Dr. Mihai GAVRILESCU

Medic specialist în Ortodonţie şi Ortopedie Dento-Facială
Brand Ambassador CLEAR CORRECT®
Certificare Invisalign®

Despre

Pentru dr. Mihai Gavrilescu zâmbetul are un rol covârșitor în interacțiunea zilnică, acesta fiind și motivul pentru care a decis să devină medic stomatolog. Ortodonția i se potrivește cel mai bine deoarece, în modul acesta, poate influența, pe viață, evoluția unui zâmbet. Faptul că poate ajuta oamenii care îi trec pragul să renunțe la obiceiuri vicioase și să adopte o igienă orală optimă, îl stimulează în fiecare zi. 

Nu are un secret atunci când vorbește despre interacțiunea cu pacienții săi, însă faptul că îi înțelege foarte bine, empatizând cu ei, îl ajută să realizeze toate tratamentele dentare cu ușurință. 

Timpul liber și-l petrece citind – subiectele preferate fiind legate de economie, psihologie, politică, antreprenoriat și marketing. Pe plan secund este sportul, pe care îl practică ocazional.

Cursuri și congrese internaționale unde Dr. Mihai Gavrilescu și-a completat cunoștințele:

  • Curs “Nuvola Clear Aligners” – Dr. Roy Marco
  • Curs Udemy „Introducere în Biomecanica Ortodontică ”
  • Locul III în cadrul Congresului Internațional de Medicină Dentară DenTim 2018, pentru Comunicarea Orală “Conformitatea practicii medicale stomatologice cu cerințe legale aplicabile obținerii acordului informat al pacientului”
  • Conferința introductivă – Ortodonție Linguală- Asociația de Ortodonție Linguală din România
  • Licențiat în Legislație Medicală și Malpraxis

Filosofie

Am decis să devin medic stomatolog pentru provocarea de a-i face pe oameni să zâmbească larg și cu încredere. Sunt o fire perseverentă, o persoană ambițioasă și curioasă. De aceea, pentru mine, dorința de a vedea cum evoluează zâmbetul pacientului a fost esențială în alegerea acestei profesii.

Am ales stomatologia pediatrică pentru toate provocările pe care le implică lucrul cu copiii. Pentru mine a fost ceva firesc, m-am regăsit în a fi implicat în sănătatea copiilor și mă bucur de fiecare moment petrecut alături de ei.

În ceea ce privește cea de-a doua specializare a mea, mi-am îndreptat atenția către ortodonție și ortopedie dento-facială, deoarece s-a pliat pe tot ceea ce mă definește pe mine ca om și ca medic. Am considerat că mă va ajuta să-mi continui dezvoltarea profesională, să fiu pus în fața rezolvării unor cazuri complexe, dar și să ajut fiecare pacient să aibă zâmbetul pe care și l-a dorit.

Atunci când un pacient, copil, adolescent sau adult intră în cabinetul meu, vreau să se simtă confortabil și că eu sunt alături de el. Vreau ca pacienții să se simtă ascultați, înțeleși și să fie siguri că diagnosticul meu este unul corect, iar serviciile oferite de noi sunt cele mai bune.

Îmi place să cred că una dintre cele mai mari reușite ale mele este formarea profesională din prezent. Îmi doresc foarte mult să evoluez și consider că pentru a reuși trebuie să acceptăm că orice pas, fie cât de mic, reprezintă încă un pilon adăugat la scopul final. Vreau să-mi depășesc permanent limitele, să învăț cât mai mult și să îi pot învața și pe ceilalți.

Dacă un viitor medic stomatalog mi-ar cere o recomandare, un sfat, i-aș spune, în primul rând, să își aleagă foarte bine mediul în care dorește să se dezvolte. Să se imagineze într-o varietate de echipe și să reușească să înțeleagă că o dezvoltare organică se poate face doar într-o echipă de oameni profesioniști. În al doilea rând, să își urmeze pasiunile și să se ghideze în funcție de ele - toată muncă pe care eu o fac, o fac cu enormă pasiune.

O altă recomandare ar fi să citească foarte mult, să se documenteze și să învețe din experiențele celorlați.

Timpul liber îl petrec citind. Subiectele mele preferate, pe lângă cele care țin de activitatea mea profesională, sunt legate de economie, psihologie, politică, antreprenoriat și marketing. Dacă ne referim la stomatologie și ortodonție, citesc despre inovații, despre noile tehnologii și despre digitalizare.

Întrebări

Când ți-ai dat seama că vrei să devii medic stomatolog?

