Fațete dentare

Ce sunt fațetele dentare?

 

Fațetele dentare sunt lucrările protetice cele mai fizionomice, dar și cele mai delicate, realizate din materiale care arată exact ca smalțul natural al dinților tăi.

Prin tratamentul cu fațete dentare, medicii stomatologi specialiști în estetică dentară pot corecta numeroase imperfecțiuni de ordin estetic ale zâmbetului, precum forma și dimensiunea dinților naturali, spații interdentare mici, marmorație, denivelări inestetice la nivelul dintelui sau nuanța dinților.

În plus, cu ajutorul tehnologiei Digital Smile Design, care permite previzualizarea rezultatului final al tratamentului de la prima ședința, tratamentul cu fațete dentare va fi perfect compatibil cu fizionomia ta.

Pregătirea multidisciplinară a echipei DENT ESTET și tehnologia inovatoare fac ca orice tratament de reabilitare estetică prin fațete dentare ssă aibă garanția de reușită 100%, indiferent de complexitatea acestuia. Mai mult decât atât, tehnologia asigură un diagnostic corect, sigur și imediat, dar și o informare clară a pacientului, încă de la prima vizită.

 

 

Când ai nevoie de fațete dentare?

 

Tratamentul de restaurare a zâmbetului cu fațete dentare este potrivit pentru tine dacă îți dorești un zâmbet nou, complet estetic și funcțional. Fațetele dentare corectează următoarele imperfecțiuni ale zâmbetului:

 • Spații interdentare inestetice
 • Înghesuiri dentare minore
 • Colorații ale dinților
 • Forme și dimensiuni inestetice ale anumitor dinți
 • Traumatisme dentare sau leziuni carioase
 • Dinți cu textură neomogenă sau asimetrici (dinții scurți pot fi alungiți extrem de ușor)

Un extra beneficiu al reabilitării protetice cu fațete dentare este acela că prin intermediul acestora, medicul poate corecta mai multe aspecte inestetice ale zâmbetului simultan, tratamentul cu fațete dentare având o durată mult mai scurtă și un grad de confort ridicat pentru pacient.

 

Beneficii ale tratamentului cu fațete dentare

 

 • Rezultate imediate – în doar 2 vizite
 • Procedură non-invazivă care nu necesită șlefuire și conservă vitalitatea dinților
 • Ușor de întreținut
 • Rezistență la pete, coroziune și eventuale traume
 • Insesizabile
 • Dinți în nuanța de alb dorită
 • Complet fizionomice – redau estetica și funcționalitatea zâmbetului
 • Nu există reacții alergice la material, sunt biocompatibile cu organismul
 • Nu dau sensibilitate la rece sau cald

 

 

Tipuri de fațete dentare și materiale din care pot fi realizate fațetele dentare

 

O fațetă dentară poate fi realizată din diferite materiale cu impact direct asupra durabilității și aspectului acestora.

Cele mai performante fațete dentare disponibile în clinicile DENT ESTET sunt fatețele dentare din ceramică pură ASPEN Digital Smile, realizate în laboratorul dentar propriu ASPEN.

 

Fațete dentare premium ASPEN Digital Smile – alegerea ideală pentru un zâmbet natural pe viață

 

Fațetele dentare premium Aspen Digital Smile sunt realizate din ceramică pură, printr-o tehnică unică de șlefuire în laborator, asistată de tehnologia CAD-CAM. Acesta sunt caracterizate de o rezistență foarte mare în timp și pot să reziste întreaga viață dacă igiena dentară este corespunzătoare.

De asemenea, aspectul translucid al ceramicii face ca aceste lucrări protetice să fie imposibil de deosebit de dintele natural. Spre deosebire de alte tipuri de fațete dentare, fațetele dentare ASPEN Digital Smile se bucură de garanție pe viață oferită prin Certificatul de Asumare a Calității DENT ESTET, necesită un grad minim de preparație, păstrând mai mult din structura dintelui natural și datorită materialului extrem de solid și rezistent sunt recomandate chiar și pacienților care suferă de bruxism.

 

 

Tehnologii digitale folosite în tratamentul cu fațete dentare

 

 1. Digital Smile Design
 2. Scanner-ul intraoral digital Trios 3Shape® Real Color
 3. Future Smile Studio

 

 

În ce situație nu poate fi realizat tratamentul cu fațete dentare?

