DENT ESTET Immediacy
Implant cu încărcare imediată

Oportunitatea de a plasa imediat un implant și de a încărca imediat coroana dentară pe implant reduce numărul de vizite necesare în clinică  și oferă cel mai scurt timp de așteptare până la reabilitarea estetică și funcțională.

Atunci când vă confruntați cu o situație care periclitează integritatea dentiției dumneavoastră, aveți nevoie de tratamente eficiente și sigure, care pot fi realizate în cel mai scurt timp, cu un grad de confort cât mai ridicat.  

Cererea tot mai mare a pacienților pentru rapiditate a dus la dezvoltarea procedurilor imediate de tratament cu implant dentar. Îndepărtarea dintelui irecuperabil(dacă este necesară), plasarea implantului și restaurarea protetică provizorie se realizează într-o singură etapă.

Procedurile imediate necesită mai puține intervenții și au marele avantaj că nu mai e nevoie să așteptați osteointegrarea implantului pentru a vă bucura de dinți estetici și funcționali.  

Acest lucru poate fi foarte benefic mai ales când dintele care trebuie restaurat este vizibil când zâmbiți sau vă doriți o soluție de restaurare cu implanturi multiple.  

Succesul acestei proceduri necesită o planificare foarte amănunțită și riguroasă, precum și sisteme de implant avansate și de încredere. Aceste proceduri nu sunt posibile în toate situațiile clinice și medicul implantolog vă va ajuta să alegeți cea mai potrivită soluție pentru dumneavoastră.

Ce este încărcarea imediată?

Încărcarea imediată se referă la plasarea unei restaurări protetice provizorii pe implant în intervalul de 24-48 de ore după inserarea implantului. Acest lucru este posibil doar dacă implantul a atins o stabilitate optimă imediat după inserare.  

Se mai numește și funcția imediată pentru că restaurează funcția masticatorie și estetica, la fel ca un dinte natural. Avantajul major este că timpul de așteptare până ce vă puteți bucura de restaurarea dentiției este mult mai scurt.  

Pentru a evita aplicarea forțelor prea mari pe proaspătul implant, coroana provizorie are anumite particularități, este realizată dintr-un material mai flexibil și mai ușor. De asemenea, recomandarea este să păstrați o dietă semi-lichidă în primele zile după intervenție.

Plasarea imediată a implantului

Sunt cazuri când putem plasa un implant în aceeași vizită în care este extras dintele natural irecuperabil. Această procedură există încă din anii 1970 și de-a lungul timpului a dovedit o rată de succes ridicată. Pentru succesul tratamentului, consensul internațional este că medicul trebuie să selecteze cu grijă pacienții, să pregătească cu atenție planul de tratament și să plaseze cu precizie implantul dentar, pentru a asigura rezultate predictibile și estetice.

Coroana definitivă pe implant

Tratamentul este încheiat abia după vindecarea completă și integrarea implanturilor, când medicul vă va putea plasa lucrarea protetică definitivă.

Este crucial pentru succesul tratamentului să nu amânați acest moment, deoarece doar coroana definitivă pe implant îndeplinește toate cerințele funcționale, mecanice și estetice pe termen lung.

Materialul din care este realizată coroana definitivă asigură:

 • bio-integrarea pe termen lung la nivelul gingiei
 • eficiență și rezistență la forțele exercitate pe dinți în timpul masticației
 • susținerea dinților vecini și sănătatea suportului osos al maxilarului pe termen lung
 • dimensiunea, culoarea și estetica urmărită pe termen lung

Implanturile cu încărcare imediată sunt o soluție care conferă un grad ridicat de satisfacție pacientului.

Beneficiile implanturilor cu încărcare imediată

Încărcarea coroanei dentare provizorii în aceeași zi cu implantarea duc la o durată mult mai scurtă a planului de tratament și timp semnificativ mai redus petrecut cu un spațiu în dentiție.

În plus, comparativ cu tratamentele convenționale cu implant dentar, implanturile premium cu încărcare imediată reduc nevoia grefelor de os pentru persoanele la care oferta osoasă este redusă.

Oferă un flux de lucru chirurgical simplificat, realizând două proceduri într-o singură intervenție chirurgicală.

Perioada de vindecare este redusă semnificativ, de la 6-8 săptămâni cu sistemele convenționale la 3-4 săptămâni.

Încărcarea imediată este realizată cu succes și în protocoalele cu implanturi multiple.

Mai multe detalii

Tehnologii folosite în tratamentul cu implant dentar cu încărcare imediată

Tratamentul cu implant cu încărcare imediată necesită o colaborare strânsă între chirurg, protetician și tehnicianul dentar, pentru ca etapizarea planului de tratament să fie eficientă.

