Dr. Diana MANSOUR

Medic specialist în ORTODONȚIE ȘI ORTOPEDIE DENTO-FACIALĂ

Despre

Diana Mansour, doctorul nostru cu dublă naționalitate, română și iordaniană, a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” în anul 2013. Câteva luni mai târziu, a urmat cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Pentru că este atentă la detalii și îi place să lucreze cu minuțiozitate, a ales să se specializeze în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială. Pe parcurs, fiind pasionată și de fotografie, a decis să îmbine utilul cu plăcutul și să se specializeze în fotografie dentară.

Dr. Diana Mansour este din Aprilie, 2021 certificată Invisalign®.

Studii

2021

  • International Symposium on Mandibular Dynamics, Romania, April 2021

2020

  • OHI-S - Early Treatment Class 2 Correction Ortho-Implant Connections. By: Chris Chang, December 2020
  • Management of Skeletal Growth, Functional and Digital Orthodontics. By: David Suarez, November-December 2020
  • Orthodontic Treatment with Mixed Dentition: An Analysis of 30 Years of “Traps” and “Successes”. By: Maco Rosa, November 2020
  • DSQ Author’s Concept. Digital Protocols. By: David Suarez, August-September 2020

2019

  • National Union of Dental Association Congress, Bucharest - Romania, October 2019

2015

  • 8th International Orthodontic Congress Doctors ’Program, London - United Kingdom, September 2015
  • 2D Lingual Orthodontic Basic Course by Dr. Vittorio Cacciafesta, Timișoara - Romania, May 2015
  • Symposium - MODERN CONCEPTS IN THE PREVENTION AND TREATMENT OF DENTO-MAXILLARY ANOMALIES, Timișoara - Romania, May 2015

2014

  • Module 1 - Introduction to the straight wire technic, Timișoara - Romania, March 2014
  • Balkan Ormco Symposium “Self Ligating in Orthodontics -” past, present or future? ”, Belgrade - Serbia, October 2014
  • International Conference of Dental Aesthetics, Bucharest - Romania, May 2014
  • Functional Orthodontics: Treatment of Skeletal class 2 and Pseudo-class 3. By: Bakr Rabie, August-September 2019
  • International Conference of Dental Aesthetics, Bucharest - Romania, May 2019

2018

  • American Heart Association Basic Life Support (CPR and AED) Program, Abu Dhabi - United Arab Emirates, July 2018
  • AEEDC Dubai World Orthodontic Conference 2018 “Orthodontic Skills Enhancement”, Dubai - United Arab Emirates, February 2018
  • 2017
  • Clinical Efficiency Dr. William Proffit, Barcelona - Spain, September 2017

2016

  • International Congress of Dental Aesthetics. - Aesthetics and Functionality, Bucharest - Romania, May 2016
  • 7th AREO International Orthodontics Congress, Sibiu - Romania, May 2016
  • Posture, Malocclusion, Expansion, by Prof. Dr. Nicola Veltri, Timișoara - Romania, March 2016
  • Lingual Orthodontic Treatment, Târgu Mureș - Romania, April 2014
  • Damon Self-Binding System - Excellence in Orthodontics - Basic Course
  • Damon Self-Binding System - Excellence in Orthodontics - Advanced Course

2013

  • 7th Edition of International Congress of Dental Medicine for Students and young Doctors, Timișoara - Romania, April 2013

2012

  • “StuDent Congress 2012”, Bucharest - Romania, March 2012
  •  Workshop: “Guided Sanding Techniques”, March 20122021
  • International Symposium on Mandibular Dynamics, Romania, April 2021

Filosofie

Cel mai frumos lucru în stomatologie este acel moment când pacienții mei se privesc pentru prima dată în oglindă, imediat după îndepărtarea aparatului dentar. Pur și simplu, nu se pot opri din a zâmbi. De fiecare dată, mă simt extrem de privilegiată să am o profesie prin care le pot insufla oamenilor mai multă încredere și fericire.

Întrebări

De ce ai ales să studiezi medicina dentară și, mai apoi, o specializare în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială ?

