurării imediate

Medicul coordonator va realiza o evaluare clinică amănunțită, care include radiografii și tomografia computerizată CBCT, pentru a stabili dacă sunteți un candidat potrivit pentru procedura de tratament imediat. Imagistica dentară îi furnizează medicului informații despre calitatea osului de suport, de care depinde stabilitatea implantului imediat după inserare.  

Cu ajutorul scanării intraorale 3D, medicul poate planifica poziția viitorului implant și laboratorul va planifica restaurarea protetică.

Dacă nu sunt întrunite anumite condiții, procedura standard de tratament este soluția recomandată. 

Implantul dentar și încărcarea imediată a coroanei provizorii

În ziua intervenției, medicul implantolog va realiza mai mulți pași într-o singură intervenție:

 • Dacă este cazul, va îndepărta dintele irecuperabil care va fi înlocuit.
 • Va plasa implantul dentar fie pe locul vindecat, fie în locul extracției.
 • Coroana dentară provizorie produsă de laboratorul de tehnică dentară Aspen va fi imediat conectată pe implant, atunci când situația clinică o permite. Acest pas este important pentru reabilitarea estetică și pentru menținerea conturului gingiei în procesul de vindecare după implantare.

Încă din ziua intervenției, vă puteți bucura de o restaurare funcțională a dentiției, care va arăta și se va simți ca dintele natural.

Medicul vă va oferi un set de instrucțiuni pentru acasă, pe perioada vindecării și echipa medicală și Patient Care Coordinator-ul vă va urmări îndeaproape.

Controlul postoperator

După 10-14 zile după intervenție, veți reveni la medicul implantolog pentru o verificare.

Amprentarea digitală și consultația pentru lucrarea protetică definitivă

După câteva luni, implantul și gingia sunt pregătite pentru a putea conecta lucrarea protetică finală.

În timpul consultației protetice, medicul va folosi scanerul intraoral digital Trios 3Shape, scanerul Modjaw 4D sau scanerul facial RayFace, pentru a planifica viitoarea lucrare protetică.

Datele digitale ale pacientului sunt transmise laboratorului Aspen, care va realiza o lucrare protetică definitivă de o estetică naturală. 

Proba și cimentarea lucrării protetice definitive

Medicul protetician va înlocui lucrarea protetică provizorie cu lucrarea protetică definitivă, realizată din materiale durabile. Este posibil să fie nevoie de o vizită de probă înainte de a cimenta lucrarea definitivă, pentru ca medicul să se asigure că noua lucrare este confortabilă, funcțională și îndeplinește toate cerințele estetice.

Mentenanța

Pentru a menține rezultatele excelente obținute, este necesar să păstrați o bună igienă orală la domiciliu. Pe perioada vindecării, dar și după ce primiți lucrarea protetică definitivă, este important să respectați instrucțiunile medicului dumneavoastră cu privire la îngrijirea orală.  

Pe lângă periajul dentar și folosirea mijloacelor auxiliare (duș bucal, ață dentară, apă de gură), este necesar să reveniți pentru un control periodic și pentru o ședință de profilaxie odată la șase luni, sau conform recomandărilor medicului de caz.

În acest fel, vă puteți bucura de beneficiile Certificatului de Asumare a Calității pentru toate tratamentele realizate în clinicile DENT ESTET.  

Protocolul standard de implant

Consultație și examinare

Medicul vă va evalua istoricul dentar și medical, vă va ajuta să vă clarificați așteptările și vă va explica ce opțiuni de tratament aveți la dispoziție. 

Evaluarea clinică și planificarea

Medicul coordonator va realiza o evaluare clinică amănunțită, care include radiografii și tomografia computerizată CBCT, pentru a stabili care este calitatea osului de suport pentru viitorul implant. Dacă va considera necesar, medicul vă poate indica proceduri pentru reconstrucție osoasă. 

Extracția dentară

Dacă implantul este recomandat pentru a înlocui un dinte irecuperabil, acesta va fi extras sub anestezie. Zona va necesita o perioadă de vindecare de câteva luni, în funcție de caz. Medicul vă va instructa cu privire la modul de îngrijire în perioada de vindecare. 

