Dr. Vlad Platon: "Ca stomatolog, am înțeles cât este de important să nu mă opresc din învățat"

Am ales stomatologia pentru că am văzut-o ca o completare a felului meu de a fi. De aceea, pasiunea pentru această profesie și dedicarea pe care o ofer în cabinet zi de zi nu s-au diminuat în timp, ba dimpotrivă, acum simt că practic medicina dentară de performanță.

Iar performanță faci dacă nu te oprești din învățat. Pentru că mereu apar inovații și metode noi de abordare a unui caz și ca să îi oferi pacientului cele mai bune opțiuni de tratament, trebuie să fii conectat la tot ce e nou și deschis la a învăța.

Stomatologia este ca un organism viu care progresează constant, în care tehnologia digitală evoluează, metodele de tratament devin și mai orientate către pacient, iar soluțiile din ce în ce mai personalizate.

Iar eu, ca medic stomatolog, vreau să fiu parte din această evoluție, să o adopt și să o adaptez metodelor mele de lucru.

 

În stomatologie, tehnologia evoluează de la zi la zi și trebuie să ții pasul cu această eră digitalizată.

 

Echipa DENT ESTET

Recunosc că sunt norocos, la DENT ESTET am parte de o echipă care mi-a fost dintotdeauna alături și m-a ajutat ori de câte ori am avut nevoie. Îmi amintesc și acum prima mea anestezie, am fost foarte emoționat dar m-am adunat și am reușit să ofer pacientului cel mai bun tratament, cu succes. Ce am apreciat mereu, mai ales în primii ani în care am profesat, a fost deschiderea colegilor mei de a împărtăși din experiența lor, de a mă ajuta cu sfaturi atunci când am avut nevoie, sau chiara tunci când nu le-am cerut. În plus, am avut și șansa de a lucra cu medici experimentați și cu vechime în echipă.

 

SPECIALIZAREA

Am ales endodonția pentru că eu sunt o persoană migăloasă și am simțit că această specializare îmi oferă posbilitatea de a pune în practică o serie dintre atuurile mele: meticulozitatea, ordinea și respectarea unui work flow exact. Acum, îmi dezvolt practica și într-o altă specialitate, implantologia dentară, pentru că mi s-a părut o evoluție naturală, firească. Consider că, în viața personală și în profesie nu trebuie să-ți fie frică să preiei controlul asupra a ceea ce știi să faci. Și trebuie să rămâi realist, este o calitate care te va ajuta extrem de mult în realizarea obiectivelor.  

 

Rămân iremediabil atașat de endodonție, cred că mereu va rămâne pe primul loc.

 

REȚETA SUCCESULUI

Cred cu tărie că poți aitnge succesul profesional prin perseverență și dedicare 100% profesiei.

În general, pentru a te dezvolta profesional și personal, trebuie să înveți constat. În stomatologie, în mod particular, acest lucru se întâmplă oricum, deoarece tehnologia din domeniu evoluează de la zi la zi și trebuie să ții pasul cu această eră digitalizată.

Consider tehnologia un asset extrem de valoros, iar dacă înveți s-o folosești pentru a-ți eficientiza munca, nu mai ai niciun impediment pentru a excela în ceea ce faci.

 

OMUL DIN SPATELE MEDICULUI

În timpul liber merg la sala de fitness, o pasiune care îmi aduce relaxare și echilibru. În plus, îmi impune disciplină și auto-control. Dar, prefer oricând momentele petrecute în compania familiei și a prietenilor, deoarece mă ajută să îmi încarc bateriile cu bună dispoziție.

Mi-am setat, acum ceva vreme, obiectivul ca în fiecare zi să fiu mai bun decât cel care eram ieri. Iar prin firea mea liniștită de a aborda toate aspectele vieții, am învățat că poți evolua și poți atinge orice culmi vrei, trebuie doar să ai și puțină răbdare.

 

 

SCURT BIO

Imediat după finalizarea studiilor în medicină dentară în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, dr. Vlad Platon a urmat cursuri de specializare în Endodonție și s-a alăturat echipei DENT ESTET în anul 2015.

Dr. Platon este Membru International Team of Implantology (ITI) și Membru ESMD (European Society of Microscope Dentistry).

 

Și pentru că ne dorim ca tu și familia ta să vă bucurați de un zâmbet sănătos pe termen lung, v-am pregătit campanii promoționale la implant dentar, aparat dentar Invisalign și pachete de prevenție. Le puteți accesa aici!

 

Citește mai multe pe același subiect

Dr. Erika Vasilescu - În endodonție, totul depinde de mine. Suntem eu, pacientul și afecțiunea pe care trebuie să o tratez

Dr. Erika Vasilescu - În endodonție, totul depinde de mine. Suntem eu, pacientul și afecțiunea pe care trebuie să o tratez

Nu am renunțat niciodată din prima la un lucru. Am încercat până mi-a ieșit.

Nu am renunțat niciodată din prima la un lucru. Am încercat până mi-a ieșit.

Dr. Cristian Csapo-Martinescu - Când faci artă în cabinet, în fiecare zi, din pasiune

Dr. Cristian Csapo-Martinescu - Când faci artă în cabinet, în fiecare zi, din pasiune