Softul Florida Probe®

Ce este sistemul Florida Probe?

Sistemul Florida Probe utilizează software-ul Perio FP32 și este folosit de către medicii parodontologi pentru detectarea si diagnosticarea bolii parodontale.
Folosind Florida Probe medicul stomatolog poate realiza singur, fără ajutorul asistentei și în doar câteva minute, un grafic digital al statusului parodontal. Acuratețea rezultatului este extrem de ridicată și obiectivă indiferent de medicul care realizează testul. Precizia este de 0.2 mm, cifră care ajută medicul parodontolog să ofere un diagnostic și un plan de tratament corect.

Întregul proces de citire se realizează automat, spre deosebire de măsuratorile parodontale clasice în care medicul interpretează și estimează adâncimea pungilor parodontale. De asemenea, examenul poate fi personalizat astfel încât să conțină și alte informații medicale valoroase precum istoricul medical, tipul de dentiție, nivelul de risc, retracția gingivală, sângerarea la sondare, adâncimea pungilor parodontale, placa dentară, mobilitatea dinților sau diagnosticul final.

Sistemul Florida Probe oferă un dosar clinic excepțional cu ajutorul căruia medicul realizează apoi un plan de tratament parodontal care poate să includă deep cleaning, utilizarea de medicamente antimicrobiene, surfasaje radiculare și tratamente laser. Poate fi utilizat și pentru a urmări progresul bolii și a rezultatelor apărute în urma tratamentelor efectuate, softul realizând automat și o comparație între nivelul pungilor parodontale din măsuratoarea curentă față de cele realizate în trecut.

Adevărata valoare a sistemului Florida Probe se află în conștientizarea pacienților asupra gravității stării lor de sănătate orală, în condițiile în care această afecțiune nu prezinta întotdeauna simptome care să îi alarmeze și să îi motiveze să acționeze încă din stadiile incipiente. Deși inițial ea nu afectează partea estetică a dinților și nu doare, consecințele netratării afecțiunii parodontale rezultă în pierderea dinților. Din acest motiv, folosirea sistemului Florida Probe crește rata de acceptare a tratamentului parodontal, cu implicații directe asupra sănătății orale pe termen lung a pacienților.