Ghid chirurgical digital

Ce este ghidul chirurgical și cum se folosește?

Ghidurile chirurgicale sunt cele mai noi progrese în tehnologia implanturilor dentare. Chirurgia ghidată a revoluționat toate aspectele chirurgiei, de la înlocuirile genunchiului până la implanturile dentare. Un ghid chirurgical este creat prin luarea amprentei implantului chirurgical dorit și a imaginii digitale 3D.

Medicii stomatologi iau apoi aceste înregistrări clinice ale anatomiei orale și creează un dispozitiv cu ajutorul unui software special. Acest dispozitiv, ghidul ghirurgical, este fabricat în laboratorul dentar pentru a fi utilizat în momentul înserării implantului dentar.

Specialiștii DENT ESTET Implant Division cred în plasarea unui implant dentar în mod corect, pentru un zâmbet complet pe viață. Chirurgia ghidată îi ajută pe medicii noștri, nu doar prin reducere numărului de intervenții chirurgicale, ci și prin evitarea amplasării greșite a implantului. Utilizarea chirurgiei ghidate a crescut rata de succes a implanturilor dentare până la aproape 100%!

Există mai multe dezavantaje în inserarea implantului fără ghid chirurgical. Fiecare pacient are o anatomie unică iar plasarea corectă a implantului dentar este o acțiune deosebit de meticuloasă. Nefolosirea chirurgiei ghidate poate duce la plasarea implantului în zone mai puțin de dorit, cum ar fi în sinusuri, nervi sau plasarea incorectă în os. Doar un medic cu experiență poate realiza inserarea implanturilor dentare fără a folosi ghidarea chirurgicală.

Avantajele utilizării ghidului chirurgical în implantologie

  • Amplasarea mai precisă a implanturilor
  • Conservarea structurilor anatomice
  • Precizie geometrică ridicată de 0,1 mm
  • Timpi reduși de tratament și de operație
  • Chirurgie mai puțin invazivă, fără lambou și, prin urmare, șanse mai mici de umflare
  • Mai puțină tensiune post-operatorie pentru dentist și pacient
  • Transparența materialului care permite vizualizarea prin ghidul chirurgical
  • Datele obținute prin procedura de scanare CT sunt folosite de către medicul dentist pentru a vizualiza modelul virtual 3D din diferite unghiuri folosind software-ul 3Shape Implant Studio® pentru a personaliza planul de tratament
  • Planul final de tratament propus este trimis către laboratorul ASPEN care scanează imaginea și fabrică șablonul (ghidul chirurgical biocompatibil)