Dr. Dan Boariu

Medic Stomatolog – ESTETICĂ DENTARĂ

Despre

Dr. Dan Boariu a terminat Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, iar din anul 2019 face parte din echipa DENT ESTET. Decizia de a alege stomatologia a fost influențată de un bun prieten, povestindu-i constant despre frumusețea acestei meserii și despre satisfacțiile pe care le-ar putea avea pe termen lung. Consideră că este o profesie care presupune dezvoltare continuă și devotament. Este atent la detalii, empatic și îi place să creeze relații puternice cu pacienții săi. Provocator pentru dr. Dan Boariu este faptul că pacienții întotdeauna vin cu probleme medicale diferite, însă satisfacția apare atunci când reușește să elimine durerea și redă zâmbetul mult dorit. În timpul liber, practică volei, un sport insuflat chiar de tatăl său, și se bucură de timpul petrecut alături de prieteni și familie.

Studii universitare

Absolvent al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

ALTELE

 • Esthetic World - Dubai, 2022
 • Aesthetic Dentistry Congress - Istanbul, 2021
 • Protetică dentară între estetică și echilibru ocluzal - Cluj Napoca, 2021
 • Esthetics Forum 3rh Edition - Cluj Napoca, 2021
 • Structure - curs preparații, 2019
 • Esthetics Forum 3rd Edition, 2019
 • Denta Sibiu - Simpozion de stomatologie, 2019
 • Zilele medicinii dentare sibiene ediția a IV-a, 2019

Cursuri și evenimente medicale la care Dr. Dan Boariu a participat:

2022

 • Esthetic World -  Dubai

2021

2019

 • Structure-curs preparații
 • Esthetics Forum 3rd Edition
 • Aesthetic Dentistry Congress - Istanbul
 • Protetică dentară între estetică și echilibru ocluzal - Cluj Napoca
 • Esthetics Forum 3rh Edition - Cluj Napoca
 • Denta Sibiu - Simpozion de stomatologie
 • Zilele medicinii dentare sibiene ediția a IV-a

Filosofie

Decizia de a alege stomatologia a fost influențată de un bun prieten, care îi povestea constant despre frumusețea acestei meserii și despre satisfacțiile pe care le-ar putea avea pe termen lung. Consideră că este o profesie care presupune dezvoltare continuă și devotament. Este atent la detalii, empatic și îi place să creeze relații puternice cu pacienții săi.

Cea mai mare provocare pentru Dr. Dan Boariu este faptul că pacienții vin întotdeauna cu probleme medicale diferite și complexe, însă eforturile sale sunt recompensate atunci când își vede pacienții zâmbind larg, acesta fiind cel mai simplu semn de fericire.

Joacă volei de mic, un sport praticat și de tatăl său, iar în prezent este arbitru de categoria a II-a.

Întrebări

De ce ai ales o carieră în stomatologie?

Am jucat volei 10 ani. Acest sport m-a disciplinat și am conștientizat ce înseamnă munca în echipă. Visam să fiu profesor de sport și arbitru de volei. O discuție cu o cunoștință m-a făcut să realizez că locul meu este în cabinetul de stomatologie și că îmi vor fi de folos calități precum atenția la detalii, implicarea, răbdarea și ambiția de a-mi depăși limitele. Voleiul a rămas în viața mea, iar între timp am devenit și arbitru.

De ce ai ales estetică dentară?

Estetica dentară mă fascinează. Este artă pură, iar noul zâmbet al pacientului este răsplata maximă. De fapt, stomatologia este o combinație între artă și știință. Ceea ce iubesc foarte mult la meseria mea este că pot parcurge alături de pacienții mei toate etapele procesului de transformare completă a zâmbetului. Pacienții noștri pleacă din cabinet cu mai multă încredere, cu o imagine de sine schimbată în bine și chiar arătând cu câțiva ani mai tineri. Bineînțeles, tehnologia digitală a ajuns pe noi culmi și ne ajută foarte mult în acest sens, este extraordinar ce se poate realiza, într-un timp mult mai scurt. Această metamorfoză a pacientului reprezintă pentru mine și echipa care se ocupă de caz, în final, cea mai mare realizare.

