Microscopul în stomatologie – Redefinirea EndoExperienței

Microscopul în stomatologie

Redefinirea EndoExperienței

În realizarea planului de tratament, medicul dentist specialist alege procedurile optime pentru a-ți salva dinții și a-ți reda sănătatea orală pe termen lung. Iar endodonția modernă permite vizualizarea interiorului dintelui și magnificația acestuia la un nivel în care poate oferi pacientului soluții de tratament cu un înalt grad de predictibilitate.

Posibilitățile pe care le oferă microscopul dentar, îndeosebi prin accesoriile moderne pe care le prezintă, respectiv camera intraorală, au permis extinderea limitelor vizualizării interiorului dintelui. De aceea, microscopul dentar este utilizat în numeroase tipuri de proceduri stomatologice, inclusiv în chirurgia endodontică (rezecții apicale și nu numai).

În endodonție, microscopul dentar este utilizat cu scopul de a salva dintele, prin tratarea infecției din interiorul dintelui în cazul evoluției agresive a unei carii dentare netratate. Astfel, medicul endodont poate interveni cu maximum de precizie și control asupra zonei afectate. Putem spune chiar că, endodontul realizează o procedură conservatoare cu rol de a proteja țesutul sănătos și a păstra cât mai mult din structura naturală a dintelui.  

Din ce în ce mai mulți medici endodonți optează pentru tratarea obturațiilor de canal (tratamente de canal) cu ajutorul microscopului deoarece rata de succes este de 90%, în timp ce, statisticile ne arată că, la tratamentul clasic aceasta atinge aproximativ 50-60%.

Microscopul ajută medicul stomatolog să aibă o vizibilitate mult mai mare asupra zonei afectate și să dețină controlul în timpul intervenției.

Dr. Vlad Platon, medic stomatolog endodont la DENT ESTET, ne explică în detaliu în ce constă acest tip de procedură, prezentând toate avantajele de care se poate bucura pacientul dacă alege un tratament cu microscopul dentar:

„În primul rând, microscopul asigură precizie în timpul intervenției și îmbunătățește siguranța lucrării efectuate. Un alt avantaj pentru pacient este acela că pot fi tratate chiar și cele mai mici procese carioase, iar timpul de intervenție este scurtat. Microscopul mărește câmpul vizual și ne ajută să observăm detalii din structura dintelui pe care nu le putem observa cu ochiul liber”, ne spune dr. Vlad Platon.

Avantajele microscopului dentar poate fi observat în tratarea mai multor afecțiuni:

În cazul obturațiilor fizionomice, poate fi îndepărtat până la 100% din țesutul dentar afectat. Microscopul îi oferă medicului o vedere mult mai bună asupra spațiilor intradentare ceea ce ne ajută la realizarea unei obturații fizionomice corecte în contact direct cu țesutul dentar sănătos al dintelui.

De asemenea, modelarea obturației fizionomice cu ajutorul microscopului asigură ca viitoarea restaurare a dintelui cu ajutorul obturației fizionomice să fie atât estetică, cât mai ales funcțională.

„Microscopul dentar ne ajută să îndepărtăm caria și să protejăm camera pulpară. Prin mărirea imaginii și prin luminozitatea pe care ne-o oferă, avem vizibilitatea necesară pentru a îndepărta strict țesutul afectat”, precizează dr. Platon.

Dr. Vlad Platon este unul dintre medicii stomatologi endodonți din România care s-a specializat în utilizarea microscopului atât pentru intervențiile endodontice, cât și pentru lucrări conservative estetice.

În clinicile DENT ESTET, pacienții pot alege tratamentul cu microscopul Zeiss sau Leica pentru intervenții precise și sigure, fie că vorbim despre obturații fizionomice, fie că vorbim despre tratamente de canal sau intervenții de chirurgie endodontică, precum rezecțiile apicale.

Te-ar mai putea interesa...

Prenume, Nume*

Metoda de comunicare preferată
Metoda de comunicare preferată

Număr de telefon*

Adresa de e-mail*

Orașul*
Orașul*

Clinica*
Clinica*

Mesajul tău...