Dr. Daniela Georgescu

Medic Stomatolog – ESTETICĂ DENTARĂ
CERTIFICARE DIGITAL SMILE DESIGN®

Despre

Dr. Daniela Georgescu face parte din echipa DENT ESTET din anul 2008. A ales să se specializeze în estetică dentară ca o continuare firească a laturii sale artistice. De-a lungul timpului, a aprofundat diferite metode de abordare a tratamentelor de estetică dentară participând la cursuri și stagii de practică alături de nume de referință nivel internațional, printre care menționăm pe dr. Christian Coachman, dr. Galip Gurel și dr. Mauro Fradeani. 

Consideră că pe lângă practica din cabinet și participarea la evenimente de referință, cultura de sharing informațional din cadrul echipei a ajutat-o mereu să găsească noi unghiuri în abordarea cazurilor pe care le coordonează. Dr. Daniela Georgescu este un medic cu spirit de echipă, de aceea performanțele pe care le obține împreună cu ceilalți colegi medici, în tratarea multidisciplinară a cazurilor, sunt cu adevărat extraordinare. 

Este un profesionist care utilizează zi de zi tehnologiile digitale de ultimă generație în particularizarea fiecărui tratament cu fațete sau coroane dentare. Crede că participarea continuă la congrese și conferințe de renume mondial în estetica dentară si protetica reprezinta intotdeauna o resursa inepuizabila de a invata si de a valida munca pe care o depune cu responsabilitate in fiecare zi.

Este o fire empatică, un spirit volubil și mereu vesel, de aceea construiește încă de la prima vizită o relație deschisă cu pacienții. În relația cu aceștia crede că deschiderea și eliminarea barierelor în comunicare sunt esențiale pentru a ajunge la zâmbetul dorit. 

Este mama a doi baieți, practică stomatologia alături de soțul ei, dr. Alexandru Georgescu, iar timpul liber și-l petrece aproape întotdeauna cu familia sau exersându-și pasiunea pentru sculptură și pictură

Dr. Daniela Georgescu participă frecvent la diverse programe de pregătire în domeniul stomatologiei:

2024

 • Digital Smile Design Mastership Program, Sevilla, Spania, 2023-2024

2023

 • Digital Dentistry Society Global Congress, Cassablanca, Maroc, octombrie 2023

2022

 • Digital Indian Summer, Modjaw, Barcelona, Spania, octombrie 2022

2019

 • Training și workshop scanare Andi Drăguș 
 • Congresul TEAM (organizat de Dental Initiative) 

2017

 • Urban Regeneration Symposium, Budapesta, Ungaria, 2017
 • Curs privat Plasmolifting – tehnica vampir – workshop, București, 2017
 • Competence in Esthetics, Viena, Austria, 2017
 • Congresul De Parodontologie – Protetică, AMSPPR, București, 2017

2016

 • „Dental Aesthetic & Laser Clinical Applications using the Biolase EPIC diode laser”, New York, 2016</
 • 3-series Master program in fixed prosthodontics - Mauro Fradeani
 • Bucharest Dentistry Summit - Aesthetic Dentistry and the art and science of Smile Design

2018

 • Curs Digital Smile Design intern
 • Cursuri Ivoclar – Maraton de Estetică Dentară Modernă Ediția 008, Brașov, România, noiembrie, 2018
 • Soul of Esthetics (15th European Society of Cosmetic Dentistry Annual Meeting) Lisabona, Portugalia, septembrie, 2018

2015

 •  Curs “Excelența în estetica dentară”, dr. Galip Gurel, București, 2015
 •  Curs “DSD World Tour 2015”, Istanbul, 2015
 •  Curs “Fotografie dentară”, București, 2015

2014

 • „Advances in Implantology, Periodontics and Aesthetics- Annual NYU in Romania Program, in cooperation with the Society of Aeshetic Dentistry in Romania”, 2014

Filosofie

Abordarea mea în Estetica Dentară tratează tehnologia avansată ca o extensie indispensabilă a practicii clinice, în contextul digitalizării actuale. Mă dedic continuu perfecționării profesionale prin cursuri specializate, prin care tehnologia digitală este armonios integrată în practica clinică. Colaborarea cu o echipă multidisciplinară de experți îmi amplifică capacitatea de a inova și de a oferi pacienților tratamente de excepție.

Întrebări

Ești alături de echipa DENT ESTET încă din 2008. Care sunt cele mai memorabile momente de până acum?

Fac parte din echipa DENT ESTET încă din 2008, adică de 16 ani, și am adunat numeroase amintiri valoroase în această perioadă. Când m-am alăturat echipei, încă eram studentă  și de atunci, cea mai mare parte a vieții mele am petrecut-o lucrând și evoluând printre pacienți. Este locul unde m-am format nu doar ca medic, ci și ca om, și unde mi-am întemeiat o familie frumoasă, de care sunt extrem de mândră. Pe măsură ce ne apropiem cu emoție de aniversarea a 25 de ani de DENT ESTET, reflectez la fiecare zâmbet sincer pe care am avut privilegiul să îl creez. Fiecare a reprezentat o transformare mare, nu doar pentru pacient, ci și pentru mine, confirmându-mi dedicarea pentru estetică dentară.

Ce te-a atras spre estetica dentară?

