Dacă zâmbetul reprezintă limbajul universal al fericirii, cavitatea bucală este poarta de acces către sănătatea generală.
De fapt, cavitatea bucală reprezintă un întreg ecosistem microbian, denumit mocrobiomul oral uman, populat cu peste 6 miliarde de bacterii, din 700 de speciii diferite, la o singură persoană, conform studiilor de specialitate.
Aceste bacterii joacă un rol extrem de important în menținerea unei stări optime de sănătate orală și generală. O parte din bacteriile din cavitatea orală, bacterii patogene, odată depuse pe dinți și la nivelul țesuturilor de susținere (gingii) pot favoriza apariția cariilor dentare, a afecțiunilor parodontale (inflamarea gingiilor, chisturi, abcese) și lăsate netratate pot duce chiar la pierderea dinților de pe arcada dentară.
De asemenea, în cazul în care se instalează o infecție în cavitatea bucală, există riscul ca aceasta să fie transportată în sânge și la diferite organe vitale, afectând negativ sănătatea generală a organismului.
Așadar, pentru a ne asigura că rămânem sănătoși, este important să avem o atitudine preventivă în ceea ce privește sănătatea dentară. Iar primul pas îl reprezintă ritualul de igienizare orală zilnică la domiciliu executat corect prin periaj de două ori pe zi, timp de minimum 2 minute și utilizarea metodelor auxiliare de curățare, precum ața dentară, apa de gură și dușul bucal.
Cu toate acestea, deși ne curățăm dinții în mod responsabil, nu putem îndepărta complet placa bacteriană de pe dinți. Se estimează că 1 mm de placă bacteriană conține peste 2 milioane de bacterii. Astfel, neîndepărtată, va favoriza apariția tartrului și a diferitelor afecțiuni la nivelul dinților și al gingiilor.
De aceea, este important să adăugăm ca metode preventive controalele periodice la medicul dentist și ședința de profilaxie o dată la 6 luni, prin care medicul sau asistentul de profilaxie realizează o igienizare profesională a cavității bucale, în cadrul căreia este îndepărtat tartrul, iar dinții rămân sănătoși și luminoși.
Deși există numeroase articole de specialitate și campanii de informare asupra importanței ritualului de curățare a dinților acasă și în cabinetul dentar, încă sunt numeroși pacienți care ajung la medicul dentist din cauza durerii puternice de dinți sau a unei urgențe dentare cauzată de o infecție.
Evoluția tehnologiei în stomatologie le oferă pacienților avantajul de a beneficia de tratament de igienizare profesională extrem de eficient și complet lipsit de durere.
Creată de compania EMS Dental, Terapia ghidată a plăcii bacteriene (GBT) reprezintă o inovație elvețiană care le-a permis igieniștilor și medicilor dentiști să transforme experiența pacienților în ceea ce privește profilaxia profesională, eliminând complet durerea și disconfortul.
GBT este o tehnologie minim-invazivă și blândă care poate fi utilizată cu succes pentru pacienții cu afecțiuni parodontale, pentru purtătorii de aparat dentar, cu tratamente protetice (coroane, fațete dentare) și chiar cu implant dentar.
Scopul GBT este acela de a îndepărta placa bacteriană de pe dinți și de la nivelul gingiilor, pentru a evita apariția cariilor și a afecțiunilor parodontale.
Protocoalele de tratament sunt sigure, oferă cel mai înalt grad de confort pacientului, au eficiență validată prin studii internaționale și sunt realizate minim invaziv și în condiții de maximă siguranță pentru pacient.
GBT utilizează tehnologia AirFlow pentru a îndepărta placa bacteriană din cavitatea bucală, în maximă siguranță și într-un mod foarte confortabil pentru pacient.
GBT
IGIENIZARE CLASICĂ