Softul de ghidare digitală 3Shape Implant Studio®

Ce este 3Shape Implant Studio®?

Atunci când medicii DENT ESTET planifică tratamente cu implant dentar, ultimul lucru pe care și-l doresc este imprevizibilitatea și inconsistența.

Software-ul de planificare a implanturilor 3Shape Implant Studio® le oferă astfel o precizie digitală și predictibilitate înainte de operație. Rezultatul? Un flux de lucru cu implanturi dentare mai eficient.

De la implanturi simple sau multiple la cazuri edentate complet, folosind 3Shape Implant Studio® medicii pot planifica orice tratament cu implant dentar și pot proiecta orice ghid chirurgical. De la planificarea implanturilor, ghidul chirurgical și proiectarea protezelor la chirurgia propriu-zisă, 3Shape Implant Studio® înseamnă o modalitate mai bună de a lucra și mai mult confort pentru pacienți.

Etapele realizării ghidului chirurgical folosind 3Shape Implant Studio®

  • Pentru realizarea ghidului chirurgical este nevoie, în primul rând, de un examen radiologic numit CBCT (Cone beam computed tomography). După efectuarea examenului radiologic se vor verifica mai multe aspecte precum: calitatea și cantitatea suportului osos, a spațiului necesar în vederea înserării implanturilor.
    De asemenea, se fac simulări în vederea poziționării ideale ale implanturilor în așa fel încât să obținem o protezare corectă a acestora.
  • Ghidul chirurgical virtual este trimis către laboratorul de tehnică dentară ASPEN pentru a fi printat cu ajutorul unei imprimate 3D.

  • După această etapă urmează scanarea intraorală. Cu ajutorul unui scanner intraoral luăm amprenta digitală pentru a obține un model digital pe care îl vom manipula folosind softul 3Shape Implant Studio alături de CBCT-ul pacientului. Cele 2 elemente, CBCT și modelul digital vor fi suprapuse iar implanturile vor fi inserate virtual în poziția ideală pentru protezarea corectă a acestora. Vom începe apoi construcția ghidului chirurgical virtual.
  • După printarea ghidului chirurgical se trece la faza chirurgicală.

Avantajele principale ale ghidului chirurgical:

1.

Traume postoperatorii mult reduse față de inserarea clasică a implanturilor deoarece nu mai este nevoie de lambou

2.

Timpul intervenției chirurgicale este redus deoarece planning-ul a fost realizat înainte

3.

Precizie superioară

4.

Previzualizarea rezultatului înainte de intervenție. Putem vizualiza cum vor arăta viitoarele coroane dentare pe implanturi