Clinicile DENT ESTET au implementat fluxuri de lucru digitale încă din faza de colectare a informațiilor, continuând cu etapele de realizare a planului de tratament, inclusiv în colaborarea cu laboratorul de tehnică dentară Aspen. Tehnologiile digitale permit protocoale eficiente din punct de vedere al costurilor și îmbunătățesc satisfacția pacientului.

Investigații și imagistică dentară

Tomografia computerizată CBCT

 • Asigură un diagnostic corect cu expunere minimă la radiații
 • Oferă medicului informații detaliate pentru planificarea intervenției cu implant

Scanerul intraoral digital Trios 3Shape® Real Color

 • Crește gradul de confort în preluarea amprentelor dentare
 • Oferă predictibilitate prin simularea 3D în culorile reale ale dinților și gingiilor
 • Ajută la validarea diagnosticului și ghidarea tratamentului

Planificare și design

Softul de ghidare digitală 3Shape Implant Studio®

 • Permite previzualizarea rezultatului înainte de intervenție
 • Oferă precizie superioară
 • Vindecare postoperatorie mult mai rapidă față de inserarea clasică a implanturilor

Digital Smile Design®

 • Tehnologie inovatoare care oferă predictibilitatea tratamentelor și implică pacienții alegerea designului viitorului zâmbet
 • Realizează o simulare a zâmbetului pacienților în armonie cu proporțiile feței, oferind rezultate personalizate

În timpul intervenției

Anestezia digitală The Wand®

 • Grad de confort ridicat față de anestezia clasică
 • Reduce starea de anxietate a pacientului

Centrifuga Endoret PRGF®

 • Stimulează regenerarea mult mai rapidă a țesuturilor
 • Tratament 100% biocompatibil
 • Procedeul este sigur și confortabil pentru pacient

 

Sistemele de implant cu încărcare imediată avansate

Implant dentar Straumann® BLX-SLActive

Implant dentar Straumann® Roxolid SLActive

Implant dentar Nobel Speedy™

Restaurare protetică

Dispozitiv Osttell Beacon®

 • Evaluează capacitatea de osteointegrare a implantului în câteva secunde
 • Stabilește momentul potrivit pentru încărcarea lucrării protetice
 • Este un procedeu rapid și complet non-invaziv

Lucrări protetice realizate în laboratorul de tehnică dentară digitală ASPEN

 • Laborator integrat de tehnică dentară la standarde internaționale
 • Oferă soluții protetice de o estetică avansată
 • Tehnica digitală CAD-CAM se îmbină cu amprenta finală a artizanilor ceramiști

„Un sistem de implant dentar dovedit clinic și bazat pe o cercetare riguroasă este necesar pentru predictibilitatea și succesul de lungă-durată al procedurii de plasare imediată și încărcare a implanturilor, cum ar fi Straumann BLX sau Nobel Active sau Speedy. Aceste tipuri de implanturi sunt potrivite în protocoalele de reabilitare orală imediată, necesară acelor pacienți care se confruntă cu edentații. Aceste implanturi sunt potrivite pentru toate tipurile de de țesut osos și sunt extem de versatile în diferite situații clinice.” – Dr. Alice Gavrilescu, medic specialist în chirurgie dento-alveolară

Întrebări frecvente

Va trebui să stau cu un spațiu în dentiție până primesc coroana dentară?

Din fericire, tratamentul cu încărcare imediată este soluția perfectă pentru această nevoie. Oferă o lucrare protetică provizorie imediat după plasarea implantului, tocmai pentru a nu fi nevoiți să stați cu un spațiu lipsă pe arcada dentară până se vindecă gingia și se integrează implantul.

Când este finalizat planul de tratament?

Planul de tratament cu implant dentar este finalizat atunci când medicul plasează coroana definitivă pe implant. Acest moment depinde de integrarea implantului la nivel osos și de vindecarea completă a gingiei.

Când știu că trebuie să vin pentru plasarea coroanei definitive?

Este important să păstrați comunicarea cu medicul coordonator, care vă va indica momentul vizitei de control, în general după 4-6 luni de când ați primit implanturile.

Ce se întâmplă dacă amân momentul încărcării coroanei definitive?

Este crucial pentru succesul tratamentului să respectați indicațiile medicului coordonator, care va putea constata care este momentul oportun al încărcării coroanei definitive. Amânarea acestei etape de tratament atrage după sine o serie de consecințe și poate compromite succesul terapeutic.

Cum ne putem asigura de longevitatea implantului?

Mentenanța lucrărilor este necesară pentru a ne asigura că ne putem bucura de rezultatele tratamentului cu implant pe termen lung.

