Dr. Paul BRĂNUȚIU

Medic stomatolog - ESTETICĂ DENTARĂ

Despre

Dr. Paul Brănuțiu este medic primar Stomatologie Generală, absolvind cursurile Facultății de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara. A ales stomatologia ca domeniu de activitate din dorința de a respecta tradiția familiei în domeniul medical și datorită înclinației spre arta esteticului. Provocările vin din unicitatea fiecărui caz, pentru că doar prin personalizarea soluțiilor de tratament poate oferi pacientului ceea ce își dorește și are nevoie. Însă, ceea ce nu poate fi exprimat în cuvinte, este sentimentul de satisfacție pe care îl are în urma rezultatului, a fericirii și mulțumirii pacientului. De-a lungul timpului, activitățile lui preferate s-au transformat în pasiuni, iar acestea sunt: plimbările cu motocicleta și moutainbiking-ul. Îi place să petreacă timp cu prietenii și să socializeze cu oameni noi.

Filosofie

Perseverența și empatia față de pacienți m-au ajutat să realizez tot ce mi-am dorit, atât în plan personal, cât și pe plan profesional. În permanență mă concentrez pe depășirea limitelor și urmăresc să am succes în tot ceea ce fac.

Întrebări

Ești medic stomatolog la a treia generație. Ce a însemnat acest lucru pentru tine?

Începând de la o vârstă fragedă am intrat în contact cu sfera stomatologiei și anume, tatăl meu mă lăsa să mă joc cu materiale de amprentă și cu cleștii atunci când mergeam la cabinet. Fiind medic stomatolog la a treia generație, am simțit nevoia de a duce stindardul înainte și la un nivel cât mai ridicat, făcând cinste predecesorilor mei.

Ce este unic în practica ta stomatologică?

Odată cu experiența clinică acumulată, am început să fiu solicitat pentru tratarea cazurilor complexe. Mă refer aici la reabilitări orale cu implant, la cazuri dificile de atrofie osoasă severă. Am avut ocazia să fac parte din echipa de implantologi DENT ESTET care beneficiază de coordonarea Prof. Dr. Paulo Maló, de la care învăț câte ceva la fiecare vizită.

Care a fost un moment definitoriu pentru cariera ta?

Pentru mine, fiecare pacient tratat este definitoriu. De la fiecare am ceva de învățat sau să îmbunătățesc. Dar cel mai marcant pentru cariera mea a fost mentorul meu, Prof. H. C. Dr. Victor Valea, care mi-a deschis calea și mi-a îndrumat pașii spre acestă carieră care îmi aduce satisfacții zilnice.

Cum gestionezi așteptările pacienților?

Ca să poți gestiona cât mai bine așteptările pacienților mai întâi de toate, trebuie să le asculți doleanțele și să încerci să te transpui în situația lor. Empatizarea cu pacientul este esențială în meseria de medic. De asemenea, utilizarea celor mai noi tehnici, de exemplu, scanarea intra sau extraorală pentru vizualizarea viitoarelor rezultate mă ajută foarte mult în procesul de transpunere a așteptărilor pacienților în rezultatul final mult așteptat.

Cum a fost trecerea de la o practică dentară individuală la lucrul într-o echipă multidisciplinară?

Trecerea de la practica individuală la cea de lucru într-o echipă multidisciplinară s-a întâmplat foarte rapid, încă de la începutul carierei, ceea ce m-a și ajutat să am un sprijin la început de drum și să îmi dea imboldul de a-mi depăși limitele. Deși poate părea grea la început, odată realizată, aduce numai beneficii atât pacientului, cât și medicului în atingerea obiectivelor clinice  propuse.

Ce a însemnat pentru tine alăturarea în echipa DENT ESTET?

Odată cu intrarea în marea familie DENT ESTET, beneficiile pentru pacient au crescut exponențial, atât prin prisma tehnologiilor de ultimă generație și amintim aici de scanerul intraoral, microscopul dentar, laserul dentar, cât și prin prisma beneficiilor pentru cadrele medicale, care au acces la volum de informație net superior și la un spirit de echipă desăvârșit, totul în slujba pacientului. Know-how-ul bazat pe anii de experiență reprezintă cel mai mare beneficiu de care se pot bucura în primul rând pacienții, dar și medicii deopotrivă.

Cum îți susține practica echipa din clinică?

Un aspect foarte important din practica mea uzuală, dacă nu chiar cel mai important, este echipa din clinică. Formată din medici specialiști, ea este cea care mă completează și mă susține în a oferi pacienților tratamente la cele mai înalte standarde. Echipa medic-asistentă-pacient, împreună cu echipa de suport Front Desk - Dental Office Manager - Patient Care Coordinator, sunt definitorii pentru succesul tratamentului stomatologic, atât din punct de vedere clinic, cât și din punct de vedere al relației pe care pacientul o dezvoltă cu noi în clinică.

Cum menții echilibrul între profesie și timpul liber?

Echilibrul între profesie și timpul liber este foarte greu de obținut. În funcție de unde ma aflu, ma focusez pe acel lucru in asa fel incat sa am randamentul cel mai mare. Ca in orice domeniu de activitate dar cu precadere in domeniul medical unde afectiunile nu tin cont de timp si spatiu, timpul liber se intrepatrunde adesea cu munca prin prisma faptului ca un tratament corespunzator aplicat necesita decizii care adesea sunt pe termen lung.

Care sunt hobby-urile tale?

Hobby-urile mele sunt activitățile ce implică manualitatea - mecanica și motocicleta care îmi ocupă o bună parte din timpul meu liber. De asemenea, petrecerea timpului cu familia și a activităților outdoor împreună este cea mai bună terapie.