Am ales să studiez medicina dentară din dorința de a le oferi pacienților un zâmbet frumos, sănătos și plin de încredere. Ca să practici stomatologia, ai nevoie de aptitudini tehnice, dar și de o gândire inventivă și multă creativitate. În ceea ce privește specializarea, m-am orientat către ortodonție pentru că și eu, la rândul meu, am purtat aparat dentar în copilărie și am simțit pe propria piele ce îmbunătățiri a oferit zâmbetului meu. Chiar pot spune că mi-a schimbat viața și de atunci mi-am dorit să devin medic specialist ortodont. 

Care este cel mai important lucru atunci când vine vorba de un zâmbet sănătos?

Un zâmbet sănătos înseamnă, înainte de toate, o mușcătură corectă. De aceea, este foarte importantă vizita la medicul specialist ortodont încă din primii ani de viață. Mulți părinți nu știu, de exemplu, că prima vizita a copilului la medical specialist ortodont ar trebui să aibă loc în jurul vârstei de șapte ani. O mușcătură incorectă poate provoca mai multe probleme dentare atât în copilărie, cât și la vârstă adultă.

Există vreun curs sau un moment care ți-a marcat dezvoltarea dezvoltarea profesională?

​​​​​Au fost mai multe cursuri care mi-au marcat dezvoltarea profesională. M-a impresionat, în special, cursul ClearCorrect din Barcelona, unde am acumulat multe informații noi despre biomecanica gutierelor și „tips and tricks” pentru a avea cel mai bun rezultat utilizând gutierele transparente. Pacienții sunt foarte mulțumiți de alignerele ClearCorrect, ele fiind cele mai estetice și transparente gutiere în momentul de față.

Ce le-ai spune pacienților adulți care, din diverse motive, amână să apeleze la un tratament ortodontic?

Pacienții trebuie informați de importanța consultației la medicul specialist ortodont, nu doar din motive estetice, ci și funcționale. Purtarea unui aparat dentar și alinierea dinților, împreună cu corectarea ocluziei dentare, pot rezolva și preveni multe afecțiuni dentare, gingivale și parodontale.

De ce orice copil ar trebui să meargă la un consult ortodontic?

Tratamentul ortodontic timpuriu la copii este esențial deoarece putem preveni apariția unor probleme mai grave, mai târziu în viață, iar corectarea se face mai ușor și rapid în cazul copiilor, precum expansiunea maxilară, ghidarea creșterii osoase sau corectarea obiceiurilor vicioase orale.

Este foarte important ca prima vizită la medical specialist ortodont să aibă loc în jurul vârstei de șapte ani, în unele cazuri chiar mai devreme. Ortodontul poate observa creșterea scheletală a maxilarului și a mandibulei, anomalii de poziție ale dinților sau malocluzii care pot fi corectate cu ușurință la vârsta aceasta. 

Cum arată stomatologia viitorului în ortodonție?

Ortodonția viitorului va fi dominată, cu siguranță, de alignerele transparente, ele fiind mult mai practice și cu multe avantaje importante față de aparatele clasice din metal.  

Ai un mentor sau o persoană care te inspiră?

Inspirația mea este cu siguranță Dr. William Proffit. Am avut onoarea să merg la cursul domnului doctor William Proffit, maestrul ortodonției, în Barcelona, unde am fost foarte impresionată de sfaturile date și care mi-au schimbat complet viziunea și înțelegerea biomecanicii în ortodonție și ortopedie dento-facială. Cartea domniei sale, „Contemporary Orthodontics” este, până în momentul de față, cea mai completă și apreciată carte de ortodonție, pe care o recitesc cu drag de fiecare dată.

Dar un MOTTO preferat?

If your dreams don’t scare you, they aren’t big enough.” 

Care este cea mai mare satisfacție în meseria ta?

Mă simt cea mai fericită atunci când pacienții îmi confirmă faptul că au început să zâmbească mai des și mai larg în urma tratamentului ortodontic.

Care este promisiunea ta pentru pacienți?

Îmi propun să fiu cea mai bună versiune a mea în ceea ce fac și să le ofer pacienților o experiență cât mai frumoasă și confortabilă pe durata tratamentului ortodontic. Datorită specificului specializării mele, ortodonția are puterea de a transforma viețile oamenilor, astfel că eu mă asigur că pacienții mei vor beneficia de un plan corect de tratament și garanția unui rezultat foarte bun, atât funcțional, cât și estetic.