Fațete dentare

Ce sunt fațetele dentare?

 

Fațetele dentare sunt lucrările protetice cele mai fizionomice, dar și cele mai delicate, realizate din materiale care arată exact ca smalțul natural al dinților tăi. Cu ajutorul lor, medicii stomatologi specialiști în estetică dentară corectează multe imperfecțiuni de ordin estetic ale zâmbetului, precum forma, spații interdentare mici, marmorație, denivelări inestetice la nivelul dintelui sau nuanța dinților.

În plus, cu ajutorul tehnologiei Digital Smile Design, care permite previzualizarea rezultatului final al tratamentului de la prima ședința, fațetele dentare vor fi perfect compatibile cu fizionomia ta.

Pregătirea multidisciplinară a echipei Dent Estet și tehnologia inovatoare fac ca orice tratament să aibă garanția de reușită 100%, indiferent de complexitatea acestuia. Mai mult decât atât, tehnologia asigură un diagnostic corect, sigur și imediat, dar și o informare clară a pacientului, încă de la prima vizită.

 

 

Cand ai nevoie de fațete dentare?

 

Tratamentul de restaurare a zâmbetului cu fațete dentare este potrivit pentru tine dacă îți dorești un zâmbet nou, complet estetic și funcțional. Fațetele dentare corectează următoarele imperfecțiuni ale zâmbetului:

 • Spații interdentare inestetice
 • Înghesuiri dentare minore
 • Colorații ale dinților
 • Forme și dimensiuni inestetice ale anumitor dinți
 • Traumatisme dentare sau leziuni carioase
 • Dinți cu textură neomogenă sau asimetrici (dinții scurți pot fi alungiți extrem de ușor)

Un extra beneficiu al fațetelor dentare este faptul că acestea pot corecta mai multe probleme estetice ale zâmbetului simultan, tratamentul cu fațete dentare având o durată mult mai scurtă și un grad de confort ridicat pentru pacient.

 

Beneficii ale tratamentelor cu fațete dentare

 

 • Rezultate imediate – în doar 2 vizite
 • Procedură non-invazivă care nu necesită șlefuire și conservă vitalitatea dinților
 • Ușor de întreținut
 • Rezistență la pete, coroziune și eventuale traume
 • Insesizabile
 • Dinți în nuanța de alb dorită
 • Complet fizionomice – redau estetica și funcționalitatea zâmbetului
 • Nu există reacții alergice la material, sunt biocompatibile cu organismul
 • Nu dau sensibilitate la rece sau cald

 

 

Tipuri de fațete dentare și materiale din care pot fi realizate fațetele dentare

 

Fațetele dentare pot fi realizate din diferite materiale cu impact direct asupra durabilității și aspectului acestora. Cele mai performante fațete dentare disponibile în clinicile DENT ESTET sunt fatețele dentare din ceramică pură ASPEN Digital Smile, realizate în laboratorul dentar propriu ASPEN.

 

Fațetele dentare premium ASPEN Digital Smile – alegerea ideală pentru un zâmbet natural pe viață

 

Fațetele dentare premium Aspen Digital Smile sunt realizate din ceramică pură, printr-o tehnică unică de șlefuire în laborator, asistată de tehnologia CAD-CAM. Acesta sunt caracterizate de o rezistență foarte mare în timp și pot să reziste întreaga viață dacă igiena dentară este corespunzătoare.

De asemenea, aspectul translucid al ceramicii face ca aceste lucrări protetice să fie imposibil de deosebit de dintele natural. Spre deosebire de alte tipuri de fațete dentare, fațetele dentare ASPEN Digital Smile se bucură de garanție pe viață oferită prin Certificatul de Asumare a Calității DENT ESTET, necesită un grad minim de preparație, păstrând mai mult din structura dintelui natural și datorită materialului extrem de solid și rezistent sunt recomandate chiar și pacienților care suferă de bruxism.

 

 

Tehnologii digitale folosite în tratamentul cu fațete dentare

 

 1. Digital Smile Design
 2. Scanner-ul intraoral digital Trios 3Shape® Real Color
 3. Future Smile Studio

 

 

În ce situație nu se aplică fațete detare?

 

Există o serie de situații în care tratamentul cu fațete dentare nu este recomandat, cele mai multe având legătură cu alte afecțiuni dentare care trebuie tratate înainte. Dintre acestea amintim:

 • Dinți nesănătoși, dinți sparți – afectați de carii dentare (acestea trebuie tratate anterior), boli parodontale
 • Smalț dentar insuficient – dacă nu există suficient smalț dentar pe care să poată fi aplicate cu succes fațetele
 • Dinți slăbiți – atunci când dintele este distrus într-o proporție mare, o soluție mai potrivită este coroana dentară
 • Bruxism – în cazul bruxismului, fațetele dentare pot fi afectate de forțele imense aplicate asupra lor, este nevoie de corectarea acestei afecțiuni anterior
 • Ocluzie incorectă – dacă este necesar tratamentul ortodontic, fațetele dentare nu se vor aplica

 

De la ce vârstă pot să apelez la tratamentul cu fațete dentare din ceramică?

 

Medicii stomatologi recomandă tratamentul cu fațete dentare începând cu 18 ani, în momentul în care dezvoltarea dinților și a maxilarelor este finalizată. Astfel tratamentul va fi unul de succes și va oferi rezultate pe termen lung.

 

 

De câte ședințe este nevoie pentru a fațeta dinții ambelor arcade?

 

Pentru tratamentul cu fațete dentare sunt necesare cel puțin 2 ședinte. Cu ajutorul tehnologiei CAD - CAM și a laboratorului propriu ASPEN, fațetele dentare pot fi realizate rapid, eficientizând astfel numărul de vizite ale pacientului.

 

Procedura este dureroasă? Afectează fațetele dentare sănătatea dintelui?

 

Tratamentul cu fațete dentare nu este dureros și nu afectează sănătatea dintelui. După procesul de pregătire al dinților pentru aplicarea fațetelor, există posibilitatea ca pacientul să resimtă o sensibilitate la rece sau cald, dar doar pentru o perioadă redusă de timp, această neplăcere dispărând cu totul în scurt timp.

 

 

Riscurile fațetării dentare

 

Fațetele dentare nu prezintă riscuri. Acest tratament de estetică dentară poate da o sensibilitate minoră la rece sau cald, în perioada imediat următoare aplicării fațetelor dentare. Această sensibilitate dispare la scurt timp după tratament.

 

Cât costă un tratament cu fațete dentare?

 

Tratamentul cu fațete dentare este personalizat fiecărui pacient, ceea ce înseamnă că și costul acestuia variază. De asemenea, costul materialelor și al tehnicilor folosite în laboratorul dentar influențează direct costul final al fațetelor dentare.