12 motive pentru profilaxia periodică


Profilaxia dentară reprezintă prima și cea mai importantă etapă a îngrijirii dinților, iar vizitele regulate la stomatolog te pot scuti de foarte multe probleme. Pe termen lung, previi afecțiunile grave ce necesită tratamente complexe, investești mai puțini bani, timp și energie, iar în final te bucuri de un zâmbet sănătos!

Studiile realizate de Academia Americană de Stomatologie recomandă realizarea profilaxiei dentare cel puțin o dată la 6 luni. Astfel, te asiguri că îți menții sănătos nu doar zâmbetul, ci și întregul organism.

 

Ai 12 motive să alegi profilaxia dentară de 2 ori pe an:

 

1. Detectarea afecțiunilor dentare incipiente

Medicul dentist și asistentul igienist vor detecta din timp orice semn al afecțiunilor dinților sau gingiilor, putând astfel să intervină minim invaziv și netraumatizant pentru pacient. În cazul în care aceste probleme sunt nedetectate și netratate, tratamentul necesar va consta în obturații ale canalelor, intervenții chirurgicale sau chiar extracția dinților afectați major și înlocuirea acestora cu implanturi dentare.

 

2. Eviți bolile gingivale

Boala gingiilor este o infecție instalată la nivelul țesutului gingival și osos, aceasta fiind printre cele mai frecvente cauze ale pierderii dinților în cazul adulților. Diagnosticată din timp, ea poate fi tratată minim invaziv. Dacă tratamentul nu este administrat la timp, afecțiunile parodontale se agravează, determinând necesitatea unui tratament complex. Ședințele de profilaxie regulate, perierea corectă a dinților de două ori pe zi și folosirea aței dentare și a apei de gură, sunt factori cheie în prevenirea acestor boli.

 

3. Îți menții dinții sănătosi

Deoarece boala gingiilor este una dintre principalele cauze ale pierderii dinților la adulți, controlul stomatologic și detartrajul regulat sunt absolut necesare pentru protejarea dinților naturali.

 

4. Spui adio plăcii bacteriene

Placa bacteriană care se depune pe dinți în urma lipsei periajului regulat favorizează formarea cariilor dentare și afectează smalțul dinților, putând fi indepărtată doar în cadrul profilaxiei profesionale.

 

5. Poți preveni cancerul oral

Potrivit Oral Cancer Founation, în Statele Unite o persoană moare din cauza acestei boli în fiecare oră din fiecare zi. Odată cu ședința periodică de profilaxie, medicii DENT ESTET vă vor efectua și testul de detectare a celulelor canceroase din cavitatea bucală, cu ajutorul lămpii Sapphire Plus Lesion Detection. Cancerul oral depistat în faze incipiente este tratabil în proporție de 80%. Considerăm că este responsabilitatea noastră să ne asigurăm de sănătatea dentară a pacienților noștri.

 

6. Primești gratuit planul de tratament

Dacă medicul dentist depistează, în timpul procedurilor de profilaxie, afecțiuni dentare incipiente în cavitatea ta bucală, îți va crea un plan de tratament personalizat care te va ajuta să tratezi aceste probleme foarte ușor și rapid, în doar 1-2 ședințe.

 

7. Conservi avantajele tratamentelor anterioare și îți menții garanția lucrărilor

Lucrările își pot pierde garanția, lucru datorat nerespectării indicațiilor post intervenție. Profilaxia realizată o dată la șase luni ajută la menținerea dinților sănătosi și extinde semnificativ perioada de garanție a întregii lucrări. O igienizare incorectă sau incompletă poate avea ca rezultat reapariția unor probleme tratate în trecut.

 

8. Menținerea sănătatii orale

Prin examinarea vizuală și compararea igienei dentare actuale cu cea observată în cadrul ședinței anterioare, igienistul dentar te va avertiza cu privire la zonele predispuse la depunerea tartrului și formării cariilor.

 

9. Zâmbet alb și strălucitor

Ședința de profilaxie te ajută să elimini majoritatea petelor de tutun, cafea și ceai. De asemenea, datorită tehnicii air-flow, rezultatul va fi un zâmbet mai alb și mai strălucitor.

 

10. Beneficii pentru sănătatea ta generală

Studiile recente în domeniu au demonstrat că atacurile de inimă și cele vasculare pot fi cauzate și de boli ale gingiilor, sau de boli ce sunt rezultate ale unei igiene orale precare. O sedintă de profilaxie realizată la 6 luni ajută la păstrarea dinților și gingiilor în stare de sănătate maximă și reduce riscul de expunere la astfel de boli.

 

11. Alege să ai o respirație fresh!

Conform cercetărilor realizate, aproximativ 85% din persoanele cu o respirație urât mirositoare persistentă cunoscută sub numele de halitoză, au o problemă dentară care o provoacă. O igienă orală corectă este esentială pentru prevenirea unei astfel de probleme, iar controlul periodic impreună cu ședințele de profilaxie regulate te vor ajută să ai un zâmbet sănătos și o respirație fresh.

 

12. Efectuată periodic, profilaxia este mai ieftină!

În cadrul programului Dental RECARE beneficiezi de 20% reducere la ședința profesională de profilaxie (include periaj profesional, detartraj ultrasunete, air-flow, fluorizare) dacă este realizată cel puțin o dată la 6 luni.

În plus, dacă te programezi în luna aprilie, ai 40% reducere la albire și 30% reducere în luna mai! Chiar dacă au trecut mai mult de 6 luni de la ultimul detartraj, poți intra acum în programul nostru!

Profită de beneficiile pachetului Dental RECARE și optează mereu pentru un zâmbet care strălucește de sănătate!

12 motive pentru profilaxia periodică