Dr. Oana Taban
CEO & Fondator
DENT ESTET

“Cucerește lumea cu un zâmbet” este motto-ul DENT ESTET pe care eu l-am ales în urmă cu mulți ani și cred cu tărie în mesajul din spatele acestor cuvinte.  
Lumea poate fi cucerită cu un zâmbet, trebuie doar să crezi.  
Iar voi, pacienții noștri de 24 de ani, ne demonstrați în fiecare zi că aveți încredere. Un zâmbet sănătos și natural îți aduce transformarea pe care o visezi pentru tine, copilul tău, familia ta.  
Pentru noi, echipa DENT ESTET, este un privilegiu să fim alături de voi în această călătorie a transformării. Și am ales să facem asta oferindu-vă stomatologia viitorului. O abordare integrată care se concentrează pe înțelegerea în profunzime a legăturii dintre sănătatea dinților și cea a întregului organism.  

La DENT ESTET, suntem experți în implantologie, ortodonție, parodontologie, endodonție, estetică dentară, stomatologia laser și rezolvăm cele mai dificile cazuri. Soluțiile noastre de diagnostic și tratament sunt concepute să vindece organismul, nu doar dantura.  
Și pentru că știm să ascultăm, înțelegem care sunt dorințele și așteptările voastre. Pentru noi, fiecare pacient este unic. De aceea, tratamentele oferite sunt personalizate în funcție de complexitatea fiecărui caz, dar obiectivul este unul comun: un zâmbet care să oglindească întreaga bucurie a vieții.
Reușim să facem asta investind în relația pe care o creăm în fiecare zi în cabinet. Împreună, medic și pacient, suntem o echipă. O echipă care lucrează împreună și se bazează pe tehnologii digitale integrate pentru ca rezultatul să fie unic, natural, strălucitor.

Împreună, din 1999, creăm universul DENT ESTET. Inovator, sigur, special, unic. Un etalon al excelenței în stomatologia din România, și nu numai. Și vă mulțumim pentru asta.  
Călătorim împreună de un sfert de secol și știu sigur că vom continua această experiență și în viitor. Cu emoție, pasiune, responsabilitate. Sunt valori care mă reprezintă pe mine, ca medic și fondator DENT ESTET, și echipa mea. Alături de voi, pacienții noștri, creștem, învățăm, descoperim lucruri noi în fiecare zi și vă mulțumim.  
Vă așteptăm în clinicile noastre pentru a descoperi experiența DENT ESTET. O experiență la finalul căreia vă veți bucura de puterea unui zâmbet care poate cuceri lumea

Biografie

Totul a început cu un vis: tratamente stomatologice de excelență, echivalente cu cele oferite în cele mai prestigioase clinici stomatologice din SUA și Europa, disponibile și pentru pacienții români, la ei acasă. Această viziune a prins viață în anul 1999, când medicul stomatolog Dr. Oana Taban a pus bazele DENT ESTET - primul grup de clinici stomatologice premium din România.  
Grație unei perspective unice privind nivelul standardelor de calitate în îngrijirea orală de care trebuie să beneficieze fiecare pacient atunci când trece pragul cabinetului stomatologic, Dr. Oana Taban a contribuit semnificativ la dezvoltarea sistemului de medicină dentară din România. Sub coordonarea dr. Oana Taban, echipa medicală construită în cei 24 de existență a grupului a reușit să schimbe fundamental percepția asupra vizitelor la dentist, atât pentru adulți, cât mai ales pentru copii și adolescenți. 

Succesul începe cu un zâmbet 

Dr. Oana Taban și-a început cariera profesională în anul 1992, imediat după absolvirea Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, iar în 1995 își finalizează cursurilor de specializare la UMFCD.  
Patru ani mai târziu, în 1999, deschide propriul cabinet dentar, punând astfel bazele a ceea ce avea să devină grupul DENT ESTET, lider incontestabil al pieței de stomatologie din România cu 18 clinici în 9 mari orașe din țară și o echipă medicală formată din 185 de specialiști în toate ramurile medicinei dentare.

Încă de la început, dr. Oana Taban a avut ca obiective primordiale îmbunătățirea asistenței medicale oferite pacienților, dar și formarea unei echipe medicale unite și stabile, prin implementarea și dezvoltarea continuă a unui sistem inovator de motivare și consolidare a relațiilor profesionale. Spirit vizionar, dr. Oana Taban a lansat, în premieră în România, concepte precum supraspecializarea medicilor și formarea unei echipe multidisciplinare în aceeași clinică, punând accent pe dezvoltarea profesională a fiecărui medic în funcție de specializare pentru ca experiența pacientului să fie cu adevărat specială. 

 

Viziune și leadership

Preocuparea pentru sănătatea orală a pacientului, respectul pentru nivelul calității serviciilor oferite și implicarea în dezvoltarea echipei medicale au atras un număr tot mai mare de pacienți, astfel că, în 2003, dr. Oana Taban deschide cea de-a doua clinică din cadrul grupului, în Bulevardul Aviatorilor 15, care devine și sediul central al companiei DENT ESTET.

Pentru a-și dezvolta în continuare aptitudinile, Dr. Oana Taban urmează cursurile programului de master “Management of Health Systems“ din cadrul Universității din București și participă activ la cursuri de specializare în managementul clinicilor dentare, în SUA și Europa.  