După finalizarea planului de tratament este important să păstrați legătura cu medicul coordonator și să reveniți în clinică pentru ședințele de profilaxie regulate și pentru controalele recomandate. Implantul și restaurarea protetică au nevoie de o atenție specială, care include igienizarea profesională, evaluarea radiologică și verificarea anumitor componenete ale sistemului periodic.

De asemenea, medicul dumneavoastră vă va instructa cu privire la modul corect prin care să mențineți o bună igienă dentară acasă.

Etape de tratament

Consultația și examinarea

Medicul dentist va evalua istoricul dumneavoastră dentar și medical, va clarifica așteptările pe care le aveți și vă va explica diferitele opțiuni de tratament. Pentru reușita unei proceduri de tratament imediat, este vital ca implantul dentar să fie stabilizat în siguranță în os imediat ce este introdus.

Evaluarea clinică, planificarea și realizarea restaurării

Medicul dentist va efectua o evaluare clinică detaliată.

Radiografiile și scanările CBCT indică dacă sunteți un candidat potrivit pentru protocolul de tratament imediat. Prin aceste metode se determină calitatea osului și dacă aveți suficient țesut osos pentru a ancora în mod stabil implantul în maxilar. În caz contrar, o abordare standard poate fi folosită ca tratamentul preferat.

Scanările digitale oferă o imagine 3D exactă a gurii. Dentistul folosește datele pentru a planifica poziția exactă a implantului. Laboratorul dentar folosește datele pentru a fabrica restaurarea protetică provizorie înainte de operație.

Extracția dentară, inserarea implantului și a restaurării

A sosit ziua operației, iar medicul dentist va efectua 3 sau 4 etape într-o ședință:

 1. Dacă este cazul, va extrage dintele irecuperabil care trebuie înlocuit
 2. Implantul va fi poziționat fie pe un spațiu deja vindecat, fie în locul extracției recente
 3. În cazul extracției recente, poate fi necesară adiția osoasă
 4. Medicul dentist fixează imediat pe implant coroana, puntea sau proteza nouă provizorie pe care laboratorul dentar a realizat-o în prealabil. Această etapă este importantă pentru aspectul estetic, precum și pentru conservarea conturului gingiei în timpul vindecării acesteia

Drept rezultat, veți avea un dinte sau un set de dinți funcționali care arată și se simt natural. Totuși, implantul sau implanturile trebuie să se vindece. Durata vindecării depinde de situația individuală.

Veți primi instrucțiuni detaliate cu privire la ce trebuie să faceți și ce trebuie să evitați imediat după operație. De exemplu:

 • Aplicați comprese reci pe obraz. Acestea vor împiedica sângerarea și umflarea
 • Evitați alimentele și băuturile fierbinți, deoarece pot provoca sângerarea nedorită. Alegeți de preferință alimente și băuturi reci
 • Evitați mestecarea alimentelor tari pe partea unde se află implantul
 • Luați medicamentele prescrise, conform recomandărilor
 • Folosiți cu grijă apa de gură și periați foarte ușor zona înconjurătoare

În timpul fazei de vindecare, este bine să consumați numai alimente moi, ușor de mestecat, și să evitați băuturile alcoolice și fumatul. Medicul dumneavoastră dentist vă va instrui ce trebuie să faceți, ce trebuie să evitați și pentru cât timp.

Consultația post-chirurgicală

La aproximativ două săptămâni de la operație, veți reveni la dentist pentru control.

Amprentarea și fabricarea restaurării protetice finale

După câteva luni, implantul și țesuturile învecinate sunt pregătite să primească proteza finală. 
Se va lua o amprentă nouă, fie prin mijloace digitale, fie cu material de amprentare. Laboratorul dentar va folosi datele pentru a realiza proteza finală nouă, potrivită perfect cu contururile gingivale vindecate.

Înlocuirea protezei provizorii și fixarea restaurării protetice finale

Medicul dentist va scoate restaurarea protetică temporară și va fixa pe implantul sau implanturile respective coroana, puntea sau proteza finală, fabricată dintr-un material durabil. Medicul dentist va efectua ajustările necesare, pentru ca ocluzia să fie confortabilă, funcțională și estetică, conform așteptărilor.

De acum, veți putea din nou să mâncați, să zâmbiți și să râdeți fără griji suplimentare.ale vindecate.reveni la dentist pentru control.

Programează-te online

Completează formularul și unul dintre asistenții noștri te va contacta pentru a programa vizita la clinică.

Prenume, Nume*

Metoda de comunicare preferată
Metoda de comunicare preferată

Număr de telefon*

Adresa de e-mail*

Orașul*
Orașul*

Clinica*
Clinica*

Mesajul tău...