Prof. Dr. Paulo Maló și DENT ESTET - Inovație și viziune în implantologia din România

Prof. Dr. Paulo Maló - medic, inventator, formator, lider, antreprenor - este în lumea medicală un deschizător de drumuri, un chirurg care a schimbat implantologia la nivel global. Datorită invențiilor și inovațiilor sale,  cazuri ce păreau imposibil de tratat sau care aveau nevoie de adiții osoase ce necesitau un timp îndelungat de vindecare, pot fi acum rezolvate într-o perioadă scurtă de timp și cu tehnici minim invazive pentru pacient.

În 2020, grupul de clinici DENT ESTET, lider al pieței de stomatologie din România, a devenit alegerea firească a Prof. Dr. Paulo Maló pentru un parteneriat strategic în beneficiul românilor. Observând că pacienții români au probleme dentare complexe mai timpuriu decât cei din țările occidentale, Prof. Dr. Paulo Maló a decis să se alăture echipei de medici DENT ESTET pentru a le oferi șansa la o nouă viață celor care se confruntă cu grave probleme de sănătate orală. Prin această colaborare care a pus România pe harta implantologiei mondiale, pacienții clinicilor DENT ESTET au beneficiat de o soluție de tratament imediată – sistemul de implanturi All-on-4®, pentru a redobândi funcționalitatea și estetica zâmbetului și pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.

Cine este Prof. Dr. Paulo Maló

Prof. Dr. Paulo Maló este inventatorul a peste 20 de tehnici și sisteme care au schimbat complet paradigma în implantologia dentară, adresându-se în principal pacienților cu edentație parțială sau totală, cu dinți irecuperabili și cu atrofie osoasă severă.

Fără îndoială, Paulo Maló este una dintre cele mai renumite personalități ale stomatologiei moderne. Munca sa, începută încă din 1991-1992, a salvat pacienți fără speranță din întreaga lume și a inspirat generații de implantologi să folosească tehnici care aduc speranță pacienților cu cazuri complexe.

Născut în Namibe, un oraș din Angola portugheză, a urmat cursurile liceale în Cape Town (Africa de Sud), iar în anii 1960 s-a mutat în Portugalia pentru a studia stomatologia la Lisabona. În 1989, a absolvit studiile universitare la Facultatea de Medicină Dentară a Universității din Lisabona. Încă din timpul facultății, Paulo Maló și-a îndreptat atenția spre implantologie, dorind să schimbe fundamental modul în care se realizau implanturile în acea perioadă, mai ales pentru pacienții care se confruntau cu edentație parțială sau totală. La acel moment, în cazul persoanelor fără dinți pe una sau pe ambele arcade dentare, se realizau cel puțin 6-8 implanturi pe care era fixată apoi lucrarea protetică.

În 1993, împreună cu echipa sa de cercetare medicală și clinică, Paulo Maló a început să dezvolte o tehnică revoluționară de reabilitare orală, care a condus, ulterior, la apariția conceptului All-on-4® și a Protocolului Maló®.

În 1995, Paulo Maló a fondat Maló Clinic, o rețea de clinici stomatologice care s-a extins în 22 de țări, pe 5 continente, pe care a condus-o până în 2019.

În mai 2019, Paulo Maló a pus bazele grupului Maló Dental International, care s-a dezvoltat rapid, ajungând la peste 200 de clinici în 22 de țări. În prezent, Maló Dental International este grupul de clinici stomatologice cu cea mai mare amprentă geografică din lume.

Prof. Dr. Paulo Maló - Formator pentru mii de specialiști la nivel global

Prof. dr. Paulo Maló este, de asemenea, autor a numeroase cărți și lucrări științifice, speaker de prestigiu la evenimente internaționale, profesor invitat la universități de renume din lume și consilier guvernamental în domeniul economic și antreprenorial.  

Doar anul trecut, Paulo Maló a susținut prelegeri pentru 8.000 de specialiști din întreaga lume. În calitatea sa de formator, acesta a instruit doar anul trecut în Portugalia peste 200 de stomatologi din 9 țări, iar în afara Portugaliei alți peste 450 de stomatologi din 6 țări.  

În același timp, echipa coordonată de Paulo Maló a instruit la nivel global 356 de stomatologi și a oferit prelegeri pentru 3.000 de medici stomatologi.

