Laserul Waterlase® este construit de Biolase, cel mai inovator brand în construcția și dezvoltarea de lasere dentare, iar DENT ESTET se mândrește cu faptul că oferă pacienților săi, prin intermediul acestei tehnologii, o experiență confortabilă și un timp mult mai scurt de vindecare, comparativ cu instrumentele clasice.
Laserul WaterLase® este o inovație în stomatologia digitală, premiată internațional, care contribuie la tratamente sigure și precise, dar mai ales crește gradul de confort al pacientului în cabinetul dentar, reducând semnificativ durerea și numărul de vizite la medicul stomatolog.
WaterLase® combină apa, aerul și energia laser pentru a tratata afecțiunile dentare simple sau complexe. Astfel, reușește să înlocuiască freza, turbina și bisturiul, iar pe durata intervenției, WaterLase pulverizează permanent apă pentru a menține dintele hidratat, acest lucru împiedicând o temperatură crescută la nivelul dintelui și oferind un tratament fără durere.
Reduce durerea din timpul intervenției, cât și după ce aceasta s-a terminat
Permite tratamente cu anestezie minimă
Oferă acuratețe tratamentelor stomatologice – este recomandat atât pentru adulți, cât și pentru copii
Îndepărtează țesutul gingival în exces
Minim invaziv – îndepărtează strict partea dentinei afectate, fără a cauza crăpături sau alte afecțiuni dintelui natural
Recuperare rapidă după o intervenție chirurgicală
Fără contaminare încrucișată – acest lucru se datorează faptului că laserul acționează de la distanță asupra zonei de tratat
Ajută la reducerea anxietății pacientului
Reduce sângerarea, inflamarea și ameliorează durerea post intervenție
Oferă un tratament mai eficient într-un timp extrem de redus
Reduce semnificativ nevoia de retratare
Reduce timpul de tratare al afecțiunilor, drept urmare, mai multe proceduri pot fi realizate în timpul aceleiași vizite la stomatolog
Intervenții pentru implant dentar
Laserul WaterLase® poate fi folosit cu succes și în intervenții pentru implant dentar. Waterlase permite efectuarea inciziilor extrem de precise, necesare tratamentului cu implantului dentar asistat de laser și deține funcția Repair Implant™, prin care sunt tratate afecțiunile moderate și severe de periimplantită, care pot afecta implantul.
WaterLase® oferă, prin funcția Repair Implant™, acces la implantul subgingival și între suturi și este eficace în îndepărtarea a peste 98% din biofilmul de pe implantul afectat. De asemenea, nu afectează suprafața titanului (a șurubului) și nu afectează în mod semnificativ temperatura suprafeței acestuia. Laserul este eficient în decontaminarea și salvarea implantului dentar.
Tratamente endodontice
În cazul în care apare o obturație de canal cu o infecție, Waterlase distruge bacteriile inaccesibile altui instrument și tratează țesutul afectat.
Terapie parodontală
Pentru afecțiunile parodontale, Waterlase oferă un tratament mai puțin invaziv decât metodele clasice, implică mai puțină sângerare și umflături, reduce considerabil riscul infecțiilor, îndepărtează țesutul necrozat și elimină germenii anaerobi.
Intervenții stomatologice chirurgicale
WaterLase® este folosit frecvent la intervenții chirurgicale. Laserul ajută circulația sângelui și accelerează vindecarea zonei tratate chirurgical. Astfel, prin incizii precise și tratarea afecțiunilor de periimplantită se obține o rată de succes de până la 100%.
Intervenții asupra țesuturilor moi
WaterLase® poate fi folosit și în tratarea afecțiunilor țesuturilor moi, precum aftele sau herpesul. Acesta reduce durerea acestor afecțiuni și, dacă aceste leziuni sunt tratate cu laserul timp de mai multe ședințe, reduce considerabil recidiva.
Laserul Waterlase® este recomandat și în tratarea pacienților diabetici, cu afecțiuni cardiovasculare, a copiilor sau gravidelor, datorită beneficiilor sale și acțiunii minim invazive. Astfel, riscul complicațiilor pentru aceste sensibile categorii de pacienți este practic inexistent.
Tratamentele stomatologice asistate cu laserul WaterLase® pot fi efectuate exclusiv de un medic stomatolog acreditat și cu experiență în acest tip de procedură. De asemenea, medicul stomatolog este cel care decide în ce tratamente va fi folosită această tehnologie, cât și frecvența acesteia, în funcție de nevoile pacientului.