Intervenția cu implant dentar

Pentru a plasa implantul, medicul va deschide gingia și va înfileta un spațiu pentru viitorul implant. Acest lucru poate fi realizat sub anestezie locală sau generală. Pe șurubul de implant, medicul va plasa un bont pentru vindecare, care va modela conturul gingiilor pe perioada de vindecare.

În perioada de osteointegrare, veți avea un spațiu în dentiție. Dacă dumneavoastră sau medicul coordonator veți opta pentru o soluție protetică temporară, puteți beneficia de o coroană provizorie.

În funcție de planul de tratament, procesul de osteointegrare poate dura între 2 și 9 luni, pe durata cărora trebuie să urmați instrucțiunile medicului cu privire la alimentație și igiena orală. 

Controlul postoperator și îndepărtarea firelor

În aproximativ 10-14 zile după intervenție, veți reveni în clinică pentru un control și pentru îndepărtarea firelor. 

Amprentarea și realizarea lucrării protetice definitive

Când zona implantului este complet vindecată, putem realiza etapa protetică finală.

Medicul protetician va lua o amprentă pe care o va transmite laboratorului de tehnică dentară Aspen. În această etapă, medicul poate folosi scanerul intraoral digital Trios 3Shape, scanerul Modjaw 4D sau scanerul facial RayFace, pentru a planifica viitoarea lucrare protetică.

Datele digitale ale pacientului sunt transmise laboratorului Aspen, care va realiza o lucrare protetică definitivă de o estetică naturală. 

Proba și cimentarea lucrării protetice definitive

Pentru a finaliza planul de tratament, veți reveni pentru o vizită la medicul protetician. Veți putea proba lucrarea protetică definitivă pentru ca medicul să realizeze ultimele ajustări. Odată ce ultimele detalii sunt puse la punct, vă va putea cimenta coroana dentară definitivă pe implant.

Acum, restaurarea protetică este completă și vă puteți bucura de o lucrare funcțională și estetică. 

Mentenanța

Pentru a menține rezultatele excelente obținute, este necesar să păstrați o bună igienă orală la domiciliu. Pe perioada vindecării, dar și după ce primiți lucrarea protetică definitivă, este important să respectați instrucțiunile medicului dumneavoastră cu privire la îngrijirea orală.  

Pe lângă periajul dentar și folosirea mijloacelor auxiliare (duș bucal, ață dentară, apă de gură), este necesar să reveniți pentru un control periodic și pentru o ședință de profilaxie odată la șase luni, sau conform recomandărilor medicului de caz.

În acest fel, vă puteți bucura de beneficiile Certificatului de Asumare a Calității pentru toate tratamentele realizate în clinicile DENT ESTET. 

Tehnologiile

Noile tehnici medicale și tehnologii digitale ne permit:

 • Scurtarea timpului de așteptare
 • Reducerea disconfortului în cabinet
 • Intervenții cu grad de invazivitate redus la minim 

Tehnologii folosite în tratamentul cu implant dentar

Tratamentul cu implant dentar implică un flux de lucru digital integrat între clinician și laboratorul de tehnică dentară.

Clinicile DENT ESTET au implementat fluxuri de lucru digitale încă din faza de colectare a informațiilor, continuând cu etapele de realizare a planului de tratament, inclusiv în colaborarea cu laboratorul de tehnică dentară Aspen.  

Tehnologiile digitale permit protocoale eficiente din punct de vedere al timpului, cresc gradul de confort pe durata tratamentului și îmbunătățesc satisfacția pacientului. 

Scanerul intraoral digital Trios 3Shape® Real Color

TRIOS® Real Color este un scanner intraoral pentru captarea 3D precisă și vizualizarea realistă a cavității bucale.  Această nouă tehnologie facilitează realizarea de imagini scanate cu dinții și gingiile pacienților. Culorile naturale facilitează dis...

Softul de ghidare digitală 3Shape Implant Studio®

Atunci când medicii DENT ESTET planifică tratamente cu implant dentar, ultimul lucru pe care și-l doresc este imprevizibilitatea și inconsistența.Software-ul de planificare a implanturilor 3Shape Implant Studio® le oferă astfel o precizie digitală și ...

Digital Smile Design® (DSD)

Cu Digital Smile Design (DSD), intrăm într-o lume fascinantă de posibilități pentru a vă crea zâmbetul perfect. Prin integrarea tehnologiei moderne, experienței în stomatologia digitală și principiilor estetice, DSD deschide porțile către un viitor în care...