 

Există o serie de situații în care tratamentul cu fațete dentare nu este recomandat, cele mai multe având legătură cu alte afecțiuni dentare care trebuie tratate înainte de aplicarea fațetelor dentare. Dintre acestea amintim:

 • Dinți nesănătoși, dinți sparți – afectați de carii dentare (acestea trebuie tratate anterior), boli parodontale
 • Smalț dentar insuficient – dacă nu există suficient smalț dentar pe care să poată fi aplicate cu succes fațetele
 • Dinți slăbiți – atunci când dintele este distrus într-o proporție mare, o soluție mai potrivită este coroana dentară
 • Bruxism – în cazul bruxismului, fațetele dentare pot fi afectate de forțele imense aplicate asupra lor, este nevoie de corectarea acestei afecțiuni anterior
 • Ocluzie incorectă – dacă este necesar tratamentul ortodontic, fațetele dentare nu se vor aplica

 

De la ce vârstă pot să apelez la tratamentul cu fațete dentare din ceramică?

Medicii stomatologi recomandă tratamentul cu fațete dentare începând cu vârsta 18 ani, în momentul în care dezvoltarea dinților și a maxilarelor este finalizată. Astfel tratamentul va fi unul de succes și va oferi rezultate pe termen lung.

 

 

De câte ședințe este nevoie pentru a aplica fațete dentare pe ambele arcade?

Pentru tratamentul cu fațete dentare sunt necesare aproximativ 2-3 vizite la cabinetul medicului protetician. Cu ajutorul tehnologiei CAD - CAM și a laboratorului propriu ASPEN, fațetele dentare pot fi realizate rapid, eficientizând astfel numărul de vizite ale pacientului. De asemenea, pentru a asigura succesul tratamentului cu fațete dentare, medicul va prelua amprenta în mod digital, reducând astfel la minimum eroarea umană și asugrând confortul pacientului (mai ales dacă acesta are un accentuat reflex de greață).

 

Tratamentul cu fațete dentare este dureros? Afectează fațetele dentare sănătatea dintelui?

 

Tratamentul cu fațete dentare nu este dureros și nu afectează sănătatea dintelui. După procesul de pregătire al dinților pentru aplicarea fațetelor, există posibilitatea ca pacientul să resimtă o sensibilitate la rece sau cald, dar doar pentru o perioadă redusă de timp, această neplăcere dispărând cu totul în scurt timp.

 

 

Fațete dentare - există riscuri?

 

Tratamentul cu fațete dentare nu prezintă riscuri. Această procedură de estetică dentară poate da o sensibilitate minoră la rece sau cald, în perioada imediat următoare aplicării fațetelor dentare. Această sensibilitate dispare la scurt timp după tratament.

 

Cât costă un tratament cu fațete dentare?

Tratamentul cu fațete dentare este personalizat fiecărui pacient, ceea ce înseamnă că și costul acestuia variază. De asemenea, costul materialelor și al tehnicilor folosite în laboratorul dentar influențează direct costul final al fațetelor dentare.

 

Consultă tarifele pentru fiecare tip de fațetă dentară

Cum îngrijim fațetele dentare?

Ritualul de îngrijire a dinților după finalizarea tratamentului cu fațete dentare nu este diferit față de cel obișnuit, respectiv periaj dentar de două ori pe zi, pentru minimum 2 minute/periaj și utilizarea aței dentare, a apei de gură și a dușului bucal. De asemenea, pentru a vă asigura că noul zâmbet rămâne luminos pe termen lung este important să realizați controalele periodice și ședințele de profilaxie, conform indicațiilor medicului coordonator.

Pacienții noștri ne recomandă

Albertina Ionescu - jurnalist Televiziunea Română

Atunci când îți așezi dinții, când îți aliniezi zâmbetul se schimbă foarte mult și din fizionomia feței.La un moment dat, cineva spunea că este ca un lifting facial. Este mai mult de atât. După mai bine de doi ani de tratamente, pot să spun că am uitat absolut tot, dacă a fost ceva care a durut sau care a fost mai puțin suportabil. Și acum sunt purtătoarea unui zâmbet aliniat și așa cum mi l-am dorit, iar pentru asta le mulțumesc medicilor mei dedicați, dr. Teodorina Secară și dr. Cristian Csapo-Martinescu!

Pacient Ioana I.

vârstă 37 ani

Echipa medicală:

Dr. Cristian Csapo - Martinescu - Medic protetician și coordonator al cazului
Dr. Iulian Gemănaru - Medic endodont

Echipa de tehnicieni dentari ASPEN:

Th. Pavel Ciulin - Expert artizan ceramist

Vezi mai multe

Articole despre acest tip de tratament

Mituri despre albirea dentară. Cât adevăr există în

Mituri despre albirea dentară. Cât adevăr există în "Albirea dinților contribuie la sensibilizarea lor"?

Diastema (strungăreața) – metode de tratament recomandate

Diastema (strungăreața) – metode de tratament recomandate

Tehnologii moderne de albire dentară în 40 de minute la stomatolog

Tehnologii moderne de albire dentară în 40 de minute la stomatolog