Cum arată viitorul în estetica dentară?

Estetica dentară este o ramură a stomatologiei care s-a dezvoltat extrem de mult în ultima perioadă. A venit din dorința pacienților de a avea, pe lângă dinți sănătoți, și un aspect al lor cât mai plăcut, armonizat cu fizionomia feței. Tehnologia a evoluat, au apărut noi tehnici, materiale, instrumente și aparatură care să facă posibilă oferirea de servicii de calitate pacienților. Acum, de exemplu, avem posibilitatea de a le arăta pacienților noștri, în avans, cum va arăta zâmbetul lor la final. Viitorul va aparține în special esteticii dentare, cred cu tărie că inovația în acest domeniu este departe de a se fi încheiat.

Ai un motto după care îți ghidezi viața?

Work until your idols become your rivals.

Ce iubești cel mai mult la meseria ta?

Stomatologia este o profesie care presupune învățare continuă, devotament, cultivarea încrederii pe termen lung între medic și pacient. Iubesc zâmbetul și fericirea pe care le văd pe chipul pacienților la finalul călătoriei de transformare a zâmbetului.

De ce ai ales echipa DENT ESTET?

Eu am ales DENT ESTET și DENT ESTET m-a ales pe mine! Echipa DENT ESTET este o mare familie în care toți membrii ei își acordă reciproc suport și încredere. Lucrez într-o echipă numeroasă de medici specializați în toate ramurile stomatologiei, cu o vastă experiență și cu o cultură organizațională în care se pune accent pe ideea de mentorat. Astfel, pot învăța mereu de la cei mai buni în domeniu. De asemenea, particip frecvent la cursuri de perfecționare și evenimente medicale, pentru că în această meserie ai de învățat ceva nou în fiecare zi.

Care este promisiunea ta pentru pacienți?

Sunt aici pentru tine, necondiționat! În plus, îmi asigur de fiecare dată pacienții că vor obține cele mai bune rezultate posibile atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Vreau ca, la final, pacienții mei să se simtă confortabil cu zâmbetul lor, de aceea îmi propun mereu să obțin cele mai naturale rezultate, în concordanță cu fizionomia pacientului și cu așteptările sale.

Povestește-ne despre un moment profesional fericit sau de care îți aduci aminte cu mare drag.

Cu riscul de a părea subiectiv, trebuie să mărturisesc că am lucrat cu mare emoție și simț de răspunere, ca medic coordonator și protetician, la cazul mamei mele, Mariana, care mi-a devenit și pacientă. Mama mea avea deja o dantură frumoasă, eu doar am intervenit prin a o aduce cât mai aproape de un zâmbet perfect, care să se potrivească cu personalitatea ei efervescentă. La finalul tratamentelor, mama mea mi-a declarat, vizibil emoționată că, datorită noii sale danturi, simte că a întinerit cu cel puțin 10 ani. Și, într-adevăr, așa este, tratamentele estetice care implică îndreptarea danturii, schimbarea formei și a culorii dinților oferă un aspect mai tineresc pacienților noștri.

Cum te-ar caracteriza pacienții?

Sunt, deseori, perceput drept un tânăr frumușel, apoi oamenii din jurul meu și pacienții își dau seama că, de fapt, sunt un tânăr ambițios care confirmă și, în final, zâmbetul larg al pacientului este cartea mea de vizită.

Spune-ne câteva lucruri despre tine.

Am calități și defecte. Sunt foarte sociabil, dar și timid, câteodată. Cred în terapia prin râs, am mereu o glumă în buzunar sau o strofă dintr-un cântec care să se potrivească în orice situație. Îmi place să fiu înconjurat de prieteni adevărați, pentru că prieteniile se cultivă în timp.