Scanner Facial RAYFace

Stomatologia digitală este un domeniu dinamic și inovativ, care oferă o paletă din ce în ce mai mare de soluții de tratament aplicabile în estetică dentară.Scanerul facial 3D, cea mai nouă tehnologie implementată în clinicile DENT ESTET, oferă posibil...

Anestezia digitală The Wand®

The Wand este cea mai performantă tehnologie în anesteziere dentară, prin care debitul de anestezie este controlat de computer. Efectul este mult mai rapid, eficient și nu afectează alte zone. Prin control digitalizat, anestezia a devenit sigură și lipsită...

Centrifuga Endoret PRGF®

Având certificări BTI (Biotechnology Institute) și CE (Conformity Europeans), PRGF® Endoret® este tehnologia biomedicală care stimulează regenerarea mult mai rapidă a țesuturilor, cu ajutorul celulelor autologe (recoltate din propriul sânge). Procedeul acc...

Dispozitiv Osstell Beacon®

Era tehnologiei și a vitezei a adaptat și așteptările pacienților în ceea ce privește tratamentul cu implant dentar. De aceea, încărcarea imediată (etapa de protezare, finalizarea designului dintelui nou) a devenit o procedură din ce în ce mai solicitată. ...

Mai multe detalii

Investigații și imagistică dentară

Future Smile Studio®

 • Fiecare clinică DENT ESTET are propriul studio foto digital.
 • Fotografiile de diagnostic ajută medicul în faza de colectare de informații.

Tomografia computerizată CBCT

 • Asigură un diagnostic corect cu expunere minimă la radiații.
 • Oferă medicului informații detaliate pentru planificarea intervenției cu implant.

Scanerul intraoral digital Trios 3Shape® Real Color

 • Crește gradul de confort în preluarea amprentelor dentare.
 • Oferă predictibilitate prin simularea 3D în culorile reale ale dinților și gingiilor.
 • Ajută la validarea diagnosticului și ghidarea tratamentului. 

Planificare și design

Softul de ghidare digitală 3Shape Implant Studio®

 • Permite previzualizarea rezultatului înainte de intervenție.
 • Oferă precizie superioară.
 • Vindecare postoperatorie mult mai rapidă față de inserarea clasică a implanturilor.

Digital Smile Design®

 • Instrument computerizat ce simulează rezultatul final al tratamentului.
 • Permite simularea zâmbetului încă din etapa de planificare a tratamentului.

Scanerul facial RayFace®

 • Este prevăzut cu șase camere cu rezoluție înaltă.
 • Captează portretul 3D al pacientului pentru reabilitări estetice ghidate de caracteristicile faciale. 

În timpul intervenției

Anestezia digitală The Wand®

 • Grad de confort ridicat față de anestezia clasică.
 • Reduce starea de anxietate a pacientului.

Centrifuga Endoret PRGF®

 • Stimulează regenerarea mult mai rapidă a țesuturilor.
 • Tratament 100% biocompatibil.
 • Procedeul este sigur și confortabil pentru pacient.

 

Sistemele de implant cu încărcare imediată avansate:

Implant dentar Straumann® BLX-SLActive

Implant dentar Straumann® Roxolid SLActive

Implant dentar Nobel Speedy™ 

Restaurarea protetică

Dispozitiv Osttell Beacon®

 • Evaluează capacitatea de osteointegrare a implantului în câteva secunde.
 • Stabilește momentul potrivit pentru încărcarea lucrării protetice.
 • Este un procedeu rapid și complet non-invaziv.

Lucrări protetice realizate în laboratorul de tehnică dentară digitală ASPEN

 • Laborator integrat de tehnică dentară la standarde internaționale.
 • Oferă soluții protetice de o estetică avansată.
 • Tehnica digitală CAD-CAM se îmbină cu amprenta finală a artizanilor ceramiști. 

Programează-te online

Completează formularul și unul dintre asistenții noștri te va contacta pentru a programa vizita la clinică.

Prenume, Nume*

Metoda de comunicare preferată
Metoda de comunicare preferată

Număr de telefon*

Adresa de e-mail*

Orașul*
Orașul*

Clinica*
Clinica*

Mesajul tău...