DENT ESTET a continuat și în 2021 să se implice activ în proiecte și programe care se adresează comunităților, cu un accent pe partea de educație medicală, dar și a sănătății orale a românilor.
Investiția de peste 80.000 euro într-un laborator destinat studenților din cadrul Facultății de Medicină Dentară a UMFST Tg. Mureș și parteneriatele cu organizații umanitare precum Salvați Copiii România, Asociația Magic și Ajungem Mari se numără printre proiectele importante de CSR ale anului 2021.
Un proiect unic în sfera educației a fost materializat de către DENT ESTET în 2021 prin renovarea și amenajarea completă a unui laborator din cadrul Facultății de Medicină Dentară din Târgu Mureș. Reconfigurat pe criterii de design, tehnologie și inovație, Laboratorul DENT ESTET - Catedra de Materiale dentare a devenit un spațiu al performanței de top în medicina dentară pentru zeci de studenți și un reper pentru generațiile viitoare de medici stomatologi.
„Proiectul Laboratorului DENT ESTET a fost unul special pentru noi, dar și pentru partenerii noștri din cadrul managementului UMFST. Ne-am dorit ca spațiul creat de tânăra arhitectă Ada Tache, cu implicarea directă a artistului american Karim Rashid, să devină un simbol al inovației și digitalizării în medicina dentară, dar și un model de urmat pentru toți cei care vor să sprijine cu adevărat formarea și educația tinerilor specialiști în orice domeniu”, a declarat dr. Oana Taban, CEO & Founder DENT ESTET.
DENT ESTET se implică în formarea viitorilor specialiști și prin parteneriatul cu Stomestet, unul dintre cele mai renumite centre educaționale în medicina dentară, grație cursurilor organizate de conf. dr. Smaranda Buduru, medic primar stomatologie generală și protetică dentară, doctor în științe medicale și șefa Disciplinei de Protetică dentară din cadrul Facultății de Stomatologie a UMF “Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca. Conf. dr. Smaranda Buduru este coordonator de programe de rezidențiat în cadrul acestei universități și susține numeroase cursuri de specialitate pentru viitorii medici stomatologi, care își doresc perfecționarea cunoștințelor în protetică dentară și ocluzologie.
Investițiile în educație sunt consolidate prin Asociația Dental Office Managers (ADOM) – o școală de management fondată de DENT ESTET în urmă cu 8 ani și care, an de an, livrează pentru piața muncii din România sute de viitori manageri capabili să conducă o clinică dentară.
„Educația și formarea profesională continuă, înființarea primei școli de manageri dedicați clinicilor de medicină dentară, promovarea unui culturi de tip sharing și mentorat, sunt bazele pe care am construit cele mai performante echipe medicale și prin care asigurăm o contribuție continuă la dezvoltarea întregului domeniu stomatologic din România. În 2022, grupul va acționa pe aceiași principali piloni de investiție în comunitate: educație stomatologică și preocupare pentru sănătatea orală”, a declarat dr. Oana Taban.
Un parteneriat solid, de peste 15 ani, dintre DENT ESTET și Salvați Copiii s-a concretizat până în 2022 prin acces la servicii stomatologice premium pentru aproximativ 2.000 de copii din comunități vulnerabile.
“Pentru copiii din grupuri vulnerabile și familiile lor, accesul la stomatolog a devenit un lux pe care nu și-l pot permite chiar dacă nevoia este foarte mare și, uneori, sunt necesare intervenții de durată pentru rezolvarea problemelor. Mulțumim dr. Oana Taban și echipei extraordinare din cadrul DENT ESTET care a oferit consultații stomatologice, tratamente și servicii de profilaxie pentru acești copii, în cadrul programelor educaționale dezvoltate de Salvați Copiii, în București și Timiș. Atunci când vin în cabinetele DENT ESTET 4 Kids, aceștia beneficiază de cele mai bune servicii și de rezultate foarte bune după intervențiilor dentare efectuate.”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.
Participarea la Festivalul Brazilor de Crăciun, organizat anual de Salvați Copiii România, a fost un alt proiect la care a aderat DENT ESTET anul trecut. Cu ajutorul bradului “CRESC“, care a însemnat o reeditare a colaborării dintre arhitecta Ada Tache și renumitul designer industrial Karim Rashid, după proiectul Laboratorului DENT ESTET de la Tg. Mureș, grupul de clinici stomatologice a putut contribui la strângerea de fonduri pentru crearea de programe educaționale care să garanteze accesul egal la educație pentru copiii din grupuri vulnerabile.
Anul trecut, DENT ESTET s-a alăturat proiectului MagicHELP, inițiat de Asociația Magic, pentru a veni în sprijinul copiilor bolnavi de cancer și familiilor acestora. Prin aplicația MagicHELP, DENT ESTET a oferit servicii gratuite constând în tratamente de profilaxie, endodontice, parodontale și ortodontice. În plus, în cadrul parteneriatului, medicii DENT ESTET 4 KIDS, pregătiți special pentru a lucra alături de copiii care au nevoie de mai mult timp pentru a se acomoda cu dentistul, oferă constant consultații complexe și tratamente dentare de specialitate, în clinicile din București, Sibiu, Timișoara și Ploiești.
2021 a însemnat și implicarea în cauze noi. Proiectul “Dăm startul la viață” a reunit 24 de membri ai echipei DENT ESTET, care s-au alăturat cauzei susținute de Asociația Baby Care Sibiu, Asociația Mâini Unite Sibiu, Organizația E.M.M.A. (Eternul Miracol Materna Alinare) și Asociația Unii pentru Alții si care a avut ca obiectiv achiziționarea unui Ventilator neonatal NAVA cu care să fie dotată Maternitatea SCJU Sibiu.
Adițional proiectelor care au presupus sprijinul copiilor, DENT ESTET a continuat să susțină Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și pe actorii Teatrului Național “Radu Stanca” din Sibiu, condus de Constantin Chiriac. La nivelul anului 2021, numeroși actori de la TNRS au beneficiat gratuit de servicii stomatologice în cadrul clinicii DENT ESTET din Sibiu.
Pentru 2022, DENT ESTET își propune să continue proiectele aflate în derulate și să extindă numărul de parteneri sociali, prin oferirea de sprijin cât mai mai multor organizații caritabile și comunități vulnerabile. În plus, grupul va continua să-și intensifice eforturile pentru promovarea educației în ceea ce privește igiena orală, în contextul în care studiile demonstrează, în continuare, că foarte mulți români nu merg la dentist de cel puțin 2 ori pe an, așa cum este recomandat, iar afecțiunile dentare, precum cariile dentare și boala parodontală, sunt la fel de răspândite.