Motivată de angajamentul asumat de a construi și dezvolta o echipă medicală formată din specialiști de prestigiu, recunoscuți pentru expertiză și profesionalism, Dr. Oana Taban își continuă pregătirea profesională prin participarea la numeroase cursuri și congrese din țară și străinătate. Ea devine membru al unor asociații de renume internațional precum AADOM – American Association of Dental Office Managers, AAPD – American Association of Pediatric Dentistry și AEDP – Asociația Europeană a Stomatologilor Pediatri. 

 

Promotor al educației

Dr. Oana Taban a continuat să creadă în schimbarea sistemului de sănătate din România și a deschis, în 2008, prima clinică stomatologică privată dedicată exclusiv copiilor din sud-estul Europei – DENT ESTET 4 KIDS. Noua clinică a răspuns, astfel, unei nevoi existente pe piața locală, aceea de a trata copiii pe grupe de vârstă, de la apariția primilor dinți până la vârsta la care dentiția temporară este înlocuită de cea permanentă.  

Încă de la deschidere, DENT ESTET și DENT ESTET 4 KIDS și-au propus să devină promotori ai educației dentare în România, dr. Oana Taban și echipa sa medicală asumându-și rolul de a-i educa pe copii, dar mai ales pe părinți privind importanța igienei orale, a vizitelor periodice la cabinetul stomatologic, dar și a respectării planurilor de tratament pe o perioadă lungă de timp, pentru ca rezultatele să fie cele dorite.

Programe precum „În vizită la Zâna Măseluță”, „Să creștem zâmbete sănătoase”, dar și parteneriatele cu organizațiile „Salvați Copiii România”, „Ajungem Mari” și Asociația Magic sunt doar câteva dintre inițiativele DENT ESTET care se adresează comunităților, cu accent pe partea de educație medicală, dar și a sănătății orale a românilor.

De asemenea, dr. Oana Taban și clinicile DENT ESTET au investit periodic în educația și dezvoltarea tinerilor specialiști în medicina dentară. La invitația rectorului UMFST din Târgu Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, și al decanului Facultății de Medicină Dentară, prof. univ. dr. Cristina Bica, DENT ESTET și Facultatea de Medicină Dentară au pus bazele unui proiect unic în portofoliul educațional din România. Renovarea și amenajarea completă a unui laborator din cadrul Facultății de Medicină Dentară din Târgu Mureș a avut un impact major asupra calității procesului educațional prin asigurarea celor mai bune condiții de studiu pentru viitorii medici stomatologi. Un proiect de suflet pentru dr. Oana Taban, care a făcut primii pași pe drumul spre împlinirea profesională în cadrul Facultății de Medicină Dentară din Târgu Mureș.

Pentru a contribui și mai mult la educația dentară a românilor, DENT ESTET a investit, totodată, în realizarea de cercetări la nivel național pentru a analiza starea de sănătate orală a românilor și pentru a identifica măsurile ce se impun pentru creșterea nivelului de educație la nivelul populației.  

 

Lider orientat către stomatologia viitorului

Fiind interesată constant de inovație și îmbunătățirea serviciilor premium oferite pacienților DENT ESTET, Dr. Oana Taban a deschis, în 2017, la un an de la parteneriatul strategic cu Sistemul medical MedLife, cea mai mare clinică dentară digitalizată din România. Grație investițiilor în cele mai noi tehnologii digitale și în cea mai bună echipă medicală, clinica din Bulevardul Primăverii devine Centru Planmeca Digital Academy și unic centru de Excelență Straumann în România.

Inovația a stat la baza fiecărui proces de dezvoltare din cadrul DENT ESTET, de aceea din 1999 grupul creat de dr. Oana Taban a semnat cele mai mari premiere pe piața stomatologică locală: introducerea în activitatea medicală a Oral Screening Cancer, a aparatelor dentare invizibile INCOGNITO, Invisalign și Clear Correct by Straumann, a sistemului de implanturi dentare All-on-4, a scanerului revoluționar MODJAW, pentru a enumera doar câteva dintre ele.

 

Mentor pentru generații de medici și manageri

Dr. Oana Taban a fost permanent preocupată să ofere celorlați, indiferent că vorbim de propria echipă medicală sau de medici stomatologi interesați să devină manageri de clinici dentare, din experiența acumulată de-a lungul activității profesionale.  

Asociația Dental Office Managers (ADOM), creată de dr. Oana Taban în 2013, este una dintre inițiativele care au schimbat piața de medicină dentară din România. Inspirat dintr-un concept american, personalizat pentru piața din România, ADOM înseamnă astăzi o comunitate de peste 1800 membri care activează în sute de cabinete și clinici stomatologice din întreaga țară. Programele ADOM reprezintă un punct de referință pentru medicii proprietari, dar și pentru echipele din clinicile stomatologice care vor să își îmbunătățească abilitățile și cunoștințele atât medicale, cât și de management. 

„Ca medic și antreprenor, mi-am dedicat întreaga energie oamenilor, pacienți și medici, ajutându-i să-și atingă visurile. Este o bucurie pentru mine să știu că pot contribui la evoluția profesională, dar și personală a celor din jur. De aceea, mă străduiesc întotdeauna să mă dezvolt ca om, ca medic, ca lider.  
Cu toții putem contribui la un viitor mai bun, trebuie doar să credem în noi, să susținem inovația și să ne înconjurăm de oameni pasionați să-și transforme visele în realitate. Iar visul meu este ca pacienții noștri să se bucure de o bună sănătate orală, pentru că asta înseamnă, de fapt, sănătatea întregului organism. Aceasta este motivația mea în tot ceea ce fac și sper ca activitatea DENT ESTET de 24 de ani să fie o sursă de inspirație pentru cei care și-au propus să schimbe viitorul.” - Dr. Oana Taban