Costurile financiare și costurile sociale ale dinților lipsă


Ai dinți lipsă și te gândești să apelezi la implantul dentar, însă la o primă vedere celelalte soluții pe care le ai la îndemână par mai avantajoase din punct de vedere financiar, spre expemplu, proteza dentară?

Te-ai gândit, însă, că pe termen lung, implantul dentar ar putea reprezenta cea mai bună soluție? O analiză în detaliu a beneficiilor implantului dentar, comparativ cu cele ale protezei dentare ar putea avea drept câștigător implantul dentar.

De ce? Iată câteva dintre motivele pentru care implantul dentar este cea mai bună soluție pentru tine:

1. Garanție pe viață

Durata de viață a unei proteze dentare pornește de la 5 ani și poate ajunge la maximum 15 ani, însă studiile arată ca rata medie de purtare și utlizare a acesteia este cuprinsă între 5-10 ani.

În cazul implantului dentar, garanția pornește de multe ori de la 25 de ani, însă, o igienă orală completă poate dubla această perioadă sau chiar extinde la garanție pe viață, cum este cazul implanturilor Straumann.

2. Zâmbet natural și estetic

Proteza dentară nu va oferi niciodată aspectul natural și estetic pe care implantul dentar reușește cu succes să-l asigure. Sunt foarte rare sau aproape inexistente cazurile în care aceasta poate oferi un zâmbet natural.

3. Confort, ușor de întreținut

Uneori, purtarea protezei dentare se poate transforma într-un adevărat chin. Există un ritual complex de întreținere a acesteia, care trebuie respectat în detaliu. Proteza este mobilă, trebuie îndepărtată seara și ținută de fiecare dată în soluția de igienizare.

4. Fără restricții de alimentație

În cazul implantului dentar, alimentația zilnică nu este condiționată de niciun factor, lucru care nu este valabil și pentru proteză. Aceasta vine la pachet cu numeroase restricții, anumite alimente nefiind recomandate. Cu implantul dentar uiți de senzația de alunecare sau durere!

5. Nu schimbă fizionomia feței

Implantul dentar se comportă ca un dinte natural, neafectând fizionomia feței, iar rezultatul este un zâmbet perfect estetic!

6. Păstrează sănătatea celorlalți dinți

Îți păstrezi dinții sănătoși! Scapi de iritații și inflamații ginvigale și nu te expui cancerului oral! În anumite cazuri, purtarea protezei dentare este asociată cu cancerul oral, lucru datorat consumului de alcool și tutun și a unei fixări deficitare a protezei.

7. Funcțional precum un dinte natural

Pur natural! Implantul dentar nu implică riscuri, dacă sunt respectate condițiile de mentenanță, și are funcționalitate completă! Nu uita, însă, că trebuie să vizitezi medicul stomatolog de două ori pe an, pentru ședintele profesionale de igienizare!

8. Nu ai nevoie de perioadă de acomodare și nu cauzează sângerări ale gingiei

În cazul protezei dentare, cele mai multe persoane au nevoie de o perioadă de acomodare, aceasta nefiind foarte confortabilă.

Preț implant dentar vs preț proteză dentară

Preț inițial vs preț final

Costul protezei dentare poate părea inițial mai mic, însă acestuia trebuie adăugate toate produsele de igienizare, adezivul aplicat de fiecare dată, precum și posibila înlocuire a protezei după 5-10 ani.

Pe termen lung, implantul dentar devine, așadar, cea mai bună soluție pentru înlocuirea dinților lipsă.

Prețul sănătății

Fără un dinte sau un implant, maxilarul poate începe să se deterioreze, ceea ce poate schimba fizionomia feței.

Prețul social

Protezele dentare pot aluneca atunci când vorbești, râzi sau mănânci.

Așadar, la o primă analiză, prețul unei proteze dentare este mai mic decât costul unui implant dentar. Însă, odată utilizată, are nevoie de produse speciale de îngrijire zilnică și de o atenție sporită din partea ta.

Mai mult decât atât, vine la pachet cu o serie de restricții: anumite alimente nu mai sunt permise, iar fiecare interacțiune socială poate deveni o adevărată corvoadă. Iar acest lucru nu este temporar.

Este prețul un motiv suficient pentru a opta pentru proteza dentară? Primează aspectul financiar în această ecuație, ce are ca rezultat o viață cu restricții? Gandește-te de două ori.

Nu mai rata niciun zâmbet! Investește în tine și în rezultate pe termen lung! Optează pentru un zâmbet estetic și funcțional!

Sursă foto: IDS

Costurile financiare și costurile sociale ale dinților lipsă