Prevenție și Profilaxie la DENT ESTET

Secretul unui Zâmbet Sănătos și Strălucitor

La DENT ESTET, suntem dedicați să promovăm o abordare preventivă și proactivă în ceea ce privește sănătatea dentară, în beneficiul pacienților noștri. Credem în puterea zâmbetelor și credem că sănătatea dentară poate fi menținută pe termen lung. De aceea, ne dorim să vă oferim informații care să vă ajute să luați decizia corectă pentru sănătatea dumneavoastră.  

Printr-un program riguros de prevenție și profilaxie, vă oferim posibilitatea de a vă menține zâmbetul sănătos și strălucitor pe termen lung, reducând astfel necesitatea tratamentelor costisitoare și invazive. 

Beneficiile vizitelor regulate de Prevenție și Profilaxie

Detectarea precoce a problemelor

Vizitele regulate la medicul dentist permit identificarea precoce a oricăror probleme dentare, permițând astfel intervenții timpurii și prevenirea complicațiilor ulterioare.

Prevenirea cariilor dentare

Prin îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului în timpul sesiunilor de profilaxie, ne asigurăm că riscul de dezvoltare a cariilor este redus la minim.

Menținerea Sănătății Gingiilor

Profilaxia dentară profesională contribuie la menținerea sănătății gingiilor, prevenind inflamațiile și infecțiile care pot duce la instalarea gingivitei sau a parodontitei.

Promovarea Respirației Proaspete

Igiena orală corectă și procedurile de profilaxie ajută la eliminarea bacteriilor care cauzează mirosul neplăcut al respirației, contribuind la o respirație proaspătă și plăcută. 

Terapia Ghidată a Plăcii Bacteriene (GBT)

O Inovație Elvețiană în Profilaxia Profesională, GBT reprezintă o metodă inovatoare și eficientă de îndepărtare a plăcii bacteriene și a tartrului, oferind multiple beneficii pentru pacienți: 

 1. Confort Maxim
  Tehnologia GBT este nedureroasă și confortabilă pentru pacienți, eliminând complet durerea și disconfortul asociate cu procedurile de profilaxie clasice.
   
 2. Eficiență Ridicată
  Folosind o combinație de tehnologii avansate precum AIRFLOW®, PERIFLOW® și PIEZON® PS No Pain, GBT asigură o îndepărtare eficientă a plăcii bacteriene și a tartrului, chiar și în cele mai dificile zone.
   
 3. Personalizare și Siguranță
  Protocoalele de tratament GBT sunt adaptate nevoilor individuale ale fiecărui pacient, asigurând o experiență sigură și confortabilă în timpul procedurii.
   
 4. Metodă validată științific
  Eficiența și siguranța tehnologiei GBT sunt validate prin numeroase studii, confirmând astfel beneficiile sale în profilaxia orală profesională.

În timp ce vizitele regulate la dentist sunt esențiale pentru menținerea sănătății dentare, igiena orală adecvată la domiciliu joacă un rol crucial în prevenirea problemelor dentare. Iată câteva recomandări importante pentru o igienă orală eficientă acasă.

Recomandări pentru igiena orală la domiciliu

Periajul dentar la domiciliu

Periajul dentar ar trebui să fie efectuat cel puțin de două ori pe zi, dimineața și seara, timp de cel puțin două minute fiecare dată. Folosiți o periuță de dinți cu peri moi și o pastă de dinți fluorată, iar mișcările ar trebui să fie delicate și circulare pentru a îndepărta placa bacteriană și resturile alimentare.

Utilizarea aței dentare

Ața dentară este esențială pentru curățarea spațiilor interdentare în care periuța de dinți nu poate ajunge. Folosiți ața dentară cel puțin o dată pe zi, preferabil înainte de periajul de seară, pentru a îndepărta placa bacteriană și pentru a preveni formarea cariilor și a bolilor gingivale.

Clătirea cu apă de gură

Clătirea cu apă de gură este o modalitate eficientă de a îndepărta particulele alimentare și bacteriile din gură, completând procesul de curățare. Alegeți o apă de gură fără alcool și cu fluor pentru a întări smalțul și pentru a preveni cariile dentare.

Utilizarea periuței interdentare sau a dușului bucal

Pentru cei cu spații interdentare strânse sau pentru cei care poartă aparate dentare sau lucrări protetice, utilizarea unei periuțe interdentare sau a unui duș bucal poate ajuta la curățarea eficientă a zonelor greu accesibile, prevenind astfel formarea plăcii bacteriene și a tartrului.

În concluzie, o igienă orală adecvată la domiciliu este esențială pentru menținerea sănătății dentare și a unui zâmbet strălucitor. Urmați recomandările de mai sus și nu uitați să vă programați pentru vizite regulate la DENT ESTET pentru a vă menține sănătatea orală optimă. 

Programează-te online

Completează formularul și unul dintre asistenții noștri te va contacta pentru a programa vizita la clinică.

Prenume, Nume*

Metoda de comunicare preferată
Metoda de comunicare preferată

Număr de telefon*

Adresa de e-mail*

Orașul*
Orașul*

Clinica*
Clinica*

Mesajul tău...