Anestezia digitală The Wand - tratamente dentare fără durere, fără seringă și fără riscuri


Teama de dentist sau de cabinetul stomatologic constituie o problemă majoră atât pentru pacient, adult sau copil, cât și pentru medicul practician. De ce?

Pentru că anxietatea legată de prezența la medicul dentist afectează sănătatea dentară pe termen lung, prin absența vizitelor la cabinet, dar și relaţia de comunicare dintre echipa medicală şi pacient.

Mulți dintre cei care se confruntă cu teama de dentist vor ajunge la cabinet doar în cazul unei urgențe, cum este durerea acută sau abcesul dentar, și nu vor înțelege impactul pe care îl poate avea lipsa controalelor de specialitate asupra sănătății generale.

Frica de dentist are ca principală cauză teama de durere, pe care pacientul ar putea să o resimtă în timpul procedurilor stomatologice, deși medicina modernă înseamnă, în prezent, tratamente fără durere, cu mult mai rapide și mai eficiente. Este, astfel, de la sine înțeles cât de importantă este administrarea anesteziei de către medicul stomatolog, în asigurarea acelui confort de care pacientul are nevoie pentru a se simți în siguranță și pentru a accepta tratamentele dentare.

Ce este anestezia The Wand?

 

The Wand (Sistemul de anestezie ghidat de computer) este cea mai performantă tehnologie în anesteziere dentară. Cu toții știm că anestezia clasică, realizată prin seringă, are efect și asupra limbii, obrazului sau buzei.

Folosind tehnologia The Wand medicul are opțiunea să amorțească doar un singur dinte, fără a afecta alte zone ale cavității bucale, ceea ce contribuie substanțial la asigurarea unui confort sporit pentru pacient.

Sistemul computerizat dozează precis viteza și cantitatea de anestezic injectată, efectul fiind mult mai rapid și eficient. În acest fel, pacientul poate să revină imediat la rutina zilnică, fără a aștepta să treacă efectul anesteziei.

The Wand - Stomatologie fără durere

 

Principalul beneficiu oferit de The Wand este faptul că acest sistem concentrează substanța anestezică în jurul dintelui de interes, fără a amorți și părțile moi înconjurătoare, precum buzele, limba și obrajii.

Un astfel de sistem de anesteziere este indicat în cazul pacienților anxioși, deoarece injectarea substanței se face cu o viteză foarte mică și nu provoacă durere.

Acest lucru înseamnă că anestezia asistată digital The Wand poate fi folosită și pentru copii, știut fiind faptul că aceștia pot resimți mai acut teama de stomatolog. În general, copiii se tem de tot ceea ce le stimulează foarte puternic simţurile, de exemplu lumini puternice, zgomote, mirosuri foarte înţepătoare. La aceste temeri se adaugă și cea de seringă sau ac, astfel că medicului stomatolog îi este uneori greu să convingă un copil să accepte anestezia.

Beneficiile utilizării sistemului The Wand pentru pacienți

 

Mai mult confort și mai puțină anxietate. The Wand este mult mai confortabil decât seringa. Pentru că elimină amorțirea colaterală, reduce în mare măsură anxietatea pacientului legată de tratamentul stomatologic pe care îl efectuează.

Utilizarea mai eficientă a timpului. The Wand îmbunățește eficiența clinică, având rezultate superioare anesteziilor efectuate cu seringile dentare. Pacientul se poate întoarce la activitățile sale zilnice, fără a resimți disconfortul apărut în cazul anesteziei clasice.

Precizie crescută și satisfacție mai mare. Conștienți de faptul că sistemul oferă o precizie crescută, pacienții sunt mai mulțumiți și au încredere în clinica stomatologică datorită acestei tehnologii.

Anestezia digitală The Wand - tratamente dentare fără durere, fără seringă și fără riscuri