Încă din anii de liceu, am fost atrasă de artele plastice, având o predilecție specială pentru sculptură. Deși parcursul meu profesional nu a urmat această direcție artistică inițială, nu m-am îndepărtat semnificativ de sfera creativității. Consider că Estetica Dentara reprezintă, în esență, o formă de artă. Dedicarea, pasiunea și meticulozitatea sunt esențiale pentru a insufla viață și caracter fiecărui tratament pe care îl efectuez.

Astfel, chiar dacă sculptura a rămas un hobby personal, sunt încântată că pot continua să exprim artistic prin profesia mea, transformând zâmbete și impactând vieți în mod estetic și funcțional.

Ești un medic foarte apreciat de pacienții tăi. Care sunt ingredientele unei relații medic-pacient de succes?

Comunicarea și empatia.

Comunicarea este elementul principal pe care se bazează relația medic- pacient. Contactul dintre cei doi nu este doar un act terapeutic, ci și un ghid prin intermediul căruia medicul poate crea un zâmbet ideal pentru pacient. Cu cât relația se leagă mai rapid, cu atât planul de tratament se dezvoltă mai armonios.

Incerc sa empatizez  cu nevoile fiecărui pacient, să ascult atent, să înțeleg temerile și așteptările lor.

Cum colaborezi cu colegii pentru planurile de tratament complexe?

Colaborarea în cadrul planurilor de tratament complexe este esențială și am avut șansa să lucrez alături de o echipă multidisciplinară excepțională la DENT ESTET. Aceasta a avut un impact pozitiv în dezvoltarea mea profesională. Pacienții sunt adesea impresionați de capacitatea noastră de a le oferi tratamente complexe și integrate în cadrul aceleiași clinici, ceea ce simplifică enorm procesul de tratament și le crește confortul.

La începutul carierei mele, am avut privilegiul să găsesc mentori printre colegii cu experienta, care m-au ghidat și m-au sprijinit. Când rolurile s-au inversat și am devenit eu însămi mentor, mi-am dat seama cât de valoros este să ai pe cineva care să te ghideze. Acest ciclu de învățare și suport reciproc îmbunătățește abilitățile individuale și consolidează întreaga echipă.

Ne poți spune mai multe despre rolul tău de mentor pentru medicii noi în echipă?

Să fii mentor nu este complicat dacă  înțelegi că nu trebuie să creezi o clonă. Trebuie doar să-ți dorești să împarți din experiența ta, să fii o sursă de inspirație pentru cei care sunt la început de drum.

Așadar, consider că cel mai bun lucru pe care îl poți face este să fii tu însuți. Păstrează-ți ritmul și modul de lucru, învață-i pe ceilalți prin puterea exemplului, iar cei ce te privesc vor fi inspirați de pasiunea cu care lucrezi.

Primul meu mentor a fost chiar soțul meu, dr. Alexandru Georgescu. Sunt foarte mândră de faptul că el este și primul medic alături de care Dr. Oana Taban, un simbol al profesionalismului și dedicarii, a pornit ceea ce acum înseamnă DENT ESTET, acum 25 de ani. Împreună de echipa DENT ESTET, au stabilit un standard de excelență care continuă să inspire o întreagă generație de medici.

Ce mesaj ai pentru medicii tineri care aleg estetica dentară?

Estetica este o varietate a frumosului, iar stabilirea frumosului este subiectivă.  De aceea, este, poate, cea mai provocatoare ramură a stomatologiei.

Pentru a reuși,  nu trebuie să te rezumi doar la manoperele medicale în sine. Trebuie să fii deschis în comunicarea cu pacientul, să elimini barierele și să înțelegi dorințele și așteptările acestuia.

Pacientul nu este un spectator pasiv al actului medical, el este activ pe tot parcursul tratamentului. Zâmbetele sunt create pentru pacienți, nu pentru medici.

O reacție de neuitat de la un pacient?

Citind unul dintre interviurile marelui actor Paul Chiribuța, căruia am onoarea să îi fiu medic, am fost captivată de o întrebare a domniei sale: „Care-i opera de artă a actorului? Dacă pictorul are pictura, sculptorul, sculptura, actorul ce face?”

Am reflectat la paralelele dintre zâmbetele marilor actori, care se dedică publicului pe scenă, și arta noastră, Estetica Dentară. Clipele de neuitat sunt acelea pe care noi, medicii, avem privilegiul să le creăm: zâmbete care vor străluci pe marile scene și vor emoționa audiențe întregi. Fiecare zâmbet pe care îl „sculptăm” în clinica devine parte a unei povesti.

Cum îți petreci timpul liber?

Aleg să îl petrec întodeauna cu familia și prietenii. Atunci când nu sunt în preajma lor, atenția mea se îndreaptă către artă. Încerc, de câte ori am timp, să mă deconectez și să îmi reîncarc bateriile făcând ceea ce îmi place.

Nici pasiunea pentru pictură nu s-a stins, dar a lăsat loc și altor hobby-uri, cum ar fi: să călătoresc.

Mie, soțului meu, Dr. Alex Georgescu și copiilor, ne place să călătorim, să descoperim locuri noi și valorificăm fiecare oportunitate de a petrece timpul împreună.

Toate descoperirile ne încarcă de energie prin explozia de informație: arhitecturi diferite, comportamente și tradiții noi, peisaje care îți taie răsuflarea. Toate acestea ne ajută, pe mine și pe Alex, să ne păstrăm entuziasmul și pasiunea cu care toți pacienții noștri s-au obișnuit.