Dr. Irina Morariu: “Cred că să zâmbești și să râzi este un prim contact important cu copiii”

Din facultate imi doream sa lucrez cu copiii, doar că nu aveam unde. Pur și simplu, am avut impresia mereu că o să comunic mai bine cu ei.


Eu tot timpul am fost copilăroasă, deși nu par neapărat. Vorbesc cu copiii de la egal la egal, avem foarte multe interese comune... sunt o persoană care glumește și râde mult. Cred că să zâmbești și să râzi este primul contact important cu copiii. Și asta e firea mea, mi s-a pliat cel mai bine.
 

Lucrând deopotrivă cu adulți și copii, mi-am dat seama că mă înțeleg mai bine cu copiii, că reușesc să creez o legătură deosebită cu ei.

 

Un lucru extrem de important pe care l-am învățat în toții anii de când lucrez cu copii este că trebuie să înveți să inițiezi tu, ca medic, ca adult, conversația cu un copil ca să ajungi să te conectezi cu el, astfel încât, ușor – ușor, să  înceapă să se deschidă către tine. 

Copiii îmi spun multe lucruri, lucruri autentice, sincere și pe care ei le cred cu adevărat.

 

SPECIALIZAREA

Endodonția și stomatologia pediatrică sunt foarte diferite. La copii contează foarte mult interacțiunea, poate mai mult decât ceea ce faci ca manopere. Rezidențiatul la endodonție și lucrul cu cei mici le-am început în același timp, iar când am terminat rezidențiatul nu am mai renunțat la stomatologie pediatrică. 


Pedodonția depinde aproape exclusiv de tine, spre deosebire de alte specializări. Responsabilitatea îți revine ție ca medic și partea bună în stomatologie este că poți încerca diferite ramuri și să rămâi la cea care ți se potrivește cel mai mult. 
 

DESPRE ECHIPA DENT ESTET

DENT ESTET era prima clinică dentară pentru copii din România, nu aveai opțiuni atunci când am intrat eu în echipă. Mie mi-a fost foarte bine de la început, am evoluat împreună pentru că mult din ceea ce am învățat ca profesioniști, am învățat foarte mult unii de la ceilalți, am început să mergem la congrese în țară și în străinătate.

Practic, toate lucrurile pe care le-am implementat, le-am implementat gradual aici. Pentru mine DENT ESTET 4 KID și DENT ESTET 4 TEENS au venit simplu, natural. Simt că aici a fost locul meu mereu. Mă simt ca acasă!

 

Toate noutățile și toate metodele de tratament le-am adus împreună și le-am gândit împreună cu echipa.

 

SUCCESUL DIN SPATELE ZÂMBETULUI UNUI COPIL

Feedback-ul pacienților m-a ajutat foarte mult. Dacă la început ești nesigur, mai ales că pentru toată lumea este greu să înceapă o specializare. Dar, copiii, ei îți dau feedbackul pe loc, sunt sinceri și ți-e mult mai ușor să gestionezi situația. 

 

Îmi place să învăț constant lucruri noi și prin faptul că particip frecvent la cursuri și congrese de specialitate m-a ajutat să capăt mai multă încredere. 

 

De-a lungul experienței profesionale, m-a ajutat să văd că medici cu foarte multă experiență întâlnesc, chiar și după ani de expertiză, cazuri care îi provoacă profesional. Acest lucru m-a făcut să înțeleg faptul că dacă ai un caz mai greu sau dacă uneori lucrurile nu îți ies perfect, nu înseamnă că nu ești un medic bun și că înveți să accepți și să corectezi ceea ce ai putea îmbunătăți.

 

TIMP LIBER

Îmi place să ies cu prietenii, mă relaxez gătind, stau cu pisicile mele... Merg des la festivaluri de film, teatru și muzică. Mi-ar plăcea să călătoresc în zone mai îndepărtate, să văd lucruri noi.

 

SCURT BIO PROFESIONAL

Dr. Irina Morariu este printre primii medici alături de care am dezvoltat stomatologia pediatrică în România. A absolvit cursurile Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.

Între anii 2010-2013 a urmat cursurile de Rezidenţiat la Bucureşti, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, la finalul cărora a obţinut specializarea în Endodonţie. Dr. Morariu este membru al Academiei Europene de Stomatologie Pediatrică (EAPD), membru al Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România (ANSPR) și al Asociației Internaționale de Stomatologie Pediatrică (IAPD), și deține Competenţă în Inhalosedare și Pedodonție, în cadrul UMF “Carol Davila”, Bucureşti.

Dr. Irina Morariu deține competență în inhalosedare și în pedodonție.

 

Citește mai multe pe același subiect

Dr. Cristian Csapo-Martinescu - Când faci artă în cabinet, în fiecare zi, din pasiune

Dr. Cristian Csapo-Martinescu - Când faci artă în cabinet, în fiecare zi, din pasiune

Dr. Erika Vasilescu - În endodonție, totul depinde de mine. Suntem eu, pacientul și afecțiunea pe care trebuie să o tratez

Dr. Erika Vasilescu - În endodonție, totul depinde de mine. Suntem eu, pacientul și afecțiunea pe care trebuie să o tratez

Dr. Cristina Păcurar - “Să îți găsești un mentor este extrem de stimulant pentru dezvoltarea profesională”

Dr. Cristina Păcurar - “Să îți găsești un mentor este extrem de stimulant pentru dezvoltarea profesională”