Când am realizat cât de mare este impactul pe care zâmbetul îl produce în viața unei persoane. O cale spre fericire și succes, propriul zâmbet poate avea efecte la care nici nu ne așteptam. Citeam acum ceva timp un studiu realizat în Brazilia care relata că 80% dintre angajatori alegeau, dintre candidații cu experiența asemănătoare, pe acela care avea cel mai frumos zâmbet. La fel cum zâmbetele noastre îi influențează pe cei jur, și eu m-am lăsat influențat de zâmbetele lor și am ales această carieră.

Spune-ne câteva lucruri despre specializarea stomatologică pe care ai ales-o și de ce crezi că este importantă.

Consider că atunci când am făcut alegerea specializării, mi-am proiectat toate abilitățile și am decis că ortodonția se potrivește cel mai bine. Pasiunea pentru știintele exacte, râbdarea și atenția la detalii m-au determinat să o aleg. Îmi place să vizualizez tratarea fiecărui caz pe care îl întâlnesc în același stil în care maeștrii ceasornicari asamblează un ceas elvețian – în ambele cazuri, rezultatul este unul fără cusur.

Dar filozofia după care te ghidezi în carieră?

Filozofia mea este una simplă, dar puternică: perfecționismul. Sunt absolut determinat și încrezător să rezolv cele mai complexe cazuri și aduc acel zâmbet pe fața pacientului, de care spuneam mai sus. Energia pe care mi-o dă fiecare caz reușit reprezintă sursa mea de inspirație pentru fiecare zi.

Care este promisiunea ta pentru pacienți?

Fiecare primă consultație pe care o am reprezintă o încântare pentru mine, pentru că știu că un nou pacient va dobândi, în final, încrederea în sine pe care i-o dă acel zâmbet. Strategia pe care o abordez în fiecare caz este adaptată nevoilor fiecărui pacient și reprezintă cea mai eficientă variantă din multitudinea de abordări.

Cum vezi relația ta cu aceștia?

Un carusel de emoție și pasiune – așa caracterizez interațiunea dintre mine și pacienții mei. Pasiunea și dorința mea pentru a le garanta cel mai bun tratament, susținut în cadrul unei clinici cu aceeași viziune și emoția lor – emoția primei vizite, emoția rezultatului mult dorit.

Cum te-ar caracteriza pacienții?

Lucrând atât cu adulți, cât și cu adolecenți și copii sunt sigur că fiecare dintre ei m-ar descrie diferit. Cei mici ar spune câ sunt glumeț și prietenos, iar cei mari că sunt empatic, minuțios și atent.

Cum vezi viitorul ortodonției?

Pentru a estima viitorul, trebuie să descriem puțin trecutul. Ortodonția a început cu aparate destul de incomode și invazive, iar acum devin din ce în ce mai puțin agresive pentru dantură.

Adresabilitatea a crescut, iar necesitatea purtării unui aparat cât mai ușor de suportat este un trend care devine din ce în ce mai acut. Cred că, în viitor, alignerele vor lua locul aparatelor dentare clasice, iar în acest sens ClearCorrect reprezintă o alternativă care nu afectează imaginea pacientului. De asemenea, evoluția tehnologiei ajută în finisarea tratamentelor, ca acestea să fie cât mai aproape de perfecțiune posibil.

Din ce în ce mai mulți pacienți adulți își doresc să beneficieze de un tratament ortodontic fără să aibă acel aspect adolescentin pe care aparatele clasice îl conferă. Tratamentul ortodontic cu alignere, tip ClearCorrect, se pliază perfect pe această nevoie, în special pentru că ClearCorrect prezintă cele mai subțiri gutiere de pe piață. Tratamentul ortodontic susținut de tehnologia digitală reprezintă viitorul ortodonției, la fel cum digitalizarea reprezentă viitorul stomatologiei.

Alte beneficii ale tratamentului cu alignere, pe lângă discreție, sunt menținerea facilă a unei igiene corecte, evitând astfel probleme ca demineralizări și inflamații gingivale ce pot fi întâlnite frecvent în cazul unei igiene deficitare cu aparat convențional.

Care este cea mai mare realizare?

Consider că excelența rezultă nu doar din talent, ci și din excercițiu, din dorința de a te informa, de a descoperi mereu noi tehnici și metode. Am participat de curând, în calitate de Brand Ambasador pentru ClearCorrect, la unul dintre cele mai mari evenimente de ortodonție din Europa.

Alături de această experiență extraordinară, consider că până acum cele mai mari realizări din punct de vedere profesional sunt cursurile la care particip și cu ajutorul cărora mă dezvolt.