Pasul firesc: când pasiunea devine profesie

”Tehnologia a adus numai lucruri bune în stomatologie, de la planificare la ghidare în execuția tratamentului, lucrurile sunt mai ușoare și pentru medic și pentru pacient: pentru medic face totul mai predictibil, iar pentru pacient rezultatul este cel așteptat. Există ceva ce se creează împreună cu zâmbetul și rămâne, încrederea pacientului” Dr. Alice Gavrilescu

Am știut de mică că vreau să fiu stomatolog, tatăl meu m-a îndrumat în această direcție. Pe măsură ce am descoperit-o, stomatologia a devenit pasiune pentru mine. De altfel, sunt primul medic din familie, pot spune ca sunt deschizătoare de drumuri.

Sunt foarte dedicată meseriei mele și mereu mă gândesc cum pot face lucrurile mai bine. Munca nu se termină odată ce ies din cabinet. Îmi place foarte mult să citesc și să aprofundez tot ceea ce ține de profesie. Sunt autodidactă și, pe lângă cursurile și congresele la care particip, îmi place să învăț și singură. Fac asta în mod firesc, cu plăcere, deci pot spune că mi-am găsit vocația.

SPECIALIZAREA

Implantologia dentară a fost o arie a stomatologiei care mi-a prezentat mereu interes, am considerat că prin aceasta poți ajuta pacientul extrem de mult, fiind vorba despre chirurgie și reabilitare orală complexă și completă la nivelul dinților. Tocmai de aceea, am urmat rezidențiatul în chirurgie orală și particip în mod activ la congrese și cursuri internaționale de profil.

Chirurgia și protetica au fost realmente o provocare pentru mine și m-au stimulat să mă autodepășesc. Ele sunt două ramuri ale stomatologiei care se împletesc pe parcursul tratamentului. Este minunat atunci când chirurgul colaborează strâns cu proteticianul, dar și mai bine este atunci când chirurgul are viziunea și pregătirea proteticianului. Iar mie îmi plac ambele perspective, mă ajută să îi ofer pacientului soluția de tratament optimă pentru cazul lui.

ECHIPA DENT ESTET

Am venit în echipa DENT ESTET acum 10 ani și... nu am mai plecat. Aici am găsit locul potrivit în care să mă dezvolt profesional, fiind înconjurată de oameni frumoși și profesioniști cu adevărat dedicați. Majoritatea sunt încă parte din echipă și colaborăm extraordinar. Și dincolo de colegi, cel mai mare beneficiu a fost acela de a putea lucra cu cele mai noi tehnologii și aparatură de ultimă generație în stomatologie. Cred că cea mai mare mulțumire a unui stomatolog este acela de a putea practica meseria într-un mediu în care i se oferă toate posibilitățile de lucru și de dezvoltare care îi permit să ofere pacienților tratamentele perfecte. Aici simt că nu am bariere, ci doar susținere.

OMUL DIN SPATELE MEDICULUI

În afara cabinetului, universul meu îl reprezintă cei 2 copii și soțul meu. Găsim mereu o plăcere și o sursă de distracție în jocuri de orice fel. Ei fiind mici și energici, sunt oaza mea de relaxare și de deconectare. Îmi place să cred că sunt un om hotărât și sunt foarte fericită și liniștită cu ce am, cu meseria mea, familia și cei 2 copii ai mei.

RELAȚIA CU PACIENȚII

Imi place să tratez toți pacienții cu aceeași grijă, seriozitate și implicare pe care și eu mi le-aș dori să le primesc. Fiecare caz este unic, chiar și acela care poate părea simplu de tratat. Pentru că un caz este un micro univers format din două bucăți: omul și afecțiunea.

De aceea, în toți anii aceștia, cunoscând atâția oameni, pot spune că am devenit un psiholog mai fin, sunt mai atentă la detalii de ordin psihologic și clinic, calități pe care nu le poți dobândi de pe băncile facultății.

Citește mai multe pe același subiect

De la jurnalist la medic ortodont

De la jurnalist la medic ortodont

Dr. Dragoș Calangiu:

Dr. Dragoș Calangiu: "Stomatologia mi-a venit mănușă"

Stomatolog sau navigator? Ambele!

Stomatolog sau navigator? Ambele!