Prof. Dr. Paulo Maló este de 5 ani alături de clinicile DENT ESTET

Asemenea performanței, Excelența în medicina dentară se dezvoltă individual și se practică în echipă pentru binele pacientului. Începând din 2020, DENT ESTET rescrie excelența în stomatologia din România alături de renumitul Prof. Dr. Paulo Maló, personalitate marcantă care a influențat major medicina dentară modernă la nivel mondial și creatorul revoluționarului sistem All-on-4®.  

DENT ESTET a fost alegerea firească a Prof. Dr. Paulo Maló dintr-un grup de clinici analizate pentru parteneriatul cu România datorită avantajelor majore oferite pacienților:

 • Lider pe piața de stomatologie din România, ca cifră de afaceri și calitate a serviciilor
 • Prima clinică stomatologică din România care a creat un protocol de lucru strict în implantologia orală: Masterplanul de Implantologie Digitală
 • Viziune transformațională asupra stomatologiei din România – peste zeci de inovații introduse, în premieră, în medicina dentară românească
 • Stomatologie digitală integrată  
 • Echipă medicală de prestigiu în cadrul Diviziei de Excelență DE Implant Division
 • Departament ATI integrat
 • Medici certificați și acreditați internațional în toate ramurile stomatologiei

“Colaborarea dintre DENT ESTET și Prof. Dr. Paulo Maló a pus România pe harta stomatologiei mondiale și reprezentă o reconfirmare a pregătirii continue și a efortului echipei DENT ESTET de a aduce stomatologia viitorului mai aproape de pacienții români. Suntem mândri că prin această colaborare am putut oferi pacienților care au cazuri foarte complexe șansa de a beneficia de cel mai bun tratament, realizat de echipa noastră medicală, sub îndrumarea directă a prof.dr. Paulo Maló.” - Dr. Oana Taban, CEO & fondator DENT ESTET

Prof. Dr. Paulo Maló – inventatorul sistemului de implanturi All-on-4®

Immediate Load single tooth and small bridges este procedura inventată de prof. dr. Paulo Maló prin care, în momentul inserării implantului (implanturilor), se fixează și lucrarea protetică provizorie, fie că este vorba despre o coroană dentară sau o punte dentară pentru 2-3 dinți. Convinsă de rata ridicată de succes a acestei proceduri, echipa coordonată de Paulo Maló s-a întrebat dacă nu trebuie mers mai departe și creat un protocol care să permită înlocuirea a 10-12 dinți pe arcada dentară. Procedura a fost ulterior dezvoltată în sistemul revoluționar de implanturi All-on-4®, care se bazează pe inserarea a 4 implanturi cu încărcare imediată, în unghi de 45 de grade.

”În 1991-1992, întrebarea pe care mi-am pus-o a fost: chiar trebuie să avem atâtea implanturi? Atunci credeam că ne trebuie multe implanturi pentru a avea dinți ficși iar, ca să faci asta, era nevoie de numeroase intervenții cu adiție de os. Privind în urmă, dacă mă întrebi ce mi-a schimbat viața, totul a început cu Immediate Load single tooth and small bridges. Această invenție mi-a schimbat viața, tehnicile și produsele ulterioare au venit de aici.”Prof. dr. Paulo Maló.

Cine poate beneficia de tratamentele Prof. Dr. Paulo Maló

Pacienții care se pot adresa expertizei Prof. Paulo Maló și echipei medicale mentorată de către acesta în cadrul DENT ESTET sunt aceia care din cauza pierderii timpurii a dinților au resorbții osoase accentuate. Prin tratamentul recomandat inițial, aceștia nu beneficiază de o soluție imediată ci necesită reconstrucții osoase prin adiții multiple și sinus lifting.

Acest tip de pacient este diagnosticat cu o cantitate de os aproape inexistentă, iar soluțiile pot fi implanturile zigomatice.

Implantul All-on-4 oferă numeroase beneficii pentru pacienți:  

 • Aspect natural
 • Funcție orală îmbunătățită
 • Structură facială și aspect îmbunătățite
 • Mai puține intervenții chirurgicale și o perioadă mai scurtă de tratament
 • Sănătate orală îmbunătățită și păstrată