Oral cancer screening

Depistarea cancerului oral în doar 2 minute

 

Ce este Velscope?

Unul dintre cele mai frecvente și mai mortale tipuri de cancer este cancerul oral. În ultimii cincizeci de ani, s-au înregistrat progrese semnificative în domeniul diagnosticării celulelor canceroase în majoritatea părților corpului, cum ar fi glandele mamare și prostata, dar nu s-a făcut aproape niciun progres în diagnosticul cancerului oral. Acest lucru este semnificativ, deoarece cancerul oral nu este mai puțin frecvent decât cancerele menționate anterior, rata de supraviețuire fiind de numai treizeci la sută.

Ajutorul vine de la LED Dental care a dezvoltat un dispozitiv extrem de eficient în depistarea cancerului oral în stadiile sale incipiente. Acesta se numește VELscope VX și utilizează lumina flourescentă pentru a lumina cavitatea orală a pacientului. Țesuturile anormale apar astfel ca o pată întunecată în timp ce țesuturile sănătoase sunt fluorescente.

Oral cancer screening

Anterior, diagnosticul anomaliilor cavității bucale erau făcute de către dentist cu ochiul liber, neasistat de tehnologie. Deși era o modalitate eficientă de diagnostic preliminar, aceasta era total ineficientă în detectarea cancerului oral în stadii incipiente. Fără a realiza fiecărui pacient care vine în cabinet o biopsie, cei mai mulți pacienți care sufereau de cancer oral erau depistați în stadii foarte avansate ale bolii, când opțiunile de tratament erau minime iar rata de supraviețuire mică. Acum însă, datorită VELscope VX acest proces inadecvat este de domeniul trecutului. Testarea în cabinet este rapidă și nedureroasă, medicul putând să ofere un diagnostic precis în doar două minute.

Susținut de studii clinice care ilustrează eficacitatea vizualizării fluorescenței tisulare, VELscope a fost folosit în peste 25 de milioane de examene efectuate de peste 15.000 de medici stomatologi din 23 de țări din întreaga lume.

Detecția bolilor ce reprezintă un potențial pericol asupra vieții, precum cancerul oral, este prioritatea oricărui medic dentist. Faptul că acum deținem un dispozitiv capabil să detecteze această boală în stadii incipiente are un impact extraordinar nu numai asupra comunității medicilor ci și asupra întregii lumi. Este timpul să profităm de această tehnologie care salvează vieți!

 

Beneficiile utilizării Velscope în scanarea pentru depistarea cancerului oral

  • Cea mai sigură metodă de a depista cancerul oral, atât în țara noastră cât și la nivel mondial
  • Scanare non-invazivă, nedureroasă și rapidă, în doar 2 minute
  • Rezultat precis 100%
  • Scanare intraorală care poate salva vieți

 

Cine poate efectua oral cancer screening?

Scanarea pentru depistarea cancerului oral folosind Velscope poate fi efectuată exclusiv de către un medic stomatolog acreditat și cu experiență în acest tip de procedură. În cadrul clinicilor DENT ESTET, Dr. Vanda Popa, medic specialist Parodontologie și Estetică dentară, Doctor în Științe Medicale, realizează testări folosind dispozitivul Velscope.