Tomografia computerizată CBCT

Ce este tomografia computerizată CBCT

Tomografia computerizată (Cone Beam Computed Tomography) reprezintă o tehnologie avansată utilizată în stomatologie pentru a obține imagini tridimensionale precise ale structurilor dentare, maxilare și ale căilor respiratorii. Aceasta permite diagnosticarea exactă a afecțiunilor dentare și planificarea detaliată a tratamentelor, inclusiv implanturi și chirurgie maxilo-facială. Cu CBCT, medicii stomatologi pot vizualiza și analiza structurile anatomice cu o acuratețe sporită, oferind astfel pacienților soluții de tratament personalizate și eficiente.

Beneficii și Utilizări

  1. Diagnostic Precis: Permite diagnosticarea cu acuratețe a afecțiunilor dentare, cum ar fi cariile, infecțiile, problemele ortodontice, precum și a structurilor osoase.
  2. Planificarea Tratamentului: Esențială pentru implanturi dentare, chirurgie maxilo-facială și tratamente ortodontice.
  3. Detalii Amănunțite: Oferă o vizualizare clară a structurii osoase, a țesuturilor moi și a căilor respiratorii.
  4. Eficiență: Reducerea timpului de tratament și îmbunătățirea rezultatelor.
  5. Tratament personalizat: Permite medicului să creeze un plan de tratament adaptat nevoilor specifice ale fiecărui pacient.

Cum Funcționează Computerul Tomograf

CBCT utilizează o rază conică de radiații X care se rotesc în jurul capului pacientului, capturând imagini din diferite unghiuri. Aceste imagini sunt apoi combinate pentru a crea o reprezentare 3D completă.

Scanarea CBCT este rapidă, neinvazivă și implică o expunere minimă la radiații, asigurând confortul și siguranța pacientului.

La DENT ESTET, folosim tehnologia CBCT pentru a oferi cele mai bune soluții de tratament, asigurându-ne că pacienții noștri primesc îngrijirea de care au nevoie într-un